Kondicija??? |
Post Reply |
Author | ||
Fit lady
Viden/a u gymu Joined: 22 Kolovoz 2008 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Kolovoz 2008 at 22:48 |
|
Zanima me kojim aktivnostima se se najbrže stice kondicija i u kojem vremenskom periodu? Naravno, ne mislim da mogu preko noci da steknem kondiciju maratonca, ali bi bilo dobro da izdvojite po vašem mišljenju najbolje aktivnosti...
|
||
(Buduća) fit lady...:)
|
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kondicija...hm...kombinacija boksa, trcanja, veslanja i rada sa utezima.
|
||
d3m0n
Viden/a u gymu Joined: 07 Ožujak 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
po meni ti je HIIT trening(High Intensity Interval Training)
dobar nacin da sagorite nagomilane suvišne masti. Međutim, pošto je trening prilicno zahtevan, preporucuje se da konsultujete svoga lekara pre nego što pocnete sa tom vrstom treninga. Ne želim da previše davim sa detaljima, pa cu samo izvuci najvažnije podatke: š. Prednost Hiit treninga nije u samom sagorevanju kalorija za vreme treninga, nego u cinjenici da se njime podiže RMR (Resting Metabolic Rate) tako da se kalorije sagorevaju intenzivnije i nekoliko sati posle treninga; 2. Uhodavanje u Hiit trening traje 8 nedelja. Posle toga se savetuje pauza od 2-3 nedelje, pa je onda moguce poceti sa novim ciklusom ako treba sagoreti još suvišnih masti; 3. Hiit trening se može primeniti na bilo koje crobne vežbe (trcanje, vožnja bicikla, sobnog bicikla, crobik...); 4. Vežba se tako da se pocinje sa 30sec. lagane aktivnosti (džoging), pa onda 30sec. intenzivne aktivnosti (sprint trcanje), pa onda opet 30sec lagano, pa 30 sec. intenzivno.... Dakle, smenjuju se intervali laganog i intenzivnog vežbanja po 30 sekundi. 5. Vežba se 3 puta nedeljno (za nestrpljive može i cetiri puta, ali ne više od toga). Prvi trening traje 4 minuta, drugi isto 4 minuta, a treci i cetvrti traju po 5 minuta, peti i šesti po 6 minuta itd. Dakle, za svaki neparni trening trajanje se produžava za po jedan minut. Tako se ide dok se ne dođe do š5-minutnog treninga (ako je 3 puta nedeljno, onda je to 8 nedelja). U devetoj nedelji mogu da se odrade dva š5-minutna treninga i onda treba pauzirati nekoliko nedelja. 6. Najbolje je vežbati ujutro, pre jela i ne jesti sat vremena posle vežbanja. Ako to ne može da se postigne, dobro je vežbati bilo kada u toku dana kada je zgodno. 7. Naravno da je važno paziti na ishranu. Vežbanje nam nece doneti željene rezultate ako posle treninga zagrlimo koficu sa Eurokremom Želim srecu svima koji probaju! Onima koji imaju bilo kakvih zdravstvenih problema ili imaju baš veliki višak kilograma (preko 20kg), preporucujem da se posavetuju sa lekarom. Naravno to se moze izvodit i s bajsom takodjer samo sta se onda ide na š min - š min,moze cak i 2-2 min |
||
Fit lady
Viden/a u gymu Joined: 22 Kolovoz 2008 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala na korisnim imformacijama. Ja cu to probati s bajsom. Nadam se da ce delovati
|
||
|
||
d3m0n
Viden/a u gymu Joined: 07 Ožujak 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Fit lady javi kako ti ide,kolika ti je tura i na koji nacin vozis(monotono ili promjenom opterecenja).Ako ti se javljaju bolovi di i kad(za vrijeme,poslje ili drugi dan)
Edited by Fitness.com.hr |
||
Fitness.com.hr
Admin na usluzi ;) Joined: 08 Listopad 2006 Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Svi offtopic odgovori su obrisani. Tako ce biti i ubuduce. Nemojte gubit vrijeme na bilo kakve prepirke i offtopic odgovore.
|
||
Fit lady
Post Options
Thanks(0)
|
|
Momci, da se ne rasprawljate oko izwora, onaj gore text može da se nađe na http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?t=69 Demon, Desetak puta sam vozila 20 km/h oko 2-2.5 h, tako da je to sad weoma lako...Nemam bolowa, ni bilo kakwih problema. Pošto mi je za poboljšanje kondicije potrebna weca brzina, trudicu se da je postepeno powecam na 40 km/h |
||
|
||
d3m0n
Post Options
Thanks(0)
|
|
go go Fit lady.
Ma da da meni nastaju problemi nakon š00 km posto mi je brzina odnosno intenzitet kojim vozim dosta visok.Cesto pocinjem osjecat da mi prsti trnu,ali smao kad ne radim pauze nakon svakih 30km uzimam si pauzu da se razgibam i nesto popijem i to na š min do 3 min max |
||
Bez odmora nema ni napretka!
|
||
Fit lady
Post Options
Thanks(0)
|
|
Demon, kojom brzinom ti voziš bajs? |
||
|
||
adicted
Viden/a u gymu Joined: 07 Rujan 2008 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bok svima.imam jedno pitanje ak netko može reci neš korisno..dali je š00m2 dovoljno za otvorenja teretane??
|
||
Vein
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Za svoju privatnu DA |
||
d3m0n
Post Options
Thanks(0)
|
|
sta trabunjas gluposti.Dovoljno je cak i za ok malu teretanu.Jedino ako ces bas otvarat na š00m2 onda to mora bit cjelovit prostor ber glupih pregrada.Sa 3 strane stavis ogledala i poslazes sprave u okolo a za sredinu ostavis cross ili kavez ili nesto slicno. Prvo gledaj kakav ti je prostor i prema njemu prilagođavaj sprave.Za takv prostor bilo bi ti dobro da imas par prilagođenih sprava.Npr zidne ili stropne sipke za zgiibove,zidne spavice odnosno rucke za propadanje(sipke),montirna odnosno okomita struktura pridrzaca za utege(odlagaci),sto vise bucica odnosno bucice koje mozes sam riktat kilazu ne toliko onih koje imaju svoje kilaze od 2kg do 25kg.Znaci puno bucica i par dobrih sipki.Od kardio sprava 2 orbitreka,dvije trake i dva bajsa savim dovoljno,samo da te upozorim ako ces otvarat teretanu ne gledaj toliko na cjene pogotovo kardio sprava.Uglavnom kod izbora kardio sprava gledaj uvjek spojeve kakvi su.Npr kod orbitreka gledja osovinu odnosno onaj prelaz s fiksnog prednjeg djela do stalka di ti je pokazivac(on se najprije rasklima i onda sprava pocme skripat i na kraju rikne a popravak nije jeftin).Kod bajseva preporucam radje mehanice nego digitalne.Sto su kompliciraniji ljudi ih vise mrze(zato najbolje onom di riktas opterecenje od š-š0).Trake na njima pazis spojeve federe i samu pomicnost trake(odnosno pokretnu stazu),preporucljivo bi bilo da ti garantiraju da bar 3 godine neces imat problema s njom,jer cesto one olabave(popuste) pa dok trcis kad god prebacujes noge ona cima. Ne znam koliko sma ti bio jasan ali slobodno pitaj za vise informacija. |
||
Bez odmora nema ni napretka!
|
||
suuzy88
Cita FAQ Joined: 28 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najbolje je takve treninge kombinovati sa nekim dobrim
dijetama. UN, Sunceva, Montinjak vidite koja vam odgovara Dijeta za mrsavljenje pa javite koju ste odabrali. Edited by suuzy88 |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
te dijete su prvo nezdrave a onda opcenito bezveze, i bilo tko se razumje i malo u nutricionizam i dietetiku, ce to reci |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a zašto bi bilo najbolje raditi HIIT ujutro prije jela? |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |