Lanene sjemenke |
Post Reply ![]() |
Author | |
Goranchero ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 08 Sijecanj 2014 at 23:04 |
U zadnjih par dana sam poceo konzumirati mljevene lanene sjemenke u vecoj kolicini, 25g uz obrok, 1-3 puta dnevno, iako nisam apsolutno siguran da li je to dobra odluka ili ne.
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3163/2 Iako se na prvi pogled lan cini savršenim low-carb izvorom vlakana, omega 3 i minerala, sad su mi se pojavile neke druge brige. Lignani... fitoestrogeni, iako ih u pravilu hvale zbog antikancerogenih svojstava, nisam baš našao neku nedvosmislenu informaciju kako uticu na hormonalnu ravnotežu, tj, da li se samo vežu na receptore za estrogen i tako efektivno poništavaju estrogen u organizmu ili imaju aktivna svojstva i time povecavaju razinu estrogena u organizmu. Što me opet dosta brine jel ne bih bilo kojom namirnicom htio narušavati prirodnu hormonalnu ravnotežu u organizmu. Drugo, alfa linoleinska kiselina.. u jednoj prici štiti probavu i izvor je omega 3 u drugoj prici je kancerogena i apsolutno neefikasan izvor omega 3... pa si sad ti misli. I kad se podvuce crta, da li se uopce isplati truditi imati visok unos vlakana u low-carb prehrani? S 50g domace slavonske kobasice umjesto 75g lana bar nemam ovakvih dilema. :D |
|
![]() |
|
Markan1989 ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
itekako se isplati unosit vlakna i ako si na low carb dijeti onda ne možeš povuci vlakna ih inace high carb izvora pa moraš od nekamo, u principu moglo bi se i zelenjavom to dobit al zašto se držat samo jednih sjemenki, zašto ne miješat malo lan, malo sezam itd, mislim da dok god su prirodne da hormonalna ravnoteža nece bit ugrožena al treba pazit na kolicinu, nada mse da netko zna konkretnije
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |