L-carnitine |
Post Reply |
Author | |
kata91
Cita FAQ Joined: 09 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Veljaca 2014 at 12:15 |
Pozdrav svima!
Molila bih Vas jedan savjet. Koristim fat burner "Complete diet boost". Nema mi baš nekog učinka. Nedavno mi je neki čovjer reko da je uz to obavezni L-carnitin. Pa me sad zanima kako se to koristi zajedno jel se smije uopće, šta moram popit prije treninga, a šta poslije? Jel ima još nešto važno u vezi toga šta bi trebala znat. |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako je to onaj od Optimum Nutritiona, jedino što ne smiješ s njim miješat je kofein i bilo što drugo što sadrži kofein u nekoj značajnijoj količini. L-carnitin dobro dođe, no nemoj očekivati čuda, ni od ovog fat burnera niti od l-carnitina, plus l-carnitin dođe do punog efekta tek nekih 45 dana nakon početka uzimanja.
Što se doziranja tiće, uzmi 1500mg l-carnitina uz doručak, te pola sata prije treninga popij te 2 fat burner tablete i uz to još 1500mg l-carnitina. |
|
kata91
Post Options
Thanks(0)
|
hvala ti. :)
samo me jos zanima tekuci l-carnitin ili u kapsulama. jeje, od Optimum Nutritiona je. a jel znas di bi mi se to isplatilo kupit jer je taj carnitin preskup. i sto se tice treninga kolko puta tjedno bih trebala trenirat? |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prije bi rekla da ti jelovnik i trening nemaju učinka Da je jedno i drugo sređeno kako treba ništa ti drugo nebi trebalo. Ja se ne bih bavila l -carnitinom, ni fat burnerima općenito, pogotovo ako se tek kreće u mršavljenje i ima još dosta prostora za intervencije u navedeno.
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
kata91
Post Options
Thanks(0)
|
Puno sam trenirala, i izbacila sam dosta toga iz prehrane sta nije dobro, da u pravu si, nije bilo ucinka, prema tome, odlučila sam uzeti neki dodatak.
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
A nisi li se zapitala zašto nije bilo učinka od treninga i prehrane? Možda jedeš krivo, možda jedeš premalo, možda si umjesto toga što si izbacila ubacila puno toga suvišnog pa zapravo jedeš previše i zato stagniraš - ko će ga znati. Možda i trening može biti puno bolji? Kako god, prvo se pozabavi time, a onda razmišljaj o dodacima! S tim da ti l-carnitin neće nikad ni trebati
|
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
kata91
Post Options
Thanks(0)
|
Normalno da sam se zapitala.
Počela sam jest smoothie samo sa povrćem. Izbacila sve slatko, šećere, i sve ostalo šta su mi savjetovali, trenirala 3 sata dnevno i niš. I naravno da su mi sljedeća opcija dodaci. |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
koliko jedeš kcal na dan? koliko grama UH, P i M? kako treniraš i što? to su pitanja koja Gymka misli da trebaš znat odgovor. Ukoliko znaš odgovor na ova pitanja i dalje se ništa ne događa trebaš mjenjat preharanu ili trening ili oboje |
|
cookies are for pussies
|
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Yep, taj odgovor čekam i čekam i čekam... Mislim da je ovdje problem u premalo hrane....gle čuda
|
|
|
kata91
Post Options
Thanks(0)
|
Neznam u čem je problem, al ja ću sad isprobat s ovim. pošto diet boost već imam.
Znači u vezi toga ništa neznate? |
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tekući je preskup. Uzmi ili u tabletama L-carnitine L-tartrate ili u prahu Acetyl-L-Carnitin. Trenutno koristim i jedan i drugi od Myproteina, a sad čekam Acetyl-L-Carnitin od Gonutrition... nije bitan brand, bitan je kemijski sastav suplementa i naravno cijena. Preporučio bih ti 4 treninga tjedno, upper-lower body podjela, ponedjeljak gornji dio tijela, utorak, donji, te u četvrtak i petak reprizu. Radi s utezima. I na kraju najbitnije, prehrana. Koliko dnevno unosiš kalorija i kojih makronutrijenata? Da li si izračunala postotak tjelesne masti(BF%), bazni metabolizam(BMR) i ukupni iznos kalorija koje trošiš na dnevnoj bazi(TDEE)? |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |