Masti u prehrani |
Post Reply | Page <1 345 |
Author | ||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma da, to ti je dost, ak nije trening tolko jak nit nemora bit 60g, ak ti je cilj gubitak kg onda mozes i manje, 40g bu dost.......neznam nakon kakvog treninga to uzimas i s kojim ciljem.... Ak je nakon insanitya mislim da nema potrebe tolko Uh uopce u pwm i prije spavanja je ok, a kikirikija.....neznam, pogledaj si kolko masti zelis unjet prema svom dbnvnom okvirnom unosu, tolko si odvaži kikirikija :) |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ketoni ti nastaju zbog nepotpune oksidacije masnih kiselina kojih btw. ima na bacanje zbog njihovog povecanog mobiliziranja iz masnih stanica. U normalnim uvjetima, znaci u uvjetima normalnog metabolizma UH-a energija se iz masti dobiva potpunom oksidacijom cime acetil CoA ulazi u citratni ciklus (Krebsov ciklus) i služi za proizvodnju stanicne energije, to je tare i napisao par postova iznad... no u ovom slucaju kad je poremecen metabolizam UH-a, zbog manjka piruvata neophodnog za konacnu oksidaciju acetil CoA dolazi do nepotpune oksidacije cime taj nagomilani CoA kondenzira u jedan spoj kojeg ce tare bolje znat, da ga sad ne tražim :), a on se onda dalje enzimski cijepa i daje ketonska tijela koji služe kao hrana mozgu i ostalim sustavima u stanju nedostatka glukoze... sve se to događa u jetri.. ..ja sam to tako nekako pohvatala, onako najednostavnije receno, pa neka sad to tare ili netko drugi ko zna ispravi ako treba Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Post Reply | Page <1 345 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |