Maticna mlijec ili royal jelly |
Post Reply |
Author | |
tony123
Cita FAQ Joined: 24 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 44 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Ožujak 2008 at 20:39 |
jeli itko koristi nesto na bazi maticne mlijeci i kakvih iskustava ima, ja taman planiram nesto uzet ali neznam sto bi, imali netko kakvu preporuku? a za one koji neznaju: · Maticna mlijec je izuzetno hranjiva tvar, bogata raznim vitaminima, bjelancevinama i aminokiselinama. ldeaIan je dodatak prirodnoj prehrani. Maticnu mlijec proizvode pcele radilice, izdvajajuci punovrijedne sastojke iz svojih zlijezda slinovnica, namijenjenih prehrani matice. Ovaj izvrstan koncentrat hranjivih tvari omogucava matici da zivi duze od pet godina, dok je zivotni vijek radilica svega 2-4 mjeseca. Zahvaljujuci ovoj koncentriranoj hrani, u vrijeme polaganja jajasaca, matica je u stanju poloziti, za samo 24 sata, izmedju 2000 i 3000 jajasaca. Pri tom treba istaknuti da je ukupna tezina polozenih jaja jednaka tjelesnoj tezini same matice.
Edited by Zoki - 21 Veljaca 2013 at 20:58 |
|
samo se treba portudit
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ekipa, jel netko koristi maticnu mlijec i gdje ju kupujete?
Primjetio sam da je maticna mlijec postala dosta popularan dodatak prehrani i da je dosta tesko nabaviti domacu maticnu mlijec (da nije u kapsulama i sl.)
Edited by Zoki - 21 Veljaca 2013 at 23:29 |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tata ju koristi... uzima od neke tete što ima pcele... pa izmedju ostalog prodaje i maticnu mlijec..
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam svojevremno nabavljao od nekog pcelara u BIH koji dostavlja poštom i u hrv...dolazi u malil zapecacenim bocicama prekriveno alkoholom na vrhu da ne dodje u dodir sa zrakom. Inace jako skup dodatak prehrani..... |
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
ooo da... nekih 40g je oko 350-400kn.
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
Zvonimir Brle
Pali po spravama Joined: 12 Svibanj 2011 Location: Sunja Status: Offline Points: 1018 |
Post Options
Thanks(0)
|
A što mislite o propolisu ?
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, 10 ml ->150 kn je cura kupila.
Super skupa je maticna mlijec.
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
bebolina
Mixa shakeove Joined: 11 Listopad 2011 Status: Offline Points: 607 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moj sin koji sada ima 3 godine, kada je krenuo u jaslice (s godinu i pol) bio je stalno bolestan. Dva tjedna vrtica-dva tjedna doma bolestan....i tako smo se u krug vrtili 3-4 mjeseca....onda sam ja cula za maticnu mlijec, koristili smo royalove ampule maticne mlijeci (10 ampula 147kn u apoteci), koristili smo 90 dana, preporodio se i on i mi.
Sad na jesen sam mu opet davala kusu s tim ampulama, 2 i pol mjesca...i evo da ga ne ureknem u 6 mj imao je 1x temp i to na 2 dana!!!! Moja preporuka za se koji su slabijeg imuniteta!! |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |