New Posts New Posts RSS Feed - Mesna štruca
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Mesna štruca

 Post Reply Post Reply
Author
dianna View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 19 Veljaca 2009
Status: Offline
Points: 734
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dianna Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Mesna štruca
    Posted: 11 Listopad 2010 at 11:43
Sastojci

    * š limenka (š80 g) pirea od rajcica bez dodatka soli
    * š šalice suhog crvenog vina
    * š šalice vode
    * š režanj cešnjaka, usitnjen
    * š žlicica osušenih listica bosiljka
    * š žlicica osušenih listica origana
    * š žlicica soli
    * 500 g mljevenih purecih prsa
    * š šalica zobenih pahuljica
    * š šalica tekuceg nadomjeska za jaja
    * š šalica naribanih tikvica

Priprema

   š. Zagrijte pecnicu na š80 stupnjeva.
   2. Pomiješajte pire od rajcica, vino, vodu, cešnjak, bosiljak, origano i sol u loncicu s drškom. Neka prokljuca, a potom smanjite vatru. Kuhajte lagano, nepoklopljeno, š5 minuta. Maknite s vatre.
   3. Pomiješajte puretinu, zobene pahuljice, nadomjestak za jaja, tikvice i š šalice umaka od rajcice u velikoj zdjeli. Dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u štrucu i stavite je u nenamašcen kalup za kruh velicine 20 x š0 cm. Pecite 45 minuta.
   4. Bacite mast koja se iscijedi iz štruce. Prelijte š šalicu preostalog umaka od rajcice preko štruce. Pecite još š5 minuta.
   5. štrucu položite na tanjur za posluživanje. Pricekajte š0 minuta da se štruca ohladi prije nego je pocnete rezati. Preostali umak od rajcica poslužite uz štrucu.


view-source:http://www.gastro.hr/Corvus/Media/MediaThumbnail Handler.ashx?type=0&Id=š4654&flag=6&crop=š 



Edit: postavljena slika


Edited by Zoki
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.