mišicna masa i kilaža na utezima |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
što ja volim čitat ove postove iverove, svaki put nešto novo naučim :)
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
e iveru, stvarno sad, toliko ukompliciraš da više ne znam št je pjesnik htio reći ukoliko se slažemo u zadnjem uvjerenju ne vidim razlog branjenja i mlaćenja, a ukoliko se ne slažemo onda ne vidim razlog čekanja da skinem gips jer mi on svakako pomaže kod mlaćenja anyway, općenito mislim da je katabolizam i sva frka oko njega precijenjena. Što se tice kardia i mase, gledam te ljude oko sebe koji savršenu definciju odrađuju bez ijedne minute kardija, necu masu onda vezano za kardio ni spominjati. No, dobro, možda sam samo previše okružena bb-ovcima pa mi je utjecaj domene spalio mozak |
||
cookies are for pussies
|
||
Makisa
Cita FAQ Joined: 16 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pardon sto se nisam predstavio , imam 23 godine, 174 cm visok i 62 kg što mislim da je malo pa hoću da poradim na dobivanju mišićne mase. godinu dana sam trenirao kod kuće, a prije dva mjeseca sam počeo ići u teretanu s ciljem povećanja mišićne mase, ali sa svojim ne znanjem nisam postigao ništa, ali moram napomenut da sam u teretanu krenuo sa 66 kg te sam u ta dva mjeseca pao na 62 kg
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
onda nemoramo raspravljati o treningu dok god ne središ prehranu tj pocnes jesti u suficitu. Jer očito si 2 mj bio u deficitu (jeo si manje nego si trošio) otuda pad na 62 kg. Bilo koji trening ti neće pomoći da dobiješ mišićnu ako ne jedeš dovoljno- Izračunaj svoj BMR i TDEE da vidis koliko kcal trebas unositi da bi odrzavao tezinu. Na kcal koje dobijes na TDEE dodaj 200-300 kcal i s tim kreni
|
||
cookies are for pussies
|
||
Makisa
Post Options
Thanks(0)
|
|
ahaa, hvala na pomoći :D evo ga izračunao sam TDEE mi je 2 255 + 300 = 2 555 kcal, a koliko često da si povećavam kalorijski unos?
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
kreni sa 2500-2600 kcal iz kvalitetne hrane naravno i vidi 2-3 tj sto se dogada. Ukoliko ne dobivas na masi povecaj za jos 100kcal pa prati dalje sto se dogada
|
||
cookies are for pussies
|
||
Makisa
Post Options
Thanks(0)
|
|
okej, a dok sam u fazi povećanja mišićne mase, da li da trčim na traci npr 1-2 puta tjedno po nekih 10-ak minuta ili ne?
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
gle, nemoj me krivo shvatiti, ni ovu našu raspravu gore o aerobnom treningu na masi. Ja u tvom slučaju ne bi trčala da neidem u nepotrebni deficit. Ali ukoliko ti želiš radi "forme" kardiovaskularnog sustava trčat možeš ubacit jednom tjedno aerobni trening, nece ti to naskodit ukoliko je hrana na mjestu |
||
cookies are for pussies
|
||
Makisa
Post Options
Thanks(0)
|
|
mislim da ću trčanje za početak izostaviti, avangarde puno si mi pomogla :)))
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
nema na čemu. Tebi je sad najbitnije da budeš u suficitu nekih 200-300kcal i da to bude iz "čiste" hrane dakle udi po mesu, jajima, orasastim plodovima (uljima), zitaricama, razenom kruhu, vocu i povrcu svih vrsta i čekamo da za 3 tj javis prve rezultate |
||
cookies are for pussies
|
||
Makisa
Post Options
Thanks(0)
|
|
okej, a rezultate obavezno javim
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(1)
|
|
evo procitaj si ovo jos pa malo pronjuskaj https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/Kako-se-zdravo-udebljati-i-dobiti-misicnu-masu.aspx
|
||
cookies are for pussies
|
||
nutricionizam.hr
Cita FAQ Joined: 02 Listopad 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne za masu, za definiciju. Iako smatram da bi i na masi trebao biti zastupljen aerobni trening, doduse u maloj mjeri. Ne zbog mase, nego zbog zdravlja. |
||
nutricionizam.hr - Vaš izvor provjerenih informacija o pravilnoj prehrani, njenom utjecaju na zdravlje i sportske rezultate
Bojan Stojnic, mag. nutr. |
||
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da nutricionist, sa ovim se potpuno slažem... Što više znanost o prehrani, vježbanju i zdravlju napreduje, to više mediji i moda čine ljude bedastijim... Avangarde, ja se samo unaprijed bojim hiperaktivnih mladih dama :) Nisam ni rekao da je kardio nužan, nego da može biti i koristan... Uostalom, nisu ni utezi nužni, kako kome... Da, znam i ja par nesteroidnih sa cca 120kg LBMa i cca 5-7% masnoća, a da nakon treninga jedva sa torbom stignu do auta ako nije parkiran blizu, ili bi dobili srčani udar od 2Km trčanja, čast iznimkama naravno :)) Šalim se ovo za polemiku, imate ovdje posla i bez toga...Razumijem da si mnogi ne mogu priuštiti usluge profesionalaca, ali ne razumijem zašto je teško upotrijebiti tražilicu portala prije postavljanja pitanja, lakše je registrirati se i pitati da netko drugi gubi vrijeme, a vidim da ni novi blog postovi nisu indeksirani... I da, fali neki indeks naziv čestih pojmova, da razumiju tip vjržbr, što je TDEE, NEAT,LBM...A ima i dosta savjeta koji zaslužuju moderiranje
Edited by iver - 13 Sijecanj 2014 at 22:37 |
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
i stvarno misliš da će kazalo netko koristiti ? poučena iskustvom rada sa studentima, reci cu samo yeah right |
||
cookies are for pussies
|
||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|
i nisam hiperaktivna
|
||
cookies are for pussies
|
||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |