Mislim da je ovo TAJ put |
Post Reply | Page <1234 5> |
Author | |
opeliac
Cita FAQ Joined: 29 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 41 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super je ovo, potrudit cu se da radim to danima kada nemam trening. Hvala na slici
|
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Molim vas da mi prokomentarišete da li je ok za užinu imati jogurt sa bananom, malo groždjica, smiksano, i je li ok jesti to kao užinu posle rucka a prije treninga? I koliko prije treninga?
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
Groždjice ne preporucam jer banana i jogurt su dovoljni prije treninga (ja bih cak samo bananu pojeo u prijašnjim danima i dok nisam bio zaludjem novom dijetom :P) grodjžice bolje smiksat s wheyom u obrok poslije treninga, ovo koliko prije ovisi o metabolizmu i bolje da to neko iskusniji odgovori.
Pozdrav |
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Groždjice inace ubacujem jer imaju željezo, a meni kao vegetarijancu svaki izvor željeza je dobro došao, ali mogu ih jesti nekad izmedju obroka same, necu ih ubacivati u šejk. Uzet cu šejk 1h prije treninga, da bih mogla vecerati posle :)
Edited by opeliac - 30 Sijecanj 2013 at 18:46 |
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Jelovnik za danas:
D: žitarice sa jogurtom U: kafa sa malo mlijeka, integralni dvopek od raži i pira sa mladim sirom R: corba od pasulja (bez zapške), pola kriške integralnog raženog hljeba, zelena salata, zeleni caj, 2 kockice cokolade U: 200ml šejka od jogurta i banane, zeleni caj V: zelena salata sa 1,5kašikom light mladim sirom i integralni dvopek Fizicka aktivnost: 15km štenje umjerenim tempom, 1h zumba (premorena sam)
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
I tebi kronicno nedostaje proteina.. ubaci piletinu,puretinu,ribu,jaja (pogotovo bjelanjci),posni sir...
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Vegetarijanka sam... Pa tu je jogurt u dva obroka, i sir takodje u dva obroka. I pasulj ima bjelancevina :)
Evo, sutra za dorucak jedem kuvana jaja
|
|
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
jogurt ima vise uh... proteini iz grahorica se ne mogu usporedjivati sa mesom,ribom,bjelanjcima... a 1,5zlica posnog je niiiista.. :)
|
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Hm, pa potrudit cu se da unosim više proteina, mada ne znam baš kako, ako je vec stanje sa jogurtom takvo, ako je to malo sira, pa ne mogu svaki dan jesti jaja :/ Zar mi je potrebno toliko proteina iako želim da smršam?
|
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
Veca kolicina proteina i je bitna kad mrsavis. Racuna se da ti treba oko 1,5 / 2g po kilogramu...pa si onda lako izracunas koliko ti treba, a koliko si ti unijela. Po ovome nisi ni blizu :) Proteini su ti koji ti pomazu u mrsavljenju i cuvaju tvoje misice..jer puno je lakse izgubiti misice, a mast ti lijepo ostane.. i sta si onda postigla? niiiista! :)
|
|
|
|
opeliac
Post Options
Thanks(0)
|
Hm, hvala na objašnjenju. Potrudit cu se onda da unosim više jaja, sira, kikiriki putera, soje. Bademi su isto tako protein? To bih mogla grickati za medjuobrok? Je li mlijeko dobro? I to bih mogla u medjuobrok, ili uz dorucak...
|
|
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sa kiriki maslacom i bademima pripazi jer sadrže dosta masti ali možeš ih konzumirati umjereno zbog proteina,da. Moja preporuka ti je jedan shake koji sam na ovom forumu procitao: 3dcl mlijeka (2,8%m.m.) A mlijeko naravno da je dobro,samo ono sa malim udjelom masti :) EDIT: U pahuljice ujutro si možeš staviti bademe! ;) Edited by zipoe - 30 Sijecanj 2013 at 22:31 |
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
Jesti sirove bjelanjke je idiotarija iz filmova. Sirove bjelanjke nas organizam ne moze iskoristiti kako treba...jaja se jedu termicki obradjena, nikako sirova!!!
|
|
|
|
zipoe
Viden/a u gymu Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
ako meni govoriš nisam niti mislio sirova nego skuhana...di bi došo kad bi jeo sirova...u bolnicu jedino
|
|
Aria
Cita FAQ Joined: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 56 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jedi više jaja, posnog sira, tofu, tempeh, amaranth, quinoa, leca, jecam... samo treba pravilo iskombinirati namirnice, a kod zadnjih je i problem što su to prvenstveno UH pa i tu treba malo paziti oko kolicine, eh nisu bademi proteini, ni kikiriki maslac, to su izvori masti |
|
Slavonka23
Post Options
Thanks(0)
|
ja bi dospjela u bolnicu i kad bi pila shake od kuhanih bjelanjaka,banane i mlijeka haha :D |
|
|
|
Post Reply | Page <1234 5> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |