New Posts New Posts RSS Feed - Moj trening
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Moj trening

Post Reply Post Reply
Author
Ivan49 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan49 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Moj trening
    Posted: 06 Svibanj 2013 at 16:07
Evo ekipo, sastavio sam trening za bodybuilding i plivanje, dolazi ljeto pa cu moci na more a na jesen na bazen. Spojio sam si bodybuilding i plivanje zajedno u jedan program, pa me zanima vasa misljenja.

Ponedjeljak : Ruke (biceps)
Utorak : Odmor
Srijeda : Prsa i ledjni mišici za kralježnicu ili plivanje, listovi
Cetvrtak : Odmor
Petak : Ruke (biceps)
Subota : Plivanje i listovi
Nedjelja : Odmor

Ruke (biceps)
- Stojeci biceps pregib bucicama (naizmjence) 3 serije po 10,8,6.
- Stojeci biceps pregib šipkom 6 serija po 10,10,8,8,6,6 ponavljanja. (Znaci normalan hvat na biceps pregibu sa ravnom šipkom pogadja sredinu bicepsa, ako približavamo ruke više pogadjamo vanjski dio bicepsa, a ako ih širimo pogadjamo unutarnji dio bicepsa. Kombiniraj ova tri hvata).
- Koncentracijski pregib bucicom sjedeci 2 serije po 12 ponavljanja.
- Hammer pregib bucicama 3 serije po 10,10,8 ponavljanja.

Prsa i vježbe ledjnih mišica za kralježnicu 
- Bench press 3 serije po 6,6,10 ponavljanja.
- Potisak na ravnoj klupi s bucicama 4 serije po 12,12,10,8 ponavljanja.
- Vježba ledjnih mišica za kralježnicu 10 serija po 20 ponavljanja. (Izmedju svake od ovih 10 serija se radi 10 sekundi pauze).

Listovi

A1) Sjedece podizanje na prste

3 x 10-5-5 (jedna serija 10 ponavljanja, i onda dvije serije po 5), 101 tempo (1 sekunda da se spusti kilaža, bez pauze i 1 sekunda da se podigne kilaža)

A2) "Donkey" podizanje na prste

3 x 30-50, 101 tempo

Nakon zavrsetka A1 vježbe bez pauza ici na A2 vježbu i onda uraditi 2 minute pauze pa onda ponovo na super seriju

B1) Stojece podizanje na prste

10 x 10-30, 111 tempo, deset sekundi pauze**

**Drugim rijecima ovo je jedna velika produžena serija i izmedju svake od ovih 10 mini serija se radi 10 sekundi pauze.

U programu se vidi da nisam stavio vjezbe za pojedine dijelove tijela kao sto su ledja i ramena, izbacio sam te vjezbe i smatram da kroz plivanje dovoljno razvijam ledja i ramena, s tricepsom sam zadovoljan zato za njega vjezba nema. Minimalno bi jednom tjedno isao na plivanje, ponekad i dva, a kad mi se nebi dalo ic dva puta tjedno stavio sam srijedom da vjezbam prsa i vjezbu za ledjne misice za kraljeznicu, jer ponekad imam bolove u kraljeznici pa bi zelio ojacat te misice koji drze kraljeznicu a jacat cu ih jos uz plivanje pa nema potrebe da radim veci broj vjezbi za kraljeznicu.

Edited by Ivan49 - 06 Svibanj 2013 at 16:26
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2013 at 17:03
nema zadovoljno ne biceps...dovoljne su 3 vježbe....ti ih imaš 5....smanji to...ne treba ti to biceps je mali mišic naspram tijela cijelog...viježbaj triceps obavezno...10 sekundi pauze izmedju svake vježbe??? mora da se šališ...
Back to Top
Ivan49 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan49 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2013 at 17:59
nije 10 sekundi nego oko 1 minuta kod ovih vjezbi:

Ruke (biceps)
- Stojeci biceps pregib bucicama (naizmjence) 3 serije po 10,8,6.
- Stojeci biceps pregib šipkom 6 serija po 10,10,8,8,6,6 ponavljanja. (Znaci normalan hvat na biceps pregibu sa ravnom šipkom pogadja sredinu bicepsa, ako približavamo ruke više pogadjamo vanjski dio bicepsa, a ako ih širimo pogadjamo unutarnji dio bicepsa. Kombiniraj ova tri hvata).

Prsa i vježbe ledjnih mišica za kralježnicu 
- Bench press 3 serije po 6,6,10 ponavljanja.
- Potisak na ravnoj klupi s bucicama 4 serije po 12,12,10,8 ponavljanja.

Sto se tice ove vjezbe: Vježba ledjnih mišica za kralježnicu 10 serija po 20 ponavljanja. (Izmedju svake od ovih 10 serija se radi 10 sekundi pauze). To je 10 sekundi pauze kao sto sam napisao, radi se o prvoj vjezbi s ove stranice http://www.fizioterapeut.org/kineziterapija/program-vjezbi-za-kraljeznicu.html . Slicno kao i kad radis podizanje na prste kod listova.

Za listove pise koliko odmora treba :) 

Sto se tice bicepsa imas pravo da je to dosta vjezbi, jer imam slabu ruku (biceps). Htio sam radit s vjezbama koje ce pogadjat bices s vise strana, a triceps sam zanemario jer sa tricepsom sam zadovoljan. U tim vjezbama pogadjam sve strane bicepsa, zato je vise vjezbi. Program sam malo prilagodio sebi. Sto se tice tricepsa, morat cu nesto ubacit! i mozda skinut jednu vjezbu za biceps :) Npr sta kazes na omjer 4-2, cetiri vjezbi za biceps i dvije za triceps? 

Edited by Ivan49 - 06 Svibanj 2013 at 18:04
Back to Top
Ivan49 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan49 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Svibanj 2013 at 10:59
Ovako bi sad to izgledalo za ruke:

- Ležeci francuski potisak 4 serije po 12,12,10,8 ponavljanja.
- Dipsevi s potporom na klupici 3 serije po 10 ponavljanja.

Evo skinuo sam jednu vjezbu za biceps, i dodao dvije za triceps.
Back to Top
Mjauk View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mjauk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Svibanj 2013 at 00:54
Promjeni nick u biceps :D
Back to Top
Ivan49 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan49 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Svibanj 2013 at 14:05
hahaha xd :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.