molim pomoc |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Author | |
Vali ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala na brzom odgovoru :)
prije 2 godine krenula na dukan dijetu. Tada sam težila 65kg i u cca 2 mjeseca sam došla sam na 55kg s time da sam ja jela po svom- samo meso,jaja,jogurt... znam, veeelika pogreška! i polako se sve pocelo vracatii došla sam ponovno na 65kg što sam održavala. U 5-om mjesecu ove godine u 4 dana sam skinula 4kg- stres i krenula se zdravije hraniti... vaga za sada pokazuje cite 62 kg- po tome sam kao dobila pola kile, ali ne znam koliko je u stvari precizna, dole nisam išla sigurno... svaki dan brojim koliko sam unijela p,m i uh ali nikako da bude sve kako treba, tj uvijek mi fali proteina i uh s time da sam s mastima na granici... |
|
![]() |
|
Vali ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 19 |
...pojedem cca 100gram krumpira, ili 80g riže...
|
|
![]() |
|
davor23 ![]() The Boss ![]() Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Premalo jedes.. odluci se na brojanje kalorija i skidaj mjesecno 2,3 kg i to je to :)
Nikad ispod bazalnog metabolizma ne idi! |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
![]() |
|
Namirnica Grama Kcal P Uh Masti
Zobene 60 402 14 66 7 Jogurt 200 40 4 5 4 Maline 50 40 1 8 0 Banana 99 1 23 0 Paprika 100 28 1 5 0 Pureca prsa 100 111 25 0 1 Posni sir 150 78 12 3 2 Riža ljuštena 80 368 7 79 1 Pureca prsa 100 111 25 0 1 Cijelo jaje 100 167 13 1 11 Kukuruzni kruh 80 220 5 31 9 |
|
![]() |
|
ovo je jelovnik za danas :)
|
|
![]() |
|
Gym_girl ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Cak se i meni zavrtilo od ovih brojki ![]() Otkud ti ovi iznosi? Di to gledaš? :) Zobene su ti oko 200 kcal, i 30-al g UH....a i rižu si malo nabila previše :) ...jogurt je duplo, ovo je za 100g.... što ti sve skupa sa pravim iznosima dodje oko 1300 kcal....premalo. Koje si si omjere odredila? UH, P, M? Edited by Gym_girl - 06 Rujan 2013 at 13:50 |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
![]() |
|
zbrajam na ovoj stranici : http://www.vjezbaj.com/kalkulatori/kalorije-i-nutritivne-vrijednosti/
ovako, visoka sam 161cm, teška 62kg... uzela sam da dnevno unosim 1650kcal i svaki tjedan smanjujem po 100kcal... na tih 1650kcal da ide 496kcal proteina, 45kcal masti i 541kcal uh... ja ne znam dal je to ok i dal tak treba biti, možda sam nešto krivo shvatila... :) |
|
![]() |
|
Gym_girl ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Hmmm ![]() Vali, znaš li koliki je zbroj ovih tvojih kcal? Niti 1100 ;) Možda si mislila na 45g masti? Onda bi to bilo malo bliže, 1500 kcal ![]() Znaci to bi ti bilo: - oko 130g UH - 120 g P - 45g M (zaokruži na 50g ;)) Ok, ajde, možeš i tako, Uh-e produžit i do 150g. Pitanje je samo da li ceš uspjet nagurat ovih 120g proteina jer ih sad ne jedeš ni približno. Ja bih skoro to spustila na 100g bar, pa ovo drugo malo povecala, za pocetak, da sve skupa negdje udje u tih 1600 kcal. Probaš tako, pa onda skidaš po potrebi. Nemoj gledat striktno 100 kcal tjedno - režeš kad zapne ili se uspori. |
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
![]() |
|
ok, hvala... :) probati cu tako...
e sada da te pitam, da li je potrebno piti proteine? |
|
![]() |
|
mettasttaza ![]() The Boss ![]() ![]() Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Nije potrebno :) Ako imaš izbalansiranu prehranu .. :)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
![]() |
|
Radi prakticnosti i pojacavanja proteina, ako ti bude problem navuci ih iz hrane, možeš slobodno, dobro ce ti poslužit.......ali ako misliš da li je neophodno opcenito za dobar rezultat - ne ;)
|
|
|
![]() |
|
dobro jutro svima... :))
evo da se malo javim, nisam bila vec duže vrijeme na forumu. Na žalost vec 16 dana od kako sam krenula sa promjenama nema nikakvog rezultata.... :( mjerila sam se i sve je po starom... jednino mi se cini (kada se gledam u ogledalo :) ) da sam i nešto skinula masnih naslaga i kao da mi je trbuh cvršci, iako ni prije nisam imalo problema na tom podrucju, ali to ce biti sigurno onaj sindrom "vidiš kaj želiš vidjeti..." |
|
![]() |
|
mettasttaza ![]() The Boss ![]() ![]() Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Neka taj sindrom ti se zadrži u glavi...tko kaže da nije pomak :) Pusti mjerila , oko je najbitnije....sve u svemu...ako sigurno nema pomaka na vagi, centimetrima....za koji dan ako ostane isto,javi pa cemo nešto skužiti...16 dana je ništa što te još ceka...samo strpljenje i rad :) I mora biti,samo se javljaj cešce :)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
![]() |
|
a znam da me ceka dug i naporan put... ali... kada bi bar vidjela da su mi cm smanjili bilo bi mi lakše... :)
|
|
![]() |
|
Prvo ide otamo otkud ti ne treba ![]() Treniraš? Na koliko si kcal? Kako uopce izgleda jelovnik, jesi ga sredila?
|
|
|
![]() |
|
da vježbam, makar zadnja tri dana nisam ( imam ženske stvari :) )
prehranu sam sredila, iako tu i tamo znam imat manjka kcal... jedem puno posnog sira i za dorucak, rucak i veceru, ubacila sam ribu, orahe, sojine ljuskice... |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |