New Posts New Posts RSS Feed - Molim vas savjet
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Molim vas savjet

Post Reply Post Reply Page  <12345 19>
Author
inzenjerka View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 09:32
Danas sam se mjerila. Ja sam malo sramežljiva pa mi je pomalo neugodo te podatke staviti ovako javno, ali here goes:

Masa: 60.5kg
Opseg prsa: 80 cm
Opseg struka: 65 cm
Opseg bokova (najširi dio): 95 cm
Opseg bedara (najširi dio): 55 cm
Opseg nadlaktice (najširi dio): 25 cm
Opseg zapešca: 16 cm

Dob: 25 godina
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 09:50
Originally posted by inzenjerka inzenjerka wrote:

Dobro jutro! Jucer sam odradila prvi trening snage prema programu 5kg masti manje za 5 tjedana. Iako je bio cetvrtak (što prema planu podrazumjeva kondicijski trening), ja sam odradila snagu1 jer je tako navedeno u rasporedu. Prvo sam odradila 10 minuta orbitreka za zagrijavanje po shemi: 2 min lagano, 3 min srednji otpor, 1 min teško, 1 min srednje, 1 min teško, 2 min srednje. POtom, odradila sam trening prema planu (doduše nisam brojala koliko uspijem ponavljanja napraviti za vrijeme density faze). Osvrt je sljedeci: plankovi mi nisu nikakav problem, pazim da ih odradim pravilno (bez da ledja padaju, koliko sam shvatila ovdje rade trbušni mišici). Density je u pocetku bio lagan, onda su me malo ruke zabolile, ali sam prošla bez upale mišica. Buprees sam isto uspjela odraditi (nekada me znaju boliti ledja od istih jer ledja ne ostanu ravna nego "propadnu"), ali sam skužila da mi ih je lakše odraditi bosa.

Malo o prehrani:
Jucer prije spavanja sam pojela 280 g posnog sira, slažem se da je mnogo, ali mi je fino sjelo.

Danas (petak 4.10):
Dorucak:
220g posnog sira
-50g bavarskog kruha
-7 g maslaca od kikirikija ("onog" :))
- manja jabuka (cc 100g)

Planirani rucak (što sam spakirala za posao):
-200 g aljaške kolje
-200 g pelata (cepnjak, plus pola žlicice maslinovg ulja)
-200g kuhanog kelja (bez dodataka)
-25 quinoae (vagano sirovo)

Pitanje: da li je ovo ok, da li je možda previše? Naime, meni se cini kao zaista mnogo hrane, nisam sigurna da li cu usojeti sve odjednom pojesti.

POnjela sam jog dva jogurta (0,1% masti, svaki 180g) i jednu srednju jabuku (150g) ukoliko ogladnim. Jabuka je planirana za napadaj gladi u prvom djelu dana, dok je jogurt planiran za popodne. Nemam neku ideju za veceru (nešto što bi i moja malena jela :)).

Ispricavam se na dugoj poruci, ali svidja mi se detaljizirati prvenstveno jer ja dobijem uvid u ono što radim.

Trening: progledaj si ovo za Burpree (http://www.youtube.com/watch?v=ilNMfl1Cy58) postoji vise varijacija i modifikacija vjezbe tako da ne dode do ozlijede ukoliko na samom pocetku nisi sigurna u potpunu izvedbu
Mislis zato sto danas ne osjecas upalu da je nema? cekaj sutra
Prehrana: ovo sinoc je ok, mogla si i malo maslaca od kikirkija umjesati u taj sir
e sad, sto se tice ovog jelovnika od danas- vidim da si skuzila princip, a jesi unjela to u aplikaciju? nemozemo znati jel previse osim racunanjem
cookies are for pussies
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 09:58
Nije previše Wink

A za veceru.....što malena voli? Smile
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 10:00
Da, jesam, unjela sam u aplikaciju. I podesila sam je na 40%UH, 30%P i 30%m. Za ovaj unos (ukljucivo jabuka i dva jogurta) mi je izracunala:
1057kcal
50%UH -->125 g
14%M -->16g
36%P -->93 g

Takodjer, aplikacija omogucaa i export podataka, pa ja mogu lijepo na kraju svakog dana napraviti export i pastati podatke ovamo

Danas radim prvi kondicijski. Dakle, radi se pet ponavljanja svake vježbe (30 sek rad/30 odmr)? Da li za vrijeme tog odmora se treba trcati na mjestu ili se zaista mog odmoriti?

Edited by inzenjerka - 04 Listopad 2013 at 10:10
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 10:03

Da, jesam, unjela sam u aplikaciju. I podesila sam je na 40%UH, 30%P i 30%m. Za ovaj unos (ukljucivo jabuka i dva jogurta) mi je izracunala:
1057kcal
50%UH -->125 g
14%M -->16g
36%P -->93 g

Takodjer, aplikacija omogucaa i export podataka, pa ja mogu lijepo na kraju svakog dana napraviti export i pastati podatke ovamo

evo vidis da nije puno i prema ovim podacima vidis jasno da navecer kad dodes trebas pojacati masti da potrosis svu gramazu masti koja ti je ostala do kraja dana dodas malo ugljica, srednje proteina i racunica bi trebala stimati na kraju dana gledaj da se vrtis izmedu 1700-1800kcal i da su omjeri tu negdje 30:40:30

pozz
cookies are for pussies
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 10:12
Ok, ali ako kasnije dodam UH, onda ce mi premašiti dnevni unos UH (vec sada po proracunu premašuje). Što bi se moglo pojesti navecer da se uravnoteži unos na 40:30:30? Pileca psa s maslinjakom? Pretpostavljam da je bilo kakav salata off limits radi veceg unosa UH ranije danas? Ja jako volim slaate, cini meso manje dosadnim :)

E da, aplikacija mi za danas propisuje maksimalan unos od 1240 kcal. To pretpostavljam nije tocno?

Edited by inzenjerka - 04 Listopad 2013 at 10:15
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 10:52
Ne racunaj UH iz tih salata i povrca... racunaj konkretne UH, u biti...trebaš racunati  unos: proteina (meso, jaja, riba, sir) masti ( ulja, maslac, orašasti....) UH ( žitarice, zobene, krumpir) Povrce , pogotovo zeleno (lisnato) tikvice, paprike, pomidori, nemoj ni racunati ni kcal ni UH... Probaj malo smanjiti jogurt i voce, a pojacati proteine i neku hranu koja ce te držati dulje sitom.Ne znam za tebe, ali meni ti jogurtici i vocke  samo naprave glad.
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 11:14
Dobro, ja sam nekako mislila da se sve broji. Ali ja zaista jedem mnogo povrca. Koja je preporucena kolicina voca kroz dan? Primjerice jabuka (to najcešce jedem)? Konzumiram obican jogurt, nikako vocni (nije mi fino) mislila sam da je taj ok. A koja bi bila preporucena kolicina jogurta? Da li je ok meso jesti dvaput dnevno (rucak i vecera)? Da li se ponekada smije jesti integralna tjestenina s umakom od rajcice (ili rajcice i tune)?
Naime, bitno mi je da kuham nekakvu hranu koju cu jesti i ja i dijete (zato pitam :)).
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 12:56

Ovako...gledaj sve kroz ono što si sama sastaviš kroz kcal i omjere koje si odrediš. Kolicina voca je individualna i možeš ju odrediti tako da uskladiš sa dnevnim unosom UH-a s obzirom da ga brojiš u to. Dakle, ako ti recimo 100g jabuke ima cca 15 g Uh-a, gledaš koliko jabuka dnevno možeš pojesti, a da ti se slaže sa potrebnim unosom. S vremenom ceš i sama skužiti koliko ti voca radi problem, ako ga radi.

Po meni je 2-3 vocke sasvim ok, ali bitno je gledati ukupnu sliku, vidjeti o kojim se vockama radi, kojim kolicinama i kako se sve to slaže sa ostalim jelovnikom. Što ima više škrobnih UH-a, to bi trebalo biti manje voca. Ja sam uvijek za prednost povrca nad vocem, zelenog lisnatog povrca nikad previše...ok, ne baš nikad ali teško je pretjerati s njim ;)

Isto vrijedi i za jogurt - samo ga uklopi u ostalo ali ne pretjeruj, fokusiraj se na kvalitetne izvore proteina. Ni ja baš nisam sklona njemu previše jer me kao i dalilu samo razgladni. Vec ga dugo ne jedem, ionako ga više gledam kao jednostavan UH nego P ;)

Meso je cisto ok 2 put dnevno ali se trudi kombinirati što više razlicitih izvora proteina.

A što se tjestenine tice - slobodno, bitna je ravnoteža Wink Lijepo si izvažeš recimo 50 g pašte, ostatak nadopuniš povrcem (recimo brokulom) i proteinima (100-150g tune ;)) Tako možeš kombinirati i rižu, krumpir....što god....samo da je ravnoteža i da se slaže sa isplaniranim dnevnim unosom ;)

Edited by Gym_girl - 04 Listopad 2013 at 12:57

PN Certified Coach

Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 13:57
Što se tice voca, jako ga volim, ali malo nakon što pojedem npr. jabuku znam ludovati od gladi. Ocito mi baš ne paše, ali ne bih se htjela u potpunosti odreci voca radi vlakana i vitamina.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 15:47
ma nemoraš se odreci voca. ako te bas jako brine trudi ga se unositi u prvom dijelu dana i birati vocke s nizim GI. sto se tice ovih omjera i kcal- pretpostavljam da si ti unjela omjer 30:40:30 a aplikacija ti je odradila kcal? ako je tako trebala bi ti moci na njoj postavit br kcal i onda nakon sto si unijela da zelis unosit 1700 kcal postaviti omjere 30:40:30 i on ti onda izbaci koliko je to grama UH, P i M.
Evo, ja sam izracunala na svome - na 1700 kcal to je 57g M, 170 g UH i 128g P
cookies are for pussies
Back to Top
Garfield-ca View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Garfield-ca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 16:17
Dobrodošla .Vidim da se svi vrtimo na brojci 60 (kg) zadnje vrijeme..
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote inzenjerka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 23:14
Da, aplikacija odredjuje sukladno tome koliko zelis gubiti na masi. Sada sam podesila da ne zelim gubiti na masi pa je odredjeno 1740 kcal.
Odradjen trening (kondicija1).
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 23:23

Da, aplikacija odredjuje sukladno tome koliko zelis gubiti na masi. Sada sam podesila da ne zelim gubiti na masi pa je odredjeno 1740 kcal.
Odradjen trening (kondicija1).

mislim da je to taman za pocetak pridrzavaj se toga barem 2 tj i onda se mjeri i vazi opet pa da vidimo di smo sta si odlucila za onaj intervalni na orbitreku? kad ces ga odradivat?
cookies are for pussies
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 23:27

Što se tice voca, jako ga volim, ali malo nakon što pojedem npr. jabuku znam ludovati od gladi. Ocito mi baš ne paše, ali ne bih se htjela u potpunosti odreci voca radi vlakana i vitamina.

Znam kako je Smile Onda si tu jabuku možeš skombinirati ili uz uobicajeni obrok, ili uz nju pojesti nešto od proteina i malo masti. Ja sam recimo na poslu za marendu znala uzeti posni i mix orašastih i jabuku za kraj. 

Inace, vlakna i vitamine možeš i u povrcu naci Wink tako da se toga neceš odreci, ali i opcenito nije potrebno odreci se voca, zašto, pogotovo ako ga jako voliš - samo treba sve ukomponirati u ostatak price, odnosno ne pretrpavati se, pogotovo ne navecer i pogotovo ne nekog high GI voca. Ne odricu se svi voca, eventualno u zadnjim fazama dijete gdje malo pomalo sve ide van što bi moglo smetat :)

PN Certified Coach

Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Listopad 2013 at 23:32
ne dam svoje jagode ni pod cijenu bezplocastog trbuha
cookies are for pussies
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 19>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.