Molim vas savjet |
Post Reply | Page <12345 19> |
Author | |
inzenjerka
Cita FAQ Joined: 02 Listopad 2013 Status: Offline Points: 68 |
Post Options
Thanks(0)
|
Danas sam se mjerila. Ja sam malo sramežljiva pa mi je pomalo neugodo te podatke staviti ovako javno, ali here goes:
Masa: 60.5kg Opseg prsa: 80 cm Opseg struka: 65 cm Opseg bokova (najširi dio): 95 cm Opseg bedara (najširi dio): 55 cm Opseg nadlaktice (najširi dio): 25 cm Opseg zapešca: 16 cm Dob: 25 godina |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Trening: progledaj si ovo za Burpree (http://www.youtube.com/watch?v=ilNMfl1Cy58) postoji vise varijacija i modifikacija vjezbe tako da ne dode do ozlijede ukoliko na samom pocetku nisi sigurna u potpunu izvedbu Mislis zato sto danas ne osjecas upalu da je nema? cekaj sutra Prehrana: ovo sinoc je ok, mogla si i malo maslaca od kikirkija umjesati u taj sir e sad, sto se tice ovog jelovnika od danas- vidim da si skuzila princip, a jesi unjela to u aplikaciju? nemozemo znati jel previse osim racunanjem |
|
cookies are for pussies
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nije previše A za veceru.....što malena voli?
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
inzenjerka
Post Options
Thanks(0)
|
Da, jesam, unjela sam u aplikaciju. I podesila sam je na 40%UH, 30%P i 30%m. Za ovaj unos (ukljucivo jabuka i dva jogurta) mi je izracunala:
1057kcal 50%UH -->125 g 14%M -->16g 36%P -->93 g Takodjer, aplikacija omogucaa i export podataka, pa ja mogu lijepo na kraju svakog dana napraviti export i pastati podatke ovamo Danas radim prvi kondicijski. Dakle, radi se pet ponavljanja svake vježbe (30 sek rad/30 odmr)? Da li za vrijeme tog odmora se treba trcati na mjestu ili se zaista mog odmoriti? Edited by inzenjerka - 04 Listopad 2013 at 10:10 |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo vidis da nije puno i prema ovim podacima vidis jasno da navecer kad dodes trebas pojacati masti da potrosis svu gramazu masti koja ti je ostala do kraja dana dodas malo ugljica, srednje proteina i racunica bi trebala stimati na kraju dana gledaj da se vrtis izmedu 1700-1800kcal i da su omjeri tu negdje 30:40:30 pozz |
|
cookies are for pussies
|
|
inzenjerka
Post Options
Thanks(0)
|
Ok, ali ako kasnije dodam UH, onda ce mi premašiti dnevni unos UH (vec sada po proracunu premašuje). Što bi se moglo pojesti navecer da se uravnoteži unos na 40:30:30? Pileca psa s maslinjakom? Pretpostavljam da je bilo kakav salata off limits radi veceg unosa UH ranije danas? Ja jako volim slaate, cini meso manje dosadnim :)
E da, aplikacija mi za danas propisuje maksimalan unos od 1240 kcal. To pretpostavljam nije tocno? Edited by inzenjerka - 04 Listopad 2013 at 10:15 |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne racunaj UH iz tih salata i povrca... racunaj konkretne UH, u biti...trebaš racunati unos: proteina (meso, jaja, riba, sir) masti ( ulja, maslac, orašasti....) UH ( žitarice, zobene, krumpir) Povrce , pogotovo zeleno (lisnato) tikvice, paprike, pomidori, nemoj ni racunati ni kcal ni UH... Probaj malo smanjiti jogurt i voce, a pojacati proteine i neku hranu koja ce te držati dulje sitom.Ne znam za tebe, ali meni ti jogurtici i vocke samo naprave glad.
|
|
inzenjerka
Post Options
Thanks(0)
|
Dobro, ja sam nekako mislila da se sve broji. Ali ja zaista jedem mnogo povrca. Koja je preporucena kolicina voca kroz dan? Primjerice jabuka (to najcešce jedem)? Konzumiram obican jogurt, nikako vocni (nije mi fino) mislila sam da je taj ok. A koja bi bila preporucena kolicina jogurta? Da li je ok meso jesti dvaput dnevno (rucak i vecera)? Da li se ponekada smije jesti integralna tjestenina s umakom od rajcice (ili rajcice i tune)?
Naime, bitno mi je da kuham nekakvu hranu koju cu jesti i ja i dijete (zato pitam :)). |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako...gledaj sve kroz ono što si sama sastaviš kroz kcal i omjere koje si odrediš. Kolicina voca je individualna i možeš ju odrediti tako da uskladiš sa dnevnim unosom UH-a s obzirom da ga brojiš u to. Dakle, ako ti recimo 100g jabuke ima cca 15 g Uh-a, gledaš koliko jabuka dnevno možeš pojesti, a da ti se slaže sa potrebnim unosom. S vremenom ceš i sama skužiti koliko ti voca radi problem, ako ga radi. Po meni je 2-3 vocke sasvim ok, ali bitno je gledati ukupnu sliku, vidjeti o kojim se vockama radi, kojim kolicinama i kako se sve to slaže sa ostalim jelovnikom. Što ima više škrobnih UH-a, to bi trebalo biti manje voca. Ja sam uvijek za prednost povrca nad vocem, zelenog lisnatog povrca nikad previše...ok, ne baš nikad ali teško je pretjerati s njim ;) Isto vrijedi i za jogurt - samo ga uklopi u ostalo ali ne pretjeruj, fokusiraj se na kvalitetne izvore proteina. Ni ja baš nisam sklona njemu previše jer me kao i dalilu samo razgladni. Vec ga dugo ne jedem, ionako ga više gledam kao jednostavan UH nego P ;) Meso je cisto ok 2 put dnevno ali se trudi kombinirati što više razlicitih izvora proteina. A što se tjestenine tice - slobodno, bitna je ravnoteža Lijepo si izvažeš recimo 50 g pašte, ostatak nadopuniš povrcem (recimo brokulom) i proteinima (100-150g tune ;)) Tako možeš kombinirati i rižu, krumpir....što god....samo da je ravnoteža i da se slaže sa isplaniranim dnevnim unosom ;) Edited by Gym_girl - 04 Listopad 2013 at 12:57 |
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
inzenjerka
Post Options
Thanks(0)
|
Što se tice voca, jako ga volim, ali malo nakon što pojedem npr. jabuku znam ludovati od gladi. Ocito mi baš ne paše, ali ne bih se htjela u potpunosti odreci voca radi vlakana i vitamina.
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
ma nemoraš se odreci voca. ako te bas jako brine trudi ga se unositi u prvom dijelu dana i birati vocke s nizim GI. sto se tice ovih omjera i kcal- pretpostavljam da si ti unjela omjer 30:40:30 a aplikacija ti je odradila kcal? ako je tako trebala bi ti moci na njoj postavit br kcal i onda nakon sto si unijela da zelis unosit 1700 kcal postaviti omjere 30:40:30 i on ti onda izbaci koliko je to grama UH, P i M.
Evo, ja sam izracunala na svome - na 1700 kcal to je 57g M, 170 g UH i 128g P |
|
cookies are for pussies
|
|
Garfield-ca
Viden/a u gymu Joined: 28 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 218 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošla .Vidim da se svi vrtimo na brojci 60 (kg) zadnje vrijeme..
|
|
inzenjerka
Post Options
Thanks(0)
|
Da, aplikacija odredjuje sukladno tome koliko zelis gubiti na masi. Sada sam podesila da ne zelim gubiti na masi pa je odredjeno 1740 kcal.
Odradjen trening (kondicija1). |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
mislim da je to taman za pocetak pridrzavaj se toga barem 2 tj i onda se mjeri i vazi opet pa da vidimo di smo sta si odlucila za onaj intervalni na orbitreku? kad ces ga odradivat? |
|
cookies are for pussies
|
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Znam kako je Onda si tu jabuku možeš skombinirati ili uz uobicajeni obrok, ili uz nju pojesti nešto od proteina i malo masti. Ja sam recimo na poslu za marendu znala uzeti posni i mix orašastih i jabuku za kraj. Inace, vlakna i vitamine možeš i u povrcu naci tako da se toga neceš odreci, ali i opcenito nije potrebno odreci se voca, zašto, pogotovo ako ga jako voliš - samo treba sve ukomponirati u ostatak price, odnosno ne pretrpavati se, pogotovo ne navecer i pogotovo ne nekog high GI voca. Ne odricu se svi voca, eventualno u zadnjim fazama dijete gdje malo pomalo sve ide van što bi moglo smetat :)
|
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
ne dam svoje jagode ni pod cijenu bezplocastog trbuha
|
|
cookies are for pussies
|
|
Post Reply | Page <12345 19> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |