motivirani pocetnik |
Post Reply |
Author | |
treger
Viden/a u gymu Joined: 30 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 117 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Lipanj 2013 at 23:39 |
pozdrav svima,
imam 16 godina, visok sam 193 cm a tezak 90 kg. procitao sam vecinu foruma i imam par nedoumica. imam dosta sala na trbuhu, sto se mozda i nebi reko na moju visinu ali svo salo se lijepi za trbuh. odlucio sam ga se rijesiti, i imam cvrstu volju u tome. sto se prehrane tice tu mi je sve jasno. moram biti u deficitu, drzati unos proteina visoko i smanjiti unos uh. vecina ovdje nastupa misljenje da pravilna prehrana (deficit) i rad s utezima je dobitna kombinacija za ukljanjanje sala. mene zanima jel mogu teretanu zamjeniti trcanjem? sto ce biti ako postepeno povecavam krugove trcanja recimo 3-4x tjedno? jel se mogu na takav nacin rijesiti sala (naravno s deficitom) ili ja nuzno moram raditi s utezima? pozz edit: opseg struka mi je 103 cm
Edited by treger - 16 Lipanj 2013 at 23:42 |
|
Jean
Viden/a u gymu Joined: 26 Srpanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 190 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisam strucnjak, ali po onome kaj znam, utezi nisu nužni: prehrana+kardio(trcanje)=ode salo.
utege možeš ubaciti u dane kad ne trciš; takve vježbe su dobre za izgradnju mišica npr. ruku, za izgradnju tzv. "lean muscles". za pomoc u definiciji (još si mlad, možeš puno toga izgraditi i bez utega) ubaci nakon ili prije trcanja ili izmedju krugova trcanja sklekove, tricep dips, zgibove, burpees itd., ugl bodyweight vježbe, i da vidiš rezultata (uz pravilnu prehranu, naravno!) sad nek ti odgovore oni koji znaju više od mene i nek me isprave, sretno! p.s. pohvala za motivaciju sa 16 godina :) |
|
a year from now you'll wish you had started TODAY.
|
|
treger
Post Options
Thanks(0)
|
hvala na odgovoru!
ma do jeseni mi nije moguc odlazak u teretanu, pa trazim alternativu. tu cim kazes ''skidaj kile trcanjem'' svi su nastrojeni teorijom da ces izgubit puno misica. poznam jednog decka koji je skidao salo trcanjem i naravno da je nesto misica otislo, ali salo je otislo gotovo u potpunosti. bf je sigurno nizak, jer ima vrlo dobru vaskularnost. prehrana mu se bazirala na vrlo malo uh.
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
trci intervalno, znaci HIIT... sprintevi, pa lagano, i tako u krug.. i nakon toga jos 45min brzo hodaj...
3 put tjedno odradi trening vlastitim tijelom.. skokovi na zid, sklekovi, zgibovi.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Najbolje za pocetak kako je Davor rekao...po mom mišljenju teretana još nije za tebe ako si tek poceo
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
zagrada
Cita FAQ Joined: 07 Svibanj 2013 Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pocetnik sam i ja , ali koliko sam citao mislim da je najbolje raditi cardio na prazan stomak 4x tjedno , 2x kad ne radiš cardio možeš kuci neki trening snage uraditi i 1 dan odmaraš i uz to sve pravilna ishrana.
|
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo procitaj malo u vezi toga https://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Kardio-aktivnost-prije-dorucka.aspx
Sve je u hrani prijatelju....sve...apsolutno Ubaci si trening snage....a dali si znao da više kalorija trošiš dizanjem utega nego kardiom...:) A sada na posao jelovnik riješavaj prvo ostalo cemo lako!
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
treger
Post Options
Thanks(0)
|
ma lako meni za jelovnik. sastavio sam ga bez problema.
nego, mene zabrinjava nesto drugo. sta ja god radio, gubit cu misice bez teretane. mene to pati...
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
zašto bi gubio misice bez teretane?
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa po nekoj teoriji, ako misicu ne dajes poticaj da raste, on ce se pocet smanjivat :) Ali po teoriji.. u praksi ne znam, ja nikad nisam bio bez treniranja.. Ali uzmi primjer kad slomis nogu, pa si u gipsu i tako... dodje do atrofije misica... zbog neaktivnosti.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
Pa znam to...ali koliko sam ga shvatio da misli da bez teretane ne može potaknuti mišic na rast nek radi vježbe prirodne
|
|
Rodjen si s potencijalom
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |