Mrsavljenje, savjeti dobrodosli |
Post Reply |
Author | |
letalis
Cita FAQ Joined: 27 Lipanj 2017 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Lipanj 2017 at 17:19 |
Pozz ljudi, ja sam novi na forumu. Pocelo je sve kad sam neki dan krenuo obuci hlace koje su mi nekad bile velike, a sad su mi premale. Stao pred ogledalo i rekao sebi e necemo vise ovako.
Krenuo sam se dovoditi u red, taman malo dok ne krenem na fakultet tamo u oktobru. Zelja mi je izgubiti 10 - 12 kg. Izbacio sam iz prehrane slatkise, sokove, przeno, kruh, tjesteninu i sve ostale nezdrave materije. Ishrana mi sad obuhvata piletinu ( iskljucivo bijelo meso bez ulja i sl ), ribu, rizu, jaja, povrce i voce, dnevno 3,5 - 4l vode i solja zelenog caja ili crne kafe bez secera, i ne jedem poslije 6 sati. Ujutro sat ipo ili dva sata poslije dorucka, brzo hodanje 30 - 45 minuta. Navecer vozim biciklo sat vremena, eventualno sat i petnaestak minuta. Poslije toga radim vjezbe tipa cucnjevi, trbusnjaci, sklekovi i sl. Visok sam 177 cm, imam 87 kg. Da li sam na dobrom putu da kroz iduca 3 mjeseca izgubim 12 kg i dodjem na zeljenu kilazu od 75kg. Ako u necem grijesim recite, svi savjeti dobrodosli, hvala unaprijed . |
|
CeLe111
Viden/a u gymu Joined: 06 Listopad 2015 Status: Offline Points: 370 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
tesko je reci ovako ugrubo jer nikakve kolicine nisi naveo, kao ni broj obroka u danu. Iscistio si prehranu generalno, i ja vjerujem da ces time ostvaraiti potrebni kalorijski deficit, pa time i gubitak kilograma. Ono sto bih ja uvijek radije povecao je trening pod opterecenjem (misici), utezi, slobodni utezi, sprave, bodyweight vjezbe itd. ispred kardia, kojeg ti odmah u pocetku imas poprilicno. I s druge strane, trening (misica), stavio bih prije aerobnog treninga, ako vec ide jedan za drugim.
|
|
Online Mentor:
Nutricionizam/trening, misicna masa/mrsavljenje. Stalni pristup i motivacijska podrska. Rad temeljim na hrpi zadov. klijenata i uspjesnim transformacijama! http://www.fgfitness.uk |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |