NORDIC WALKING(nordijsko hodanje) |
Post Reply |
Author | |
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 16 Veljaca 2007 at 01:02 |
NORDIC WAKLING ILI nordijsko hodanje je sport koji je postao jako popularan zadnjih godina,koriste se stapovi kao u onom nordijskom trcanju..Poenta svega je da se obicno hodanje pretvara u jako efektivan trening za citavo tijelo a aktivnost se odvija u prirodi..idealan trening za osobe sa prekomjernom kilazom,upotreba stapova ukljucuje i rad gornjeg dijela tijela a dosta utice na rasterecivanje napetosti u vratnim i ramenim misicima,povecava frekvenciju srca izmedju 5 i š7 otkucaja,kod normalnog hodanje je frekvencija srca negdje oko š30 otkucaja u minuti.koristenjem tih stapova povecava se potrosnja kalorija š5 %..potrosnja kalorija kod nordic walkinga je 400 po satu dok kod normalnog hodanja je negdje oko 280..duzina treninga je minimalno 30 minuta do 2 sata...moze se trenirati na svakoj podlozi....dobar sport za osobe koje pripadaju birokratskom aparatu...
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
zanimljivo, hvala na informaciji
|
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisam josh chula za to.. znam samo ono brzo hodanje (bez nekih shtapova) (kak mi to smjeshno izgleda kad vidim na tv-u) da, interesantno zvuchi.. eh shta josh ne che bit izmisljeno.. kul..
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da li postoji tko na forumu tko to trenira? (iako cisto sumnjam)
Pa da nas malo bolje upozna s tim |
|
krijesnica
Viden/a u gymu Joined: 14 Rujan 2007 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
Austrijanci su ludi za tim, mislim uglavnom stariji ljudi. To ti je ako jako volis setnje. Sacekaj do penzije, onda ce ti bit super
|
|
Life is like a box of chocolate. U never know what U R gonna get.
|
|
fit_girl
Viden/a u gymu Joined: 31 Listopad 2007 Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
Svakako.Kod nas na Sveucilistu u Puli pod opcijom izborne nastave,mozes izabrati taj predmet.Very fun.....I jos dobijes 2 ECTS-a.Sjajno,zar ne:...............
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Moja frendica ide na tecaj nordijskog hodanja u Zg...kaze da je zanimljivo... raspitati cu se o tome pa javim
|
|
mediterraneo
Viden/a u gymu Joined: 29 Prosinac 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
U proljece sam se poceo rekreativno baviti nordijskim hodanjem u jednom malom dalmatinskom Gradu.cudni pogledi su bili upereni u mene od domicilnog stanovništva.Neki su se raspitivali i o mojim zdrastvenim tegobama
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |