nova sam, i trebam pomoc :) |
Post Reply |
Author | |
sugarfree
Cita FAQ Joined: 25 Veljaca 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Veljaca 2012 at 21:29 |
Lijep pozdrav svima,
Prijateljica mi je preporucila ovaj forum s obzirom da ovih dana planiram napokon krenuti vježbati. Imam 31 godinu i nisam nikada bila u teretani (samo pilates i plivanje). Medjutim, imala sam dosta problema sa koljenima, pa mi je lijecnik preporucio da bih trebala svakako ojacati mišice nogu kako mi zglobovi koljena nebi i dalje propadali i svakako mišice ledja zbog dosta lošeg držanja. E sad..., kako nikada prije nisam vježbala, prvo bih voljela da mi netko preporuci fitness klub u zapadnom dijelu grada, na potezu od Crnomerca, Kustošije, Vrapce ili Gajnice. Dalje, zanima me hoce li mi netko u klubu pomoci tj. napraviti mi program vježbanja jer sama nemam pojma kako bih vježbala? Visoka sam 172 cm i imam 68 kg, pa bih htjela i smršaviti oko 5-6 kg, ali kako i sada mislim da imam dosta dobre prehrambene navike, mislim da ce to otici s treningom. Prioritet mi je ojacati mišice jer su mi (pogotovo noge i guza) atrofirani. I valjda trebam napomenuti, po prirodi, valjda genetika, imam dosta lošu mišicnu muskulaturu, ali valjda mogu, unatoc tome, postici nekakvu kakvu-takvu mišicnu masu, makar onoliku da me mogu nositi |
|
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hej :)
Donedavno sam živjela blizu Crnomerca i išla na aerobik tu: http://www.vipclub.hr/ Jako simpaticni ljudi vode teretanu i fitness, i sigurno bi ti pomogli oko programa, s obzirom na specifican problem s koljenima. I na Svetom Duhu ima fitness centar by Fila (tako nekako se zove), ali njima nisam bila oduševljena, a dosta su skupi.
|
|
Život pocinje svakoga dana.
|
|
sugarfree
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na odgovoru
Ipak sam se upisala na fitnes na Svetom Duhu, njihovo radno vrijeme mi više odgovara. Jucer sam odradila prvi trening i zamolila sam trenera koji mi je slagao program da najviše pažnje obrati na mišice bedara (kvadicepse?) i na ledja. E sada...., ocekivala sam da se jutros necu moci ustati iz kreveta od bolova u mišicicima nogu, kad ono... ništa. Da li to znaci da sam nešto krivo radila?? |
|
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
|
Znaci u podzemlju vježbaš Možda si radila s premalom težinom? Pretpostavljam da radiš recimo 3x15 ponavljanja. Težina bi trebala biti takva da naravno možeš izgurati do kraja, ali da ti je u zadnjem ponavljanju jako teško :) onda ti ne gine upala mišica iduci dan, pogotovo kad tek pocinješ s treninzima Ali konzultiraj se s trenerom, ja sam samo rekreativka :)
|
|
Život pocinje svakoga dana.
|
|
vedi08
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2012 Location: rijeka Status: Offline Points: 135 |
Post Options
Thanks(0)
|
radi cucnjeve i iskorake pa ces vidjet upale :D
|
|
sugarfree
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na odgovorima :)
Bojim se da ne mogu raditi cucnjeve i iskorake, bar ne dok mi noge malo ne ojacaju :) |
|
Roozha
Cita FAQ Joined: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa od cega si ti toliko atrofirala da jedva nosis svoje tijelo, i da ne mozes cucanj napravit od straha?
Tvoja fizicka sprema mi zvuci u rangu sa covjekom koji je ustao nakon 3 godine lezanja u komi Oprosti mi na usporedbi, samo se malo cudim! Tako mlada, a tako kilava- rekla bi moja baba :D Ne zamjeri, molim te :) |
|
sugarfree
Post Options
Thanks(0)
|
Imam prirodno lošiju mišicnu muskulaturu nego vecina ljudi, uz to, imala sam kracu nogu skoro deset centimetara, pa operacija i dosta dug oporavak ucinili su svoju, i nažalost, onako je kako sam napisala. cucnjeve ne mogu raditi iz razloga što na desnoj nozi ne mogu koljeno saviti do kraja, fali mi oko dva cm, iako sam vježbala i vježbala nakon operacije. ali mogu raditi vecinu drugih vježbi, pa mi to baš nije bitno :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |