New Posts New Posts RSS Feed - Ocijenite mi jelovnik-savjeti,kritike itd
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ocijenite mi jelovnik-savjeti,kritike itd

Post Reply Post Reply
Author
GoldenBoy28 View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GoldenBoy28 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ocijenite mi jelovnik-savjeti,kritike itd
    Posted: 01 Ožujak 2010 at 19:07
Dakle htio bi da mi ocjenite uobicajeni tjedni jelovnik, slobodno mi dajte kritike savjete itd. Bavim se nogometom (otprilike 3 puta tjedno), imam š7 godina, 65 kg i visok sam š75. Zelim cuti savjeti iskusnijih u vezi moje prehrane jer smatram da je hrana najvazniji faktor u cijeloj prici, samo vas molim da me ne savjetujete kao š0š%-nog bodybuildera koji je opsjednut (pre)zdravom prehranom, jer ne volim se na taj nacin ponasat prema hrani, to je za mene teroriziranje...
ovako je izgledao moj jelovnik prosli tjedan i uglavom tako izgleda svaki tjedan, ne naravno SVE isto ali to je ubiti to...

PON:
ujutro - nesquik zitarice s mlijekom (gotovo cijeli tanjur)
       meduobrok - jabuka
rucak - pileca juha s rezancima, pileca prsa s krumpirima uz dvije snite crnog kruha
       meduobrok - dvije mandarine
vecera - dvije snite nuttelle (prije treninga) i banana

UTO:
ujutro - sendvic od puretine (bijeli kruh, sir, majoneza, salata)
       meduobrok - kruska
rucak - juha od paradajza, pohana snicla uz krumpir salatu, dvije snite crnog kruha
       meduobrok - jabuka, naranca
vecera - kajgana

SRI:
ujutro - nesquik zitarice s mlijekom (gotovo cijeli tanjur)
       meduobrok - jabuka
rucak - špageti, dvije snite crnog kruha
vecera - dvije snite nuttele i banana(prije treninga), tri zlice meda (poslije treninga)

cET:
ujutro - sendvic od puretine (bijeli kruh, sir, majoneza, salata)
       meduobrok - banana
rucak - pire-krumpir uz dvije fasirane snicle, špinat, dvije snite crnog kruha
       meduobrok - mandarina i kruska
vecera - saka pistacije

PET:
ujutro - kajgana (omlet od 2 jaja)
        meduobrok - jabuka
rucak - pileca juha s rezancima, tri pohana ribicka stapica uz krumpir i salatu, dvije snite crnog kruha
        meduobrok - dvije kruske
vecera - dvije snite maslaca od kikirikija i banana (prije treninga)

SUB:
ujutro - nesquik zitarice (gotovo cijeli tanjur)
        meduobrok - kikiriki
rucak - svinjetina uz krumpir, dvije snite crnog kruha
        meduobrok - jabuka
vecera - TWIX COKOLADICA

NED:
ujutro - sendvic od puretine (bijeli kruh, majoneza, salata, sir)
rucak - rostilj
        meduobrok - jabuka
vecera - kikiriki

Eto, tako je izgledala moja prehrana prosli tjedan, za jednog š7-godisnjeg sportasa mislim da je stvarno zavidna. Hranim se bolje od svih frendova koje znam i dopustam si 400 kcal smeca tjedno (npr. cokoladice, mali cips itd.).
Sad je na vama red, molim vas pomognite mi sa savjetima, kritikama i pohvalama. Hvala
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2010 at 19:30
  Ne znam kakav si u nogometu, ali u fitnessu ceš s ovim teško nešto ozbiljnije postici.

Gotovo cijeli tanjuri nesquik žitarica, twix cokoladice za veceru, tri žlice meda poslije treninga... itd.

Sve u svemu premalo za jednog "š7-godišnjeg sportaša".
Vjerujem da jedeš bolje od svih frendova koje znaš, ali vjerojatno je razlika u tome što oni jedu tri put dnevno, a ti ubaciš voce kao međuobrok, oni jedu "sendvice", a ti jedeš "sendvice od puretine", jedeš manje-više zdravu hranu..

Imaš solidnu osnovu, na dobrom si putu.. ali za neki kalorijski suficit je ovo nedovoljno.

Hint: pogledaj ovo
Ne kažem da bi stvarno tako trebao jesti, ali samo da shvatiš bit

Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GoldenBoy28 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2010 at 19:03
Originally posted by Lega Lega wrote:

Ne znam kakav si u nogometu, ali u fitnessu ceš s ovim teško nešto ozbiljnije postici.

Gotovo cijeli tanjuri nesquik žitarica, twix cokoladice za veceru, tri žlice meda poslije treninga... itd.

Sve u svemu premalo za jednog "š7-godišnjeg sportaša".
Vjerujem da jedeš bolje od svih frendova koje znaš, ali vjerojatno je razlika u tome što oni jedu tri put dnevno, a ti ubaciš voce kao međuobrok, oni jedu "sendvice", a ti jedeš "sendvice od puretine", jedeš manje-više zdravu hranu..

Imaš solidnu osnovu, na dobrom si putu.. ali za neki kalorijski suficit je ovo nedovoljno.

Hint: pogledaj ovo
Ne kažem da bi stvarno tako trebao jesti, ali samo da shvatiš bit

Hvala na odgovoru. Nije meni cilj nista puno postici sto se tice bodybuildinga niti smrsavit, od prehrane jedino zahtijevam dobru formu i spremnost za utakmice. Sto se tice tih twix cokoladica (napisao sam da si dopustam 400kcal smeca tjedno), oni i nisu nezdrave u malim kolicinama. Naravno da ce bit posljedica ako se junk food konzumira svaki dan ali ja sam se maksimalno ogranicio na 400kcal tjedno. Isto je i s alkoholom: casa crnog vina za rucak je zdrava, ali casa crnog vina za dorucak, rucak i veceru nije ni blizu zdravom. Sto si mislio pod time da je ovo premalo za mene?
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2010 at 19:05
  A što je cilj?
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GoldenBoy28 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2010 at 19:15

A što je cilj?

Izvuc sto je vise moguce energije iz hrane i ostat zdrav i vitalan, barem do 40-tih.
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2010 at 19:19
 A onda jedi lijepo sve, samo pazi na kolicine i to je to
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Ožujak 2010 at 19:20
Originally posted by GoldenBoy28 GoldenBoy28 wrote:

A što je cilj?

Izvuc sto je vise moguce energije iz hrane i ostat zdrav i vitalan, barem do 40-tih.

Rijetko lijepa misao..
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.