Određivanje težine |
Post Reply |
Author | ||
-Silver-
Viden/a u gymu Joined: 24 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Prosinac 2009 at 13:41 |
|
Ako je vec tema bila molio bih link!
Nakon puno vremena (2 godine) opet sam u teretani i trudim se redovito vježbati. Ni prije dvije godine nisam tocno znao kako odrediti "dobru" težinu utega, a da pri tome ne "gubim vrijeme". Da pojasnim: radim da dobijem masu i npr. kod vježbi za biceps sa šipkom napravim 5 serija sa 8 ponavljanja (težina 25 kg). Ako stavim 30 kg. napravim 5 serija sa 5-6 ponavljanja, ovisi koliko još imam snage. Ono što me zanima je da li nakon zagrijavanja ici sa 25 kg i raditi više serija i ponavljanja, ili staviti vecu kilažu pa manje ostalog? Ne znam što bi bilo pametnije! |
||
Starring Down The Demons
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Za pocetak se drži š0 - š2 ponavljanja
Težini odruđuješ prema ponavljanjima, sama brojka kilaže nije bitna, bitno je koliko ponavljanja radiš, naravno moraš dati maximum od sebe svaki put |
||
-Silver-
Viden/a u gymu Joined: 24 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znaci bez obzira što radim na masi, bolje je raditi više ponavljanja? Ako sam dobro skužil
|
||
Starring Down The Demons
|
||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
radi 3 serije po š2-š0-8 ponavljanja ili š5-š2-š0 naj idealnije i to je to... |
||
uporan sam ,uporan :-)))
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na masi se ne radi biceps.
|
||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zasto? |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Radi one osnovne vjezbe, kao sto je mrtvo dizanje, cucanj, bench i zgibovi..
|
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
lordhumungus
Viden/a u gymu Joined: 05 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 112 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zato što je biceps premali mišic da bi se na racun njega dobivalo na masi. Noge , leđa, prsa su mišicne grupe kojima se nabija masa, i to osnovnim vježbama, velikim težinama, teškim serijama. Tim vježbama se i snažno pojacava lucenje testosterona i hormona rasta što su anabolicki hormoni, tj. što više tih hormona više mišica |
||
i am the rocker, i am the roller,i am the out of controller
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
-Silver-
Post Options
Thanks(0)
|
|
Starring Down The Demons
|
||
-Silver-
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dal sam tu vježbu kao primjer. Ali osim osnovnih vježbi, zar ne treba raditi i druge vježbe bar malo? |
||
Starring Down The Demons
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa dok si na snazi i masi radi ove, a kad ides na oblikovanje, onda pocnes druge vjezbe.. ali prvo odradi 2,3mj ovako.. i povecat ce ti se snaga pa ces vidjet kako ces i na bicepsu vise dizat
|
||
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bacim vam kost o bicepsu i pokidate se ko psi oko nje, zato cu sad napisat što sam htio reci. U svakoj šali je pola istine jel.
- masa/defka ne ovisi o broju ponavljanja, vec o kalorijama i onome što jedeš - po teretani vidim previše ljudi koji forsiraju biceps, triceps, razne flyeve za ramena itd. a ostaju koliko vidim na istome, nema nekih pomaka niti u izgledu niti u snazi - biceps i ostale male skupine su jednostavno preslab poštrošac energije i što je još bitnije, bolje se pogode i više odrade kao pomagaci u velikim liftovima - tko je odradio heavy zgibove, veslanja ili deadlift zna o cemu pricam i njemu ne treba dodatan rad na bicepsu osim ako to ne zahtijeva BB natjecanje - slicno je i s ostalim malim skupinama koje više sudjeluju u velikim liftovima nego kada ih se izolira - ono što sam primijetio na sebi je da nema gubitaka otkako sam prestao raditi izolacije bicepsa, tricepsa i ostalih malih skupina, vec nasuprot, lagani pomaci |
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja odradim 4 osnovne vjezbe na pocetku treninga: bench, cucanj, mrtvo i military press.. i onda jos izoliram biceps i triceps sa 3 serije i to je to.. |
||
|
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |