Omlet s jajima i povrcem (V) |
Post Reply | Page <12 |
Author | |||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Jasna stvar što se okusa tice, nego nisam bila precizna - uklopio u smislu pripreme, treba ga valjda prvo blanširat u kipucoj vodi pa onda mrvu ohladit i dalje po istoj proceduri? Nego, neki dan sam izribala 2 manje tikvice, malo prepekla na teflonki pa umutila š jaje + š bjelanjak-ispalo je i više nego super |
|||
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|||
Friendly
Cita FAQ Joined: 06 Listopad 2011 Location: zagreb Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
blanširan je on vec, prije usitnjavanja i smrzavanja. dakle, samo odmrzneš i dalje s njim radiš kaj hoceš.
preskaceš termicku obradu jer je ona vec napravljena, ne treba ga dva puta kuhat. taj špinat nije sirov. odmah se ide na next level.
iskreno, ne znam ni kako bi ga izvadila iz vode. s obzirom kak je sitno sjeckan, jedino finom cjediljkom za caj Edited by Friendly |
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Thanks for the tip Ma šta da ti kažem - Dalmatinka - pa navikla na frišku blitvu, špinat & co. Smrznuto povrce koristim uglavnom one carske/kraljevske mixeve (brokula/karfiol/mrkvica) kao prilog, samo prokuhano š0-ak min u kipucoj vodi, ili mahune za varivo . Opcenito, da pitam sad kad je aktualno - kakav vam je stav prema smrznutom povrcu? Po meni - dobra alternativa u nedostatku svježeg i u nedostatku vrimena, ali malo mi je jedino glupo što kao zemlja podrijetla se navode Mađarska, Belgija... Pogledajte na ambalaži od Leda ili Podravke Kao da mi nemamo brokule ovdje u Hrvatskoj ili još gore, mrkve...pa ne možemo smrznut hrvatsko Mi doma uglavnom smrzavamo sami papriku,mahune a ponekad i rajcicu upravo za dinstanje, variva itd. Koristite li cesto kupovno smrznuto povrce? |
|||
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
|||
Friendly
Cita FAQ Joined: 06 Listopad 2011 Location: zagreb Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ako se mora, kupi se.
još uvijek imam svježeg povrca u vrtu (i krasnu svekrvu koja živi u blizini pa uređuje vrt meni iza kuce, ja samo berem). kad kuham blitvu, usput smrznem koji paketic za zimu. za to znam da nije špricano. od ostalog povrca smislim nekaj da može trajat što duže. ukuhano, smznuto, ili kako vec.
a kad više nema, onda kupim smrznuto. ipak nekako radije kupim povrce koje u ducanu stoji zapakirano, nego da svatko tko naiđe malo uzme u ruke, odmjeri, ostavi svoje zmazanoce na povrcu i onda vrati nazad. npr. blitva ne može dugo stajat. cime je tretirana da ne uvene tjedan dana ili koliko vec treba od branja negdje u španjolskoj pa do lokalnog ducana?
navodno da smrznuto povrce ima više kvalitetnih sastojaka od onoga koje stoji "svježe" po hladnjacama i skladištima tjednima prije nego dospije do krajnjeg kupca. pa vidjela si reklame valjda o tome. ne znam koliko im je za vjerovat, ali baš nemamo puno izbora.
|
|||
tinatek
Cita FAQ Joined: 18 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
odlican recept omlet s jajima i povrcem, ja znam staviti razno povrce, što trenutno imam doma.. odlican dorucak.. :-)
|
|||
bebolina
Mixa shakeove Joined: 11 Listopad 2011 Status: Offline Points: 607 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Svaki dan radim neki omlet s jajima ili kajganu, zanima me koliko žumanjaka smijem pojesti na dan (ako jedem svaki dan jaja)....jer vecinom pojedem 3-4 jaja tj. 3-4 bjaljanjka i 1-2 žutanjka.....
|
|||
Marina89
Cita FAQ Joined: 30 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
I ja praktikujem omlet jesti skoro svako jutro, koliko bi trebali to praktikovati.....mozda ne valja svako jutro?
|
|||
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Evo kako ja cesto radim omlet za dorucak:
Razbijem dva cijela jaja na tavu, ubacim cca. 4 žlice zobenih pahuljica (ne znam koliko je to grama), sve fino izmješam i papam, poslužim s malim kiselim krastavcima. Meni je fino i brzo je gotovo. Ispravite me ako ovaj recept nije preporucljiv. |
|||
Sun Chi
Viden/a u gymu Joined: 24 Travanj 2012 Status: Offline Points: 333 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ako nisi na defki mislim da ti je omlet cist ok
|
|||
You don't drown by falling in the water. You drown by staying there.
|
|||
GrannySmith
Viden/a u gymu Joined: 08 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
hihi tnx! ^^
|
|||
ambiciozna
Viden/a u gymu Joined: 06 Travanj 2012 Status: Offline Points: 153 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
a ako si na defki ne valja zbog zobenih ili?
|
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Omlet nema veze jesi na defki ili ne... zasto svi misle da zutanjci ne valjaju? ili mozda jer se pece na malo ulja? vazno je koliko ti ukupno kalorija uneses u toku dana... ja kad sam bio na defki, svako jutro 3-4 cijela jaja pecena na luku sa gljivama...
|
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
njanja
Viden/a u gymu Joined: 06 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 119 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
kajgana daju bezbroj mogucnosti s drugim namirnicama.
1.Netko je gore spomenuo mahune..one su odlicne s jajima. U mome vrtu sad ih ima u izobilju. dvije šake sitno sjeckane sam najprije malo blanširala.Dinstala luk, dodala mahune, jaja Zacinila sam ih kurkumom, kajenskim paprom, kimom, origanom, papar. Svatko si može popraviti okus prema sebi, :) 2.Blitva s jajima..isprobano..isto je ok..:) 3. i meni najdraža kajgana je s porilukom (prvi put ove god sam ga posadila u vrtu, odlican) * u gotovo sve varijante kajgane možete dodati i gljive, slatki kukuruz ili nekakve žitarice koje su prethodno skuhane ako ima još netko ideja neka ih spomene, poz :)
|
|||
kad ima volje ima i nacina
|
|||
dancibananci25
Cita FAQ Joined: 17 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja takodjer. Sve što nadjem u frižideru od povrca, iskoristim i bude odlicno. Hvala Bogu da ne jedem povrce samo zato što je zdravo, vec zato i što ga vooooolim!
|
|||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
slažem se...ja isto cesto jedem za dorucak omlet od 2 jaja, luk,gljive ili blitva...
|
|||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
slažem se s davorom23, kakve veze imaju zobene s definicijom? ja sam za dorucak pravila omlet od 2 jaja, 40 g zobenih, 10 g wheya od cokolade i malinama i da vidis...a na defki sam.. omjer 30:40:30 cca 320kcal, oko 30g Uh |
|||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |