Online edukacije |
Post Reply |
Author | |
gordan72
Cita FAQ Joined: 13 Lipanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 98 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Srpanj 2013 at 15:05 |
Pozdrav svima,
Prijavio sam se na dvije edukacije vezane uz fitness na www.coursera.org Nutrition & Physical Activity for Health i Exercise Physiology: Understanding the Athlete Within Prva je pocela prije tjedan dana, a druga danas .. i mislim da se još na obje može prijaviti. Njeguje se znanstveni, da ne kažem, mainstream pristup, i da se dosta toga nauciti ... obje vode ljudi iz akademskog okruženja (prva je vezana uz Sveucilište u Pittsburghu, a druga u Melbourneu). Na stranicama Coursere može se vidjeti koje teme su pokrivene, literatura etc... Pa ako nekoga zanima .. neka se prikljuci Ima i raznih drugih edukacije .. ja sam se prijavio na još neke vezane uz posao kojim se bavim ... Pozz |
|
Ananas
Cita FAQ Joined: 16 Srpanj 2013 Location: bh Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slusao sam do sad 2 kursa o nutricionizmu i zdravlju na Courseri i mogu reci da su dobri. Drze se ljudi znanstvenih izvora kako je i za ocekivati od jednog fakulteta. Takve informacije su mnogo vrijednije od onih na komercijalnim web stranicama.
|
|
Bibihaba
Cita FAQ Joined: 19 Srpanj 2013 Status: Offline Points: 28 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kakva je cijena toga, daj da ne Googlam :)
Nutricionizam tocno me zanima.. |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
To je ono najbolje .. Sve edukacije na Courseri su besplatne.
Ima i web site www.edx.org i tamo je takodjer besplatno. |
|
Bibihaba
Post Options
Thanks(0)
|
Baš sam išla pogledat, dakle.. Ideš..prijaviš se.. slušaš videe,
Da li ih možeš pogledati kad meni paše ili moram bit taj dan u toliko sati tamo? Citala sam i da ce bit neki ispiti zavrsi i tako to.. |
|
Bibihaba
Post Options
Thanks(0)
|
Prijavila sam se i sad idem i ja pogledat to.. ic cu i na fitness kasnije, al tog mi dosta s medicine.. al dobro je znat extra.. :)
Tnx |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Ne moras ... Mozes ih i downloadati, a imas i pdf za skinuti.
Ja bih ti preporucio ako mozes skinuti i onaj udzbenik kojeg su preporucili .. Jako je dobar. Imas tjedne kvizove koje moras zavrsiti u nekom roku (koji je dosta dug) i zavrsni ispit. Edited by gordan72 - 22 Srpanj 2013 at 18:57 |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam se prijavio i na osnove fiziologije i biologije .. :)
|
|
Bibihaba
Post Options
Thanks(0)
|
Još sam nova na tome, moram skontat di daju taj udjbenik
Ti si se na sve prijavio nema kupanja ovo ljeto ..ahahah |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Bit ce kupanja .. Neke edukacije pocinju tek kad se vratim. A i kod ovih trenutnih ima vremena za proci ih.
Udzbenik je opcionalan, pa ga ne daju. Ja sam ga skinuo od negdje drugdje ;) Ali za proci je dovoljno i ovo sto ti daju za skinuti. Kod nekih edukacija daju za skinuti i udzbenike .. Npr. na Biologiji mozes besplatno i legalno skinuti udzbenik od 1500 stranica :) |
|
Bibihaba
Post Options
Thanks(0)
|
Pogledala sam 1 i 2 modul.. strasno su dosadni..
|
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
Da ti budem iskren, ja nisam niti gledao videe .. pogledao sam slideove, procitao dodatnu literaturu i citao diskusije ...
I procitao poglavlja iz preporucene knjige |
|
Ananas
Cita FAQ Joined: 16 Srpanj 2013 Location: bh Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zasto su ti dosadni? |
|
gordan72
Post Options
Thanks(0)
|
1. i 2. su možda malo dosadniji od ostalih ...
1. je uvodni i govori o koritima od vježbanja i zdrave prehrane, a 2. je orijentiran na mjerenje sastava tijela, aktivnosti i sl .. 3. i 4. se bave ugljikohidratima i proteinima ... to je vjerojatno vecini (pa i meni) zanimljivije. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |