Oporavak od HIIT trcanja!? |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Travanj 2011 at 14:41 |
Poštovani,
Trcim HIIT vec nekoliko tjedana, i nevjerojatno mi je cudo koliko se dugo oporavljam od njega, 3-4 dana ne mogu doc k' sebi, koda proteinii ostala hrana ne obavljaju svojuu funkciju oporavka, hranjenja, jacanja mišica. Ponvaljam, trcim dosta, po cijele godine, tako da tu nebi trebao biti taj pocetnicki problem. Trcim prvo 3km zagrijavanja, pa istezanje, e onda se vracam i trcim HIIT, pa kratka pauza hodanjaa, i opet sprintanje do cilja.. Posle toga bih bio strašno umoran, ispcrpljen, iako bi spavao po 8-9 sati, drugi dan bi oko podneva potrebavao za snom, što i ucinim, mišici i dalje ne dozvoljavaju drugi trening, jednostavno moram pocekati da se oporavim.. Pa jeli to normalno? U cem je problem? Kako da se oporavak krene bržim tokom? |
|
SFC. tyros US SPECIAL FORCES ASSESSOR
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zašto prvo trciš 3 km??
|
|
tyros
Viden/a u gymu Joined: 12 Travanj 2010 Location: F.Benning/Bragg Status: Offline Points: 265 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tih 3km je cisto zagrijavanje, to je ono sporo trcanje, da bih se fino rastegnuo pa bi poceo pravi napor
|
|
|
|
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pokušaj bez toga koji put, pa ceš vidjeti kako ce stvari fukncionirati. Koliko dugo radiš hiit? 20 min neka ti bude max. ;)
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja rijetko radim hiit trcanje. a kad ga napravim, oporavak
mi definitivno ne traje tako dugo...koliko ti traje hiit? I da..probaj bez ova 3km... zagrij se drugacije .... |
|
tyros
Post Options
Thanks(0)
|
HIIT traje tu negdje, oko 20-30min...
|
|
|
|
hrvoje1991
Cita FAQ Joined: 16 Sijecanj 2011 Location: Croatia Status: Offline Points: 42 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neka ti HIIT ne traje više od 20min....i probaj ne trcati ova 3km nego se zagrijati u mjestu ;)
|
|
Sebastian96
Viden/a u gymu Joined: 10 Svibanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 183 |
Post Options
Thanks(0)
|
HIIT ti između ostaloga koristi kao energiju glikogen u mišicima dakle treba meziti kvalitetno.
Mišici se sami po sebi brzo oporavljaju ( sad ne znam kako izgleda tvoj program overall) , tako da baci obrati pozornost i na živcani sustav. Kad je on umoran bome si ti puno vise nego kad su misici umorni :) i potpisujem ovo da je 3 km zagrijavanje nepotrebno , u biti prvi put cujem da netko radi tako nešto prije HIITA :P
|
|
U mirin brah?
|
|
tyros
Post Options
Thanks(0)
|
Pa nije tih 3km toliko puno, laganica trcanja, laganog isteznja, to je macjji kašalj..Jednostavno, ako se ne zagrijem, mišici pucaju, znate koliko treba biti zagrijana za pošteni HIIT?? Mišici trebaju biti vrucu, rastezljivi, e onda si tek spreman za onaj HIGH sprint...
|
|
|
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
To je bome puno.. ja kad idem na dugo trcanje, trcim 3,5 km.. a kada radim HIIT, prakticki hodam prije toga 5 min, i 5 min laganog trckaranja.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
tyros
Post Options
Thanks(0)
|
Pa dobro, što onda ako imam nadprosjecnu kondiciju
Ali ne i mišice koji bi se toliko brzo oporavili :) |
|
|
|
lakyberry
Cita FAQ Joined: 18 Svibanj 2011 Location: Zagreb Status: Offline Points: 31 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koristis li kakave suplemente?!
Ako ne, obavezno bi trebao uzeti whey protein i BCAA(aminokiseline razgradnog lanca) nakon takvih intenzivnih treninga. Tvoje tijelo u naredna 24 sata nakon teskog treninga, pogotovo treninga kao sto su HIIT-trcanje, trosi znacajnu vecu kolicinu kalorija po satu nego kod nekih laksih treninga. Stoga da potaknes sintezu proteina odnosno brzi oporavak trebao bi uzimati te suplemente. |
|
Stay safe, stay 2. amendment!
|
|
tyros
Post Options
Thanks(0)
|
Uzimam Elite Whey, mješam sa medom i dekstrozom (20g+40g)
Da, neko je spominjao nenaspavanost, uf, koliko ima tu istine, nebi vjerovali.. Malo mi san fali, uvjek ga nekako naoknađujem |
|
|
|
lakyberry
Cita FAQ Joined: 18 Svibanj 2011 Location: Zagreb Status: Offline Points: 31 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako si u financijskoj mogucnosti probaj si uzeti BCAA pa ces vidjeti dali ti pomaze. Definitivno bi treba.
Mozda je poslije jakog HIIT treninga pametno napravit dan pauze. Ja jos nisam poceo s HIIT trcanje, jos imam 3 treninga duzinskog trcanja pa tad prelazim na HIIT i prakticirat cu dan pauze poslije HIIT-a. Ja recimo uzimam suplemente po ps-u: 35g whey-a, 5 g glukoze, 5 g kreatina, 5 glutamina. I naravno BCAA. I malo povecam unos vitamina C tokom cijelog dana. Spavam minimum 8 sati, nekad i š0 kad se moze ;) |
|
Stay safe, stay 2. amendment!
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tko je odlucio da je to ps? :) |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kaj se BCAA tice rekqao bih da ne pomažu kod oporavka uopce i da su nebitne za to, jedino gdje nešto mogu napraviti je ocuvanje mišicne mase , no uz normalnu prehranu i whey poslje trcanja su mu nepotrebne i bacanje love......Prije bi probao sa mega dozama glutamina koji je skup da bi opet to koristio u tim kolicinama.
Ako svakodnevno trciš i cesto radiš HIIT, svakako kak je Sebastijan rekao pazi na unos UH da obnovis zalihe glikogena i najbolje i jedino dokazano djelotvorno (od legalnih dodataka naravno) što ti može pomoci kod smanjenja osjecaja umora i ostalih neželjenih osjecaja je kofein. Navecer prije spavanja probaj sa ZMA i to je to što bi ti moglo pomoci mozda kaj se tice odmora i sna Edited by The Phoenix |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |