New Posts New Posts RSS Feed - Ozljede, rehabilitacija - vaša pitanja?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ozljede, rehabilitacija - vaša pitanja?

Post Reply Post Reply Page  <1234>
Author
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Prosinac 2009 at 23:33
  ;) sve vježbe di radiš "stiskanje lopatica) je dobro...
 BTW. kakva je situacija sa vratom...?

( ma dobre su vježbe...samo...meni dosadi uvijek iste vježbe...možda smo mi žene samo takve...možda vi volite uvijek isto raditi...;) Samo zato sam ti rekla da možeš biti slobodniji na tu temu...;)
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Prosinac 2009 at 23:43
  Vrat je super.. ja nemam nikakve bolove u ramenima ni nista... samo mi smeta to kad vidim.. i kad probam vanjsku rotaciju, i nemogu dotaknut prstima zid.. zato zelim to ispraviti.. ali neznam dal da vjezbam obje ruke ili samo lijevu na kojoj je to problem.. desna je normalna..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Prosinac 2009 at 23:44
  I sada mene zanima, jel mogu ja radit kompleksne vjezbe kao i do sada, i ove dodatne, ili samo dodatne dok se to ne vrati???
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Prosinac 2009 at 00:10
  ??
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Prosinac 2009 at 00:15

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Mislis da ce mi dosaditi ove vjezbe koje sam napisao?? pa one su najbolje za to ojacati..

A sto se ostalog tice, imas pravo.. zadnje rame ni ne radim prakticki

Odradi poštene rowse u pretklonu pa ceš osjetiti jel radiš dovoljno zadnje rame. Najbolje da ceš flyevima ojacat zadnje rame, kako da ne...nema ni potrebe za tim.

Originally posted by dalila dalila wrote:

;) sve vježbe di radiš "stiskanje lopatica) je dobro...

Ovo je odlicna stvar i toga se manje više uvijek držim, za svaki slucaj, kao prevencija tolikom silnom radu prednjeg dijela tijela

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

I sada mene zanima, jel mogu ja radit kompleksne vjezbe kao i do sada, i ove dodatne, ili samo dodatne dok se to ne vrati???

Ajd lijepo procitaj tekstove onog decka kojeg sam ti preporucio i onda tek gledaj šta ceš raditi il ne.

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Prosinac 2009 at 00:18
  A nemogu naci te tekstove.. trazio sam na forumu od teretane.. ni nemogu se nikako registrirat tamo..
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Prosinac 2009 at 23:26
 Raditi ceš i jedno i drugo...sa naglaskom na drugo.... moj savjet...

Samo moraš više raditi na ovome šta ti je slabije...znaci na tom ti mora biti naglasak...uzmi si to za cilj..ko što npr. cilj ti je biti što bolji u benchu....recimo...e...sad ti je cilj....izjednaciti prednje i stražnje rame....;) recimo to tako.... Mislim..u svakom treningu si odrediš neki cilj..ko što ja moram kad postavljam terapiju odrediti koji je cilj..tako je isto i u treningu....;)
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Prosinac 2009 at 16:08
  A necu radit neko vrijeme bench ni vojnicki potisak, neka malo prednje rame oslabi, a zadnje ojaca i povuce cijelo rame..
Back to Top
Sasa Rajnovic View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sasa Rajnovic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 09:59
Imam i ja par pitanja.

Upravo sam procitao temu na jednom forumu o davanju savjeta preko foruma osobama koje ne poznajemo. Potaknulo me na pisanje o tome ovdje...

Smatrate li da je u redu davati vrlo opcenite savjete ljudima o kojima znate vrlo malo? Npr. netko ima ozlijedu koljena i pita za savjet ne forumu, ali vi o toj osobi ne znate gotovo ništa. Znate da ga/ju boli koljeno dok radi cucnjeve i da trenira u teretani tri puta tjedno. Ne znate cime se osoba bavi ostatak vremena, kakav posao obavlja, koje su prijašnja ozlijede (ne samo trenutno bolnog koljena)...

Davanje savjeta ozlijeđenoj osobi je poprilicno odgovorna stvar koju ne treba shvacati olako. Neki od vas znaju koliko je teško dobiti sve potrebne informacije i uživo od ozlijeđene osobe, a kamoli ovako preko foruma.

S druge strane ne zaboravimo na odgovornost upravo onih koji traže takve savjete. Najlakše i najjeftinije je rješenje tražiti na internetu, ali nije uvijek najucinkovitije. Također, velika je mogucnost barem stagniranja u oporavku ako ne i pogoršavanja stanja krivim izborom taktike i vježbe. Puno lijepih stvari se može vidjeti na internetu, ali cak i ako izaberemo uciti preko videa koji prikazuje pravilnu tehniku nema garancije da cemo i mi izvoditi vježbu ispravno. Jer, tko nas kontrolira u tome?

Priznajem, i sam ponekad koristim internet u slicne svrhe (samoucenje), ali samo onda kad drugog izbora nemam. Na vlastitom primjeru sam najbolje vidio koliko se teško i sporo napreduje na taj nacin. Također, kad druge ucim pravilnoj tehnici vidim koliko je ispravljanja potrebno, nije dovoljno samo pokazati tehniku i ocekivati da ljudi to ponove bez greške. što se događa sa svima onima koji uce iskljucivo preko youtuba ne želim ni pomišljati...a misle da znaju.
www.strongfirst.com.hr
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 12:02
  Ja mogu reci da sam istezanjem i odredjenim vjezbama povukao malo rame nazad.. Naravno, nejdem u teretanu i ne izvodim druge vjezbe. Tako jos š0 dana, i onda pocinjem sa teretanom, ali na dane kada ne treniram, izvodit doma vjezbe za rehabilitaciju ramena..
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 13:55

Originally posted by Sasa Rajnovic Sasa Rajnovic wrote:

Imam i ja par pitanja.

Upravo sam procitao temu na jednom forumu o davanju savjeta preko foruma osobama koje ne poznajemo. Potaknulo me na pisanje o tome ovdje...

Smatrate li da je u redu davati vrlo opcenite savjete ljudima o kojima znate vrlo malo? Npr. netko ima ozlijedu koljena i pita za savjet ne forumu, ali vi o toj osobi ne znate gotovo ništa. Znate da ga/ju boli koljeno dok radi cucnjeve i da trenira u teretani tri puta tjedno. Ne znate cime se osoba bavi ostatak vremena, kakav posao obavlja, koje su prijašnja ozlijede (ne samo trenutno bolnog koljena)...

Davanje savjeta ozlijeđenoj osobi je poprilicno odgovorna stvar koju ne treba shvacati olako. Neki od vas znaju koliko je teško dobiti sve potrebne informacije i uživo od ozlijeđene osobe, a kamoli ovako preko foruma.

S druge strane ne zaboravimo na odgovornost upravo onih koji traže takve savjete. Najlakše i najjeftinije je rješenje tražiti na internetu, ali nije uvijek najucinkovitije. Također, velika je mogucnost barem stagniranja u oporavku ako ne i pogoršavanja stanja krivim izborom taktike i vježbe. Puno lijepih stvari se može vidjeti na internetu, ali cak i ako izaberemo uciti preko videa koji prikazuje pravilnu tehniku nema garancije da cemo i mi izvoditi vježbu ispravno. Jer, tko nas kontrolira u tome?

Priznajem, i sam ponekad koristim internet u slicne svrhe (samoucenje), ali samo onda kad drugog izbora nemam. Na vlastitom primjeru sam najbolje vidio koliko se teško i sporo napreduje na taj nacin. Također, kad druge ucim pravilnoj tehnici vidim koliko je ispravljanja potrebno, nije dovoljno samo pokazati tehniku i ocekivati da ljudi to ponove bez greške. što se događa sa svima onima koji uce iskljucivo preko youtuba ne želim ni pomišljati...a misle da znaju.

Eto baš ta recenica :) Slažem se s tobom da net sigurno nije pravo mjesto za tako nešto ali isto tako možemo onda i cijeli ovaj forum ukljucit u tu pricu. Ljudi dolaze i traže savjet, a da ni ne znamo kako uopce izgledaju, a kamoli išta drugo. Normalno da je puno pametnije uzet neku strucnu osobu (osobnog trenera ili nutricionista) i porazgovarat s njim ali to je i skuplje. Ok, postoje neki opci principi i prehrane i treninga ali opet, nece sve svima odgovarat...zato i naglašavamo individualnost stalno kao i testiranje samog sebe na razne varijacije treninga i prehrane.

E sad, vratimo se na tu drugu stranu - ljudi su sami odgovorni za sebe i moraju bit svjesni da svi mi ovdje dajemo savjete ili iz vlastitog iskustva ili iz znanja prikupljenog u raznoj literaturi, internetu itd. ili najcešce, oboje. Ako ce netko poslušat bez da se konzultira sa nekim strucnim to je njegova stvar, nije li tako? Ja se sigurno nebi šalila sa nekom ozljedom....a što se drugih savjeta tice, to probam pa vidim kako mi odgovara.

Tako da mislim da su ovakva mjesta di se mogu razmijenjivat iskustva i znanja itekako dobrodošla, i zapravo neizbježna u današnje vrijeme ali da svijest o vlastitoj odgovornosti mora bit stalno ukljucena. 

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
lordhumungus View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordhumungus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 14:11
 slažem se sa sašom. što se tice davora i njegovog ramena, teško je govorit o rehabilitaciji, jer tu nije bilo ozljede. ocito je samo o disbalansu koji je mogao nastati iz više razloga:  skolioza, problem s koljenom, ili specificnosti sporta kojim se bavi. Naravno da treba naci uzrok i onda ce biti lakše riješit problem odn, reagirat da se problem ne pogorša. uvijek je najbolje otic kod specijaliste, ortopeda, kineziterapeuta ili sl. pa precizno utvrdit o cemu se radi i onda odredit nekakav program za poboljšanje stanja.
i am the rocker, i am the roller,i am the out of controller
Back to Top
Sasa Rajnovic View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sasa Rajnovic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 15:08
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

Eto baš ta recenica :) Slažem se s tobom da net sigurno nije pravo mjesto za tako nešto ali isto tako možemo onda i cijeli ovaj forum ukljucit u tu pricu. Ljudi dolaze i traže savjet, a da ni ne znamo kako uopce izgledaju, a kamoli išta drugo. Normalno da je puno pametnije uzet neku strucnu osobu (osobnog trenera ili nutricionista) i porazgovarat s njim ali to je i skuplje. Ok, postoje neki opci principi i prehrane i treninga ali opet, nece sve svima odgovarat...zato i naglašavamo individualnost stalno kao i testiranje samog sebe na razne varijacije treninga i prehrane.

E sad, vratimo se na tu drugu stranu - ljudi su sami odgovorni za sebe i moraju bit svjesni da svi mi ovdje dajemo savjete ili iz vlastitog iskustva ili iz znanja prikupljenog u raznoj literaturi, internetu itd. ili najcešce, oboje. Ako ce netko poslušat bez da se konzultira sa nekim strucnim to je njegova stvar, nije li tako? Ja se sigurno nebi šalila sa nekom ozljedom....a što se drugih savjeta tice, to probam pa vidim kako mi odgovara.

Tako da mislim da su ovakva mjesta di se mogu razmijenjivat iskustva i znanja itekako dobrodošla, i zapravo neizbježna u današnje vrijeme ali da svijest o vlastitoj odgovornosti mora bit stalno ukljucena. 

Ovaj forum je odlican i ne dovodim u pitanje njegovu legitimnost. Dobra stvar foruma jest iznošenje mišljenja i iskustva, a kroz raspravu se lakše dođe do dobrih informacija. Nije isto pitati za savjet što se tice prehrane, osnovnih principa treninga za masu ili definiciju, i savjet za npr. ozlijeđeno rame (ne mislim na Davorovo vec opcenito na ozlijede) cije se stanje može pogoršati ako se odredi krivi nacin rehabilitacije. Prvo su stvari koje netko može isprobati i bez posljedica za zdravlje, a drugo su stvari koje mogu ozbiljno pogoršati necije zdravstveno stanje. Mislim, tko ce preuzeti odgovornost za to? Ako fizioterapet zezne stvar on bi mogao ostati bez posla, a ustanova završiti na sudu (u zemlji snova...znam, znam), ali ovako preko tipkovnice me boli briga jer racunam na covjekov zdrav razum kojeg nemaju svi, nažalost.

Mislim, ja sam i dalje za pitanje za savjet i davanje savjeta, ali uz vjecni naglasak na savjetovanju ljudi da se konzultiraju sa strucnjakom/injom... "E pa kad smo to rješili onda ti evo još par stvari koje ti mogu savjetovati ali imaj na umu da ne preuzimam nikakvu odgovornost za možebitne posljedice i da je sva odgovornost na tebi."
www.strongfirst.com.hr
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 15:29

Je, imaš potpuno pravo i tu se slažem, a i zakljucak je isti - pitat, uzet u obzir savjet ali postupit pametno i konzultirat se sa strucnjakom.

Svi tu, a i inace racunamo na covjekov zdrav razum, i to je jedino što nažalost možemo - ostalo je na tom drugome, a time je i sam za sebe odgovoran.

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 22:31
  Hm..pa upravo zato ja za ozljede...ili neka kronicna stanja nebi niti davala nikakve savjete...mogla bi dati eventualno svoje mišljenje i uputiti nekoga da potraži savjet strucnjaka....

što se tice Davorovog problema....pošto nema niti nikakve bolove nit smetnje....poprilicono sam sigurna da je problem u disbalansu....a citajkuci njegove prijašnje postove mogu i zakljuciti da decko nece olako prihvacati bilo koji savjet...

Ali slažem se da je teško i opcenito u stvarnom životu ne pogriješiti dijagnozu....stoga....treba biti oprezan u davanju savjeta ovdje....itekako se slažem....;)
cak i u vezi prehrane i treninga...lako se zbuni netko tko nema previše znanja ni iskustva... A šta se rehabilitacije tice....definitivno je ipak pravi nacin otici kod strucne osobe i zabaviti se problemom....a svi savjeti koje netko ovdje može dobiti....su samo za opcenitu informaciju....
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sijecanj 2010 at 22:36
Originally posted by Sasa Rajnovic Sasa Rajnovic wrote:

E ovo itekako jako dobro znam...sa nekim ljudima ti treba 8 individualnih treninga da bi uopce vidio koji pristup ceš primjeniti...i onda na 9-om vidiš da ni taj nije baš to... Ima ljudi kojima loviš ruke i noge jer i ne znaju smjestiti u prostoru....;) Tako da...ni ja ne želim zamišljati kako je sa pojedincima koji uce raditi preko youtube-a neke vježbe.... ;)

Najlakše je raditi sa sportašima....ali najviše je ljudi koji sa vježbanjem nemaju nikakvog susreta dok ne dođu na rehabilitaciju.... nažalost....
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.