New Posts New Posts RSS Feed - Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Palacinke punjene pil. mesom i gljivama R
    Posted: 21 Travanj 2010 at 22:47
Palacinke punjene pilecim mesom i gljivama (R)

Ovo više preferiram za ekipu koja je na masi ili održava kilažu.. i koja se ne libi malo više kalorija unijeti tijekom rucka.



Sastojci:

4 porcije

za palacinke
š mala kemijski netretirana naranca
š50 g glatkog brašna
3 jaja, &#š89; žlice soli
š0 grancica timijana
50 g rastopljenog maslaca
375 ml mlijeka
maslac ili ulje za prženje

za nadjev
5 komada proljetnog mladog luka
250 g šampinjona
2 žlice soka od limuna
500 g pileceg mesa
2 žlice ulja, sol i papar
200 g kiselog vrhnja

Priprema:
š Narancu u vrucoj vodi oprati i obrisati. Koru naribati, sok ocijediti i spremiti ga sa strane za pripremu nadjeva. Razmutiti jaja, brašno, narancinu koricu, sol i listice od dvije grancice timijana. Naizmjence dodavati rastopljeni maslac i mlijeko sve dok tijesto ne postane polutekuce i bez grudica. Pokriti ga i ostaviti da 30 minuta miruje.

2 Proljetni mladi luk ocistiti, oprati i narezati ga na tanke kolutice. Gljive ocistiti, obrisati vlažnom krpicom te ih narezati na tanke ploškice i odmah pokapati limunovim sokom.

3 Pileca prsa narezati na trakice. Zagrijati jednu žlicu ulja te na njemu brzo popržiti meso sa svih strana. Posoliti ga, izvaditi s tave i spremiti sa strane. Preostalo ulje zagrijati i na njemu naglo propržiti gljive 5 minuta. Nakon 3 minute dodati proljetni mladi luk. Na kraju umiješati pilece meso i nadjev dovršiti prema uputstvu desno.

4 Na vrucoj masnoci ispeci 8 palacinki, napuniti ih i poslužiti.

Hranidbena vrijednost jedne porcije:
450 kcal/š700 kJ
22 g bjelancevina
27 g masti
28 g ugljikohidrata

Izvor:imp.hr

Ako slijedi trening cca. 2-3h poslije ovakvog rucka, ovo ne bi trebao biti neki problem. I preporuka je naravno da ne jedete ovo svaki dan, nego da se zaguštate š u nekoliko tjedana.

Dobar tek!

  

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
ena:))) View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 13 Srpanj 2009
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ena:))) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Travanj 2010 at 22:50
lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...

fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..


Edited by ena:)))
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Travanj 2010 at 22:51
Originally posted by ena:))) ena:))) wrote:

lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...


Uf, ja oboožavam piletinu u kombinaciji sa šampinjonima. Još uz to njoke ili nešto sl. mmmmmm..
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
ena:))) View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 13 Srpanj 2009
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ena:))) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
stvarno sam ih dosta puta pokušala, al ne idu... jedino oni
šampinjoni iz teglice u slanoj vodi s octom mislim-
kiseli... e to mi ide, cak sa kajganom i sirom, al baš
prave gljive friške... fešta mi u želucu , kiselina.. baš
ih ne mogu provarit...
Back to Top
ena:))) View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 13 Srpanj 2009
Status: Offline
Points: 1382
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ena:))) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Travanj 2010 at 22:53
voliš ti papat...gurman Zoki :)
Back to Top
cupava.mala View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 08 Kolovoz 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 125
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cupava.mala Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2010 at 21:04
kada je najbolje jesti palacinke?
jel uopce poželjno ih jesti?
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 06 Prosinac 2006
Location: Philippines
Status: Offline
Points: 1903
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2010 at 22:20
  još da imam neku kuharicu koja bi mi ovako šta složila, gdje bi mi bio kraj
Back to Top
in View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Rujan 2010
Status: Offline
Points: 32
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote in Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Rujan 2010 at 18:23
Originally posted by ena:))) ena:))) wrote:

lijepo izgleda na slici ... al gljive i piletina brate...
no way... meni uvijek od gljiva bude loše, kako god ih
pripremim... uffff...

fino palacinke+ nutella, stari frendovi, pola litre
mlijeka.... i za cijeli dan imas i UH i M i P ... hehehehe
zdrav zivot i to..

ja sam ovo probala i odlicno je-samo bez gljiva jer ih ni ja ne volim -ja napravim obicne palacinke i napunim ih piletinom koju pomjesam sa kiselom vrhnjom i sirom-moras probat extra je!! vecina restorana ovo ima na meniju takodjer-ja uvijek narucim bez gljiva:)
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Rujan 2010 at 22:36
  ja volim palacinke od spinata punjene mesom...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.