Palacinke s wheyom (M) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Travanj 2010 at 16:11 |
Palacinke s wheyom - recept:
š zobene (šalica zobenih) š bjelanjci (6 bjelanjaka) š mlijeko (2 dl mlijeka) š/2 whey (2-3 žlice) neko umjetno sladilo (umjesto šecera) - može huxol tekuce umjetno sladilo (za ove kolicine koje sam naveo treba 25-30 poteza huxolom da ispadne ok) š. Zobene prije svega treba samljeti (ako imate onaj mikser koji ima nastavak za usitnjavanje). Druga solucija je ostaviti ih sa mlijekom da se upiju preko noci i izmiksat to onda da se dobije kašasta smjesa. 2. Sve zajedno smiksat dok ne nastane homogena smjesa (osim nekih tockica od zobenih - ljuskice od zobenih). 3. Ispeci :) Savjeti: Ovo nije recept za klasicne "naše" palacinke (flapjacks), nego za americke (pancakes). U smjesu se mogu ubacit i grozđice. Koristite manju tavu (ja imam onu najmanju od tefala ... ispadaju palacinke kao one americke (promjer cca š6-š7 cm) Nalijte toga gore :) Treba postojati debeli sloj da se ne raspadnu - ipak zobene nisu brašno. Promiješajte dobro prije svakog izlijevanja na tavu (jer inace se sve sakupi na dnu ... i onda je zadnja palacinka opaka) Recept by fitko (on ga je napisao na blogu) |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki, nisi li ti prvi taj recept napisao tu prije nekih godinu dana? Hehe, u svakom slucaju odlicno...ja to bez umjetnih sladila radim...sa wheyom od cokolade...i onda zamotam posni u to |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Napisao sam i ja jedan da. Možda je fitko posudio moj recept.. Gymka, koliko cesto radiš tako palacinke? |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bit ce da je jer je isti Ma rijetko...probala sam par puta jer mi se neda to za dorucak radit ....ujutro sam pregladna za kulinarstvo ...iako bi dobro bilo i za prvi kruti obrok nakon treninga... |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |