Peckanje kože vec duže vrijeme ? :( |
Post Reply |
Author | |
Gookhan
Cita FAQ Joined: 28 Ožujak 2013 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Travanj 2013 at 01:00 |
Evo kad vidim da ima sveznalaca ovdje pa da cujem vas savjet :)
Ima vec par mjeseci zna me uvatit dnevno do 3-4 puta peckanje po koži, Neznam kako bih to tocno opisao, jako jako ruzan osjecaj ponekad osjetim toplinu širom tijela i odjednom zapocne peckati . Nemam ni crvenilo poslje toga , niti išta . -Tuširam se sa Jonhson Baby , I ima jako jako malo djelovanje na to -Suha mi je koza , I uvijek ispucali prsti nisam mogao ni za putovnicu dati otiske iz prvog pokusaja .. Sad moje pitanje je krema ili mi je nešto iznutra ? :/ |
|
Lola_zgb
Viden/a u gymu Joined: 31 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 127 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne bih znala tocno što ti je no Jonhson Baby je krivi izbor za skoro svaku kožu. On u svom sastavu ima parafin koji je nus produkt nafte i samo izaziva još vecu suhocu kože. Ja ti preporucam neki gel od prirodnih brandova kojih ima u dm-u. Alverde je svakako najpovoljniji cjenovno, cak imaš njihov gel koji je za jako osjetljivu kožu (bez mirisa je i ne pjeni se puno). Kupi si u ducanima koji drže zdrave proizvode (Kemig, Bio&Bio) hladno prešano ulje badema i njime se namaži nakon tuširanja. Ili preko nekog web shopa ako nisi u zg. Na doljnjem linku ti je web shop koji drži takve stvari. Trebao bi uzimati i neku terapiju oralno (tipa piti ulje nocurka) evo link na clanak:) http://etericnaulja.net/aromakozmetika/biljna-ulja/ulje-nocurka-za-psorijazu-ekceme.html
E sad netko ko je doktor možda zna zašto baš peckanje, da li je do osjetljivosti kože ili je nešto drugo :)
|
|
Aria
Cita FAQ Joined: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 56 |
Post Options
Thanks(0)
|
A jel si probao namazat se kremom da vidiš jel je dovoljno? :P
Može biti i da ti je od ovog vremena suha koža, a kod dermatitisa i sl problem se riješava iznutra jer krema ne riješva uzrok vec samo posljedice. Moj savijet je da ideš cim prije kod doktora da se nebi pretvorilo u veci problem, bar da vidiš dijagnozu i jel bude potrebna i neka terapija osim obicne kreme, ali valja biti oprezan i sa njihovim kremama. ;) Za tuširanje i pranje ruku preporucam Avene sindet, je skuplje ali meni je olakšalo život. :D |
|
geisha
Cita FAQ Joined: 28 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
Peckanje zna cesto biti simptom alergije.Ako je peckanje lokalizirano onda je obicno neki kontaktni alergen u pitanju,no ako se to javlja po cijelom tijelu onda može biti i nutritivne prirode.
Može biti znak kožne preosjetljivosti. Suhocu bih rješavala konzumacijom kvalitetnih masnoca jer mackanje i drackanje raznoraznim kremicama ne rješava problem vec pomaže samo kratkorocno.A i sve te kremice su derivati nafte |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
da nije jednostavno...znoj? ako si ohladjen ili radiš u hladnoj prostoriji...moguce je kada ti tijelo se zagrije pred znojenje..da te pecka :)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |