pilates vs teretana |
Post Reply | Page <123 |
Author | |
Spiral
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 91 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pilates ima dosta izvedenih vježbi iz yoge, ali - yoga ti najviše baca naglasak na gipkost i flexibilnost, a pilates, uz flexibilnost, jace radi na mišišnoj izdržljivosti i snazi.
Pa ti vidi što ti treba i paše. |
|
KlaraS
Cita FAQ Joined: 12 Listopad 2014 Status: Offline Points: 57 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ciao svima, i mene zanimaju neke stvari u vezi pilatesa. Koliko je učinkovit u kombinaciji s trčanjem? Do sada sam trenirala s težinama (do 17 kg) no kako u kućnim uvjetima nemam uvjeta za veće težine a i ne želim riskirati ozljedu ukoliko ne radim pravilno, mogu li s pilatesom održavati ovo što sam postigla, ili još bolje poboljšati rezultate? Na ovoj stranici postoje zanimljivi primjeri treninga koje sam zamislila kombinirati s trčanjem.
I također me zanima jesu li i vježbe s elastičnim traka dobra zamjena? |
|
SanS
Cita FAQ Joined: 19 Travanj 2012 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
Pilates je dobar kao nadopuna za bilo koji oblik treninga. Pa tako i trčanje. trening Pilatesa nije jednostavan i zahtjeva jako puno koncentracije i naposljetku poznavanja svojeg tijela. Nažalost, malo instruktor/učitelji Pilatesa to naglašavaju. Rezultati treninga Pilatesa jest mišićna izdržljivost cijelog tijela. Ali često je koncentracija na mišiće trupa aka core-a. Tvoje drugo pitanje vezano za treninge opterećenja je malo više komplicirano, ali najjednostavniji odgovor jest da trening s utezima i trening s elastičnim trakama nisu identični te svaki za sebe ima svoj povoljni utjecaj na tijelo. Kao i uvijek, kombinacija oba treninga je puno bolja. Ne bi isključivao jedno od drugog. Lp. T. |
|
fitnessina
Cita FAQ Joined: 22 Prosinac 2017 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja idem 3 x na pilates i 2 x u teretanu.
I ja bih vretenaste mišiće, posebno u nogama jer sam takve (kruškaste građe) da mi se svo salo svijeta skuplja na nogama i bedrima, a kad smršam prvo smrša gornji dio tijela, i kad ama baš više ništa nema gore da bi moglo smršat (i grudi ispušu i sve), onda tek donji dio dolazi na red, jako sporo. Trenutno imam 67 kg na 168 cm, i ne ličim ni na što. Ali eto trudim se pa ćemo vidjeti za mjesec, dva ili tri šta sam postigla, i može li se mišić "izdužiti" pilatesom ili ne (neki vele da, neki ne, neki vele uslovno, ali ja ne vjerujem dok ne doživim). Edited by fitnessina - 22 Prosinac 2017 at 20:55 |
|
jamesjohn70
Cita FAQ Joined: 13 Ožujak 2018 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jel zna netko koliko kalorija se potroši za sat vremena pilatesa ??
------------------------ Now Cric booth Just Starting PSL Live Streaming free and Update about All Matches |
|
Post Reply | Page <123 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |