Pile s limunom, medom i ružmarinom (R) |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Lipanj 2010 at 14:27 |
Pile s limunom, medom i ružmarinom
Sastojci za 4 osobe: 3 limuna 50 g maslaca 3 velike žlice meda od ružmarina (ili nekog drugog po izboru) š žlica iglica ružmarina 2-3 grancica ružmarina 4 režnja cešnjaka 800 g mladog krumpira š pile težine oko š,2 kg sol & svježe mljeveni papar Priprema: Zagrijte pecnicu na 200°C. Vecu vatrostalnu zdjelu premažite maslacem. Iscijedite sok 2 limuna. Dodajte mu maslac, med, iglice ružmarina i papar pa zagrijavajte na laganoj vatri dok se maslac ne otopi. Pile narežite na 8 komada, posolite i popaprite po ukusu te rasporedite u vatrostalnu posudu. Krumpir ogulite i narežite na na manje komade. Dobro ga posušite kuhinjskim rucnikom, posolite po ukusu te ga posložite oko piletine, zajedno sa neoguljenim režnjevima cešnjaka. Sve prelijte umakom od meda, limuna i ružmarina. Treci limun narežite na osmine koje rasporedite između krumpira i piletine. Dodajte još nekoliko grancica ružmarina i stavite peci. Pecite oko sat vremena i poslužite uz salatu po izboru. Med voli brzo zagorjeti pa budite na oprezu. Ako primijetite da je piletina previše pocela dobivati boju prekrijte posudu aluminijskom folijom, a pred sam kraj maknite foliju kako bi se piletina i krumpir fino zapekli. izvor: sweetsensation-monchi.blogspot.com Dobar tek! |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zoki voli food blogs kao caksi!
|
|
Strong is the new skinny.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa kad imaju sve živo. Ima tih blogova koliko te volja, i recepata također.. |
|
|
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prejake su žene
Ja cu se isto odvažit na takvo nešto, cim pocnem kuhati sama na dnevnoj bazi (citaj: odselim se konacno od doma) i to samo fit receptice |
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Ako ce FIT receptici biti ukusni, puniti / osvježavati ceš nam rubriku "Recepti" na portalu - deal? Ajde mi pliz baci sve food blogove koje citaš, može i ovdje... nije offtopic. Tražimo stalne suradnike koji bi nam punili "Recepti" rubriku, pa smo zainteresirani istražiti to podrucje.. Edited by Zoki |
|
|
|
chaxy
Post Options
Thanks(0)
|
Deal!
Evo npr: Tastespotting - Biblija :) Eno- Gastro- Mama Ebba's cuisine In T & T kitchen Dalmacija Down Under Just good food Da mi je nešto slatko Sweet sensation In search for inspiration Palachinka dvi ribe, dva kumpira Ja u kuhinji Tristo cuda Baker's corner Eto, po meni neki od najboljih |
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
Puno ti hvala na listi , otvorit cu sad topic i tražim ideje da napravimo bibliju zdrave prehrane (recepte). Pliz. ukljuci se u temu. Biti ce u ovom podforumu. Tnx! Edited by Zoki |
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |