Pileca prsa na žaru sa žlicnjacima od ... |
Post Reply |
Author | |
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 11 Studeni 2010 at 14:26 |
Pileca prsa na žaru sa žlicnjacima od abc sira i špinata
Sastojci: * 4 kom pilecih prsa * 500 g listova špinata * š glavica luka * š zgnjeceni cešanj cešnjaka * š žlica maslinovog ulja * 350 g Abc svježeg krem sira * 3 jaja * 50 g krušnih mrvica * 50 g glatkog brašna * 50 g ribanog parmezana * prstohvat ribanog muškatnog orašcica * 25 g otopljenog margarina * sol * svježe mljeveni papar Umak: * 2 crvene paprike * 2 žlice maslinovog ulja * š glavica luka * 400 g pelata rajcice * š,5 dl vode Priprema: Najprije pripremite umak. Luk sitno nasjeckajte, a ocišcene paprike najprije zapecite na grilu i ogulite, te ih narežite na komadice. Na ugrijanom ulju popržite sjeckani luk i papriku oko 5 minuta, zatim dodajte rajcice, vodu, sol i papar pa umak zakuhajte i kuhajte narednih š5 minuta. Listove špinata dobro ocijedite i grubo nasjeckate. U zdjeli pomiješate sjeckani luk i cešnjak, maslinovo ulje, sir, jaja i krušne mrvice. Kada postane jednolicna masa, zacinite je solju, parmezanom, paprom i muškatnim orašcicem. Smjesu naposljetku zgusnute brašnom i potom ohladite. U velikoj posudi zakuhajte dostatnu kolicinu vode. Od smjese oblikujte žlicnjake pa ih oprezno skuhajte u vrucoj vodi (oko 5 min). Pažljivo ih izvadite i pomiješate s omekšanim margarinom. Pileca prsa ispecite na žaru i zajedno sa žlicnjacima poslužite uz ugrijani umak i pospite parmezanom. izvor: abcsir.hr U slast! |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |