Piletina i tikvice - dobitna kombinacija |
Post Reply |
Author | |
hakuna-matata
Cita FAQ Joined: 14 Travanj 2012 Status: Offline Points: 61 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Srpanj 2012 at 12:00 |
U zadnje vrijeme otkako su pocele vrucine tesko jedem.
Prevruce mi je za strpati bilo sto u sebe i najradije bih cijeli dan lezala na krevetu u gacama, pila hladnu vodu i hladila se lepezom. Obzirom da nisam u mogucnosti to raditi, jer prije svega mora se uciti, a to zahtjeva kvalitetnu prehranu koja sivim stanicama daje energiju koja im treba, a da ne kazem da se pri tome treba i pripaziti na odrzavanje dosadasnjeg rezima mrsavljenja - u sto ulaze i treninzi, sto zahtijeva posebnu pozornost oko toga sto se i koliko unosi u tijelo. Trenutno meni dobitna kombinacija u piletina i tikvice. Jednostavan i fin recept koji sam smiksala ide otprilike ovako: Treba vam redom -pileca prsa, otkoscena, bez koze, gramaze onoliko koliko trebate unjeti u sebe u jednom obroku -par tikvica -svjezi cesnjak -rajcica - Ako vam se da zafrkavati, onda uzmite svjezu, nekoliko srednje velikih komada. Ako smatrate da je prevruce za pretjerivanje, konzerva pelata -sol, papar, zacini - Ne pretjerivati sa solju! Ja volim sve pripremiti, tako da kad pocnem kuhati vec imam sve isjeckano i zacinjeno i sto god vec treba, pa samo ubacujem sastojke u posude. U skladu s time prvo nasjeckajte piletinu. Na sto je moguce manje komadice. Ako imate blender, jos bolje - smiksajte ju da dobijete mljeveno, bezmasno pilece meso. Zacinite ju sa malo soli (ali zbilja malo - meni uz dodatne arome koje dobijem od svjezih zacina, sol i nije potrebna), mrvicom papra i zacinima po ukusu. Meni uz bijelo meso strasno dobro ide ruzmarin, tako da njega obavezno stavim. Bosiljak mi daje odlicnu svjezinu cijeloj stvari (no, iskljucivo ako je svjez). Moj daleko najomiljeniji zacin je kopar, koji iskljucivo koristim svjez, a obzirom da mu je taman sezona i da ga se moze pronaci na placu u puslekima, iskoristite to. Ako imate svjezu rajcicu, postupak je sljedeci. Obarite je na pari ili ju tutnite minutu u kipucu vodu, kako biste mogli oguliti kozu. Odstranite joj kostice, a meso nasjeckajte na male komadice i dio zgnjecite vilicom. Kako se dobar dio rajcice na ovaj nacin odstrani, bilo bi dobro da negdje na placu/u vrtu nadjete prave, domace, mesnate rajcice, jer nakon sto odstranite kozu i kostice onim rajcicama iz Konzuma/Bille/Kauflanda... vise vam puno i ne ostane. Ako koristite pelate, samo ih usitnite. Tikvice dobro operite, odrezite im krajeve, prerezite uzduzno po pola i malom zlicom izvadite sredinu. Izvadjeni dio ne bacajte. Cesnjak protisnite. Ja volim cesnjak i njegovu aromu, pa sam stavila 3 veca cesnja. Vi stavite po ukusu. E sad. Na zlici maslinovog ulja, u dubljoj teflonskoj tavi, na srednje jakoj vatri propirjajte cesnjak. Kad pusti miris, dodajte piletinu koju pirjajte dok ne pobijeli sa svih strana. Dodajte izvadjenu sredinu iz tikvica i rajcicu. Pirjajte par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu - gusti umak. Smjesom napunite izdubljene tikvice. Poslazite napunjene tikvice u pleh oblozen papirom za pecenje i stavite ih na 200 stupnjeva jedno 15 do 20 minuta (duze od toga ne treba jer su sirove tikvice dosta tanke, pa im ne treba puno, a ovih 20 min je vise nego dovoljno da se sve fino zapece). Za gurname kojima je kalorijski unos manje bitan nego meni, mozete napunjene tikvice posipati parmezanom, pa to tako zapeci. Dobar tek.
|
|
lolloo
Cita FAQ Joined: 12 Travanj 2015 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovo je preodlican recept,jednostavno a jako jako fino ! Hvala na receptu
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |