New Posts New Posts RSS Feed - Pitanja o prehrani
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pitanja o prehrani

Post Reply Post Reply Page  <1234>
Author
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Veljaca 2010 at 11:05
Originally posted by Gym_girl Gym_girl wrote:

aa da,da...definitivno treba puno papat i puno trenirat, nemaš straha od debljanja

Neceš valjda dopustit da jedna curica od 55 kg jede skoro duplo više od tebe?

dobro, trening manje više...a koliko dugo tako treniraš? Možda bi tebi bio bolji jedan split napravit ( npr. prsa,ramena,triceps -  leđa i biceps - noge) nešto tako, ne mora bit tim redom, to mi prvo palo na pamet :) ..ako ništa drugo bar za promjenu malo...

E pa baš zato pitam sva ova pitanja o prehrani, jer uz ovakvu prehranu se sigurno necu podebljat... al treba mjenjat stvari jer možda teže izgrađujem mišice...

Heh, samo ti papaj

Pa mogao bih s vremenom podjelit vježbe... Inace vježbam tako tri puta tjedna po dva sata...

Jedino što sam još kanio ubacit je trcanje na kraju treninga ako imam volje i snage.

Ali, koliko sam vidio, od š0 mjeseca prošle godine (otkad sam ponovo poceo ic u teretanu) tijelo mi se dosta dobro izgradilo... naravno da ima mjesta za poboljšanje, al nije ni za bacit.

Za poslije treninga: Gdje se može nabavit ovaj Whey i po kojoj cijeni? Ili da umjesto toga pojedem (kako piše na ovom forumu) jaja ili bananu?

Edited by cooperw
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Veljaca 2010 at 13:12

Originally posted by cooperw cooperw wrote:

E pa baš zato pitam sva ova pitanja o prehrani, jer uz ovakvu prehranu se sigurno necu podebljat... al treba mjenjat stvari jer možda teže izgrađujem mišice...

Teže da, po slici mi se ciniš kao ektomorf, a njima treba malo više truda i u kuhinji i na treningu :)

Pa mogao bih s vremenom podjelit vježbe... Inace vježbam tako tri puta tjedna po dva sata...

2 h ti je puno, što ti duže traje trening veca ti je mogucnost katabolizma (razgradnje mišicnog tkiva), a onda si radiš kontrcfekt...

Jedino što sam još kanio ubacit je trcanje na kraju treninga ako imam volje i snage.

nikako trcat na kraju, u ovoj fazi ti to ne treba, pogotovo ne nakon š,5-2h treninga :)

Ali, koliko sam vidio, od š0 mjeseca prošle godine (otkad sam ponovo poceo ic u teretanu) tijelo mi se dosta dobro izgradilo... naravno da ima mjesta za poboljšanje, al nije ni za bacit.

Super, a sad sa malim promjenama treba iskoristit to mjesto za poboljšanje

Za poslije treninga: Gdje se može nabavit ovaj Whey i po kojoj cijeni? Ili da umjesto toga pojedem (kako piše na ovom forumu) jaja ili bananu?

možeš jedino jaja (bjelanjke) i bananu nikako ili :) Odnosno, ako biš vec tu kombinaciju s jajima onda ti je bolje ili grožđice uzet ili bijeli kruh umjesto banane....bananu možeš drmnut usred treninga ako ti padne šecer ..ko meni zadnje vrijeme :)

što se wheya tice...otkuda si? Možeš ga i preko neta narucit, to bi ti možda i bilo najjednostavnije...pogledaj si malo na pro.nutrition ...a cijene su ti razlicite, ovisi o proizvođacu, kolicini, vrsti...

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Veljaca 2010 at 13:33

Teže da, po slici mi se ciniš kao ektomorf, a njima treba malo više truda i u kuhinji i na treningu :)

Evo prvi put cujem za pojam... Ove godine imam 70kg, 2009. godine imao sam 75kg, a 2008-07-06-05 sam stalno imao 65kg...

2 h ti je puno, što ti duže traje trening veca ti je mogucnost katabolizma (razgradnje mišicnog tkiva), a onda si radiš kontrcfekt...

Evo sad zapravo shvacam da mi te sve vježbe ne vrijede toliko ako se ne najedem poslije treninga što ja nikad ne radim. Da budem najiskreniji moguce, nakon treninga vecinom popijem kapucino i ništa viša. Dakle, sam sebi sam najveci neprijatelj. Evo pocet cu od danas jest poslije treninga.

nikako trcat na kraju, u ovoj fazi ti to ne treba, pogotovo ne nakon š,5-2h treninga :)

Onda dobro, i ovako mi se vjerojatno ne bi dalo na kraju.

možeš jedino jaja (bjelanjke) i bananu nikako ili :) Odnosno, ako biš vec tu kombinaciju s jajima onda ti je bolje ili grožđice uzet ili bijeli kruh umjesto banane....bananu možeš drmnut usred treninga ako ti padne šecer ..ko meni zadnje vrijeme :)

što se wheya tice...otkuda si? Možeš ga i preko neta narucit, to bi ti možda i bilo najjednostavnije...pogledaj si malo na pro.nutrition ...a cijene su ti razlicite, ovisi o proizvođacu, kolicini, vrsti...

Evo baš od danas cu pocet jest poslije treninga... E sad me tu zanima (ako me još možete trpjeti s ovim pitanjima) el bi bilo ok jesti jaja svaki put nakon treninga (dakle, tri puta tjedno) i bananu ili npr kako kažete kruh i grožđice? To mi se cini sasvim ok...

I, ako bi jeo tako poslije treninga, da li je potrebno uzimat whey? Ja u svakom slucaju ne želim više mucit mišice pa ih nicim nahranit nakon treninga.

Plus posebno pitanje: ako bi tako jeo nakon treninga, a par sati prije treninga bi jeo rucak, da li bi tad bilo dozvoljeno navecer pojesti malo jabuka i naranci? (Dva-tri sata prije spavanja?)

Edited by cooperw
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Veljaca 2010 at 14:05

Evo prvi put cujem za pojam... Ove godine imam 70kg, 2009. godine imao sam 75kg, a 2008-07-06-05 sam stalno imao 65kg...

progooglaj malo ;) Imaš ektomorfe, mezomorfe i endomorfe. Ektomorfi su mršavci koji teže dobivaju na mišicnoj masi a brzo ju gube, za razliku od druge krajnosti, endomorfa koji lakše nakupljaju masne naslage, ali i nešto lakše grade mišicnu masu. Dobro je znati kome tipu otprilike pripadaš (jer možeš biti mješanac :)) kako bi si lakše prilagodio prehranu i trening ovisno o ciljevima.

Evo sad zapravo shvacam da mi te sve vježbe ne vrijede toliko ako se ne najedem poslije treninga što ja nikad ne radim. Da budem najiskreniji moguce, nakon treninga vecinom popijem kapucino i ništa viša. Dakle, sam sebi sam najveci neprijatelj. Evo pocet cu od danas jest poslije treninga.

loše loše :) Pravi posao pocinje tek kad izađeš iz teretane :) Treningom ti u biti kidaš mišicna vlakna koja, ako ih pravilno ne nahraniš nakon treninga, propadaju. Tijelo se nema otkuda namiriti sa gradivnim elementima potrebnima za obnovu i rast novih mišicnih vlakana i šta se dešava? Razgrađuje mišice u potrazi za vlastitim zalihama proteina u njima...rezultat - jedeš si mišice...

I kad želimo smršaviti treba nešto pojesti nakon treninga, a kamoli tek kad nastojimo povecati mišicnu masu ;)

Evo baš od danas cu pocet jest poslije treninga... E sad me tu zanima (ako me još možete trpjeti s ovim pitanjima) el bi bilo ok jesti jaja svaki put nakon treninga (dakle, tri puta tjedno) i bananu ili npr kako kažete kruh i grožđice? To mi se cini sasvim ok...

I, ako bi jeo tako poslije treninga, da li je potrebno uzimat whey? Ja u svakom slucaju ne želim više mucit mišice pa ih nicim nahranit nakon treninga.

Istina, opet se pretvaram u papigu al ajde, bar si konkretan

ovako, kombinacije su ti:
š. bjelanjci+grožđice ili bjelanjci+bijeli kruh.....
2. cokoladno mlijeko
3. mlijeko+cornflakes

bila je i jedna tema o tim zamjenama za whey pa je potraži malo....ako jedeš ovo onda ti whey nije potreban ali ako ga imaš mogucnost nabavit to bi ti bilo najbolje, najkvalitetnije i najjednostavnije....

...ako ne pojedeš to bar si namjesti trening negdje da odmah možeš pojest nešto konkretno poslije...neki izvor proteina i uh-a..samo jedi!

Plus posebno pitanje: ako bi tako jeo nakon treninga, a par sati prije treninga bi jeo rucak, da li bi tad bilo dozvoljeno navecer pojesti malo jabuka i naranci? (Dva-tri sata prije spavanja?)

treba ti i kvalitetan obrok poslije treninga, znaci šh do 2 nakon ovog pwm-a odmah nakon treninga treba pojest jedan konkretan kruti obrok - neki izvor proteina i složenih uh (kruh, riža, pašta...)m, a prije spavanja ti je bolje pojest malo posnog i nekog izvora masti (s obzirom da ih uopce nemaš u jelovniku) - to ce ti osigurat dovoljno papice za dobar san mišicima :)

..a sad, ako baš ne možeš izdržat, pojedi to voce, šta da ti radim

Edited by Gym_girl

PN Certified Coach

Back to Top
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Veljaca 2010 at 17:33
Heh, hvala puno. Budem se potrudio. :)
Back to Top
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:30
Da ne otvaram novu temu bezveze... Inace ne jedem hranu iz McDonaldsa niti ne pijem Colu... ali ima jedna zla stvar koju sam dosta cesto jeo... pizza...

Koliko cesto se smije jesti pizza? Prije sam jeo jednom tjedno, i to samo margaritu, pa me zanima da li moram skroz prestati ako želim imati dobre rezultate treninga ili smije pojesti cjelu dva-tri puta mjesecno?
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:32

Da ne otvaram novu temu bezveze... Inace ne jedem hranu iz McDonaldsa niti ne pijem Colu... ali ima jedna zla stvar koju sam dosta cesto jeo... pizza...Koliko cesto se smije jesti pizza? Prije sam jeo jednom tjedno, i to samo margaritu, pa me zanima da li moram skroz prestati ako želim imati dobre rezultate treninga ili smije pojesti cjelu dva-tri puta mjesecno?

Ma nece uništiti rezultate treninga ako ostale dane paziš što jedeš od pizz bi bilo najbolje neku koja nije masna.. tipa vegatarijana ali ako vec jedeš neku masnu, skini to na 2 x tjedno
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:38
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Ma nece uništiti rezultate treninga ako ostale dane paziš što jedeš od pizz bi bilo najbolje neku koja nije masna.. tipa vegatarijana ali ako vec jedeš neku masnu, skini to na 2 x tjedno
Ooo nema problema, meni dva puta mjesecno dovoljno... Masna je, ipak je margarita.

Edited by cooperw
Back to Top
zmaj View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zmaj Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2010 at 20:57
ako je jedes kuci stavis manje sira i umisto sunke tunjevine da vidis je dobro,ili pisa san vec u jednoj temi razvuces tijesto za pizzu i na polovicu stavis pelata, sira(moze i mozzarela ali moze i bez sira proc ka u mo slucaju) tunjevina ,malo bilog luka i origana,zatim je preklopis i ispeces kad je gotova moze jos malo maslinovog ulja.zimi bas i ne ali liti znan cesto to pojest
Back to Top
cooperw View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cooperw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Veljaca 2010 at 21:05
Originally posted by zmaj zmaj wrote:

ako je jedes kuci stavis manje sira i umisto sunke tunjevine da vidis je dobro,ili pisa san vec u jednoj temi razvuces tijesto za pizzu i na polovicu stavis pelata, sira(moze i mozzarela ali moze i bez sira proc ka u mo slucaju) tunjevina ,malo bilog luka i origana,zatim je preklopis i ispeces kad je gotova moze jos malo maslinovog ulja.zimi bas i ne ali liti znan cesto to pojest
Nisam nikad probao s tunjevinom...

Al ja samo mažem margaritu... sir i umak od rajcice... nema nikakvog mesa na pizzi...
Back to Top
EssekerKif View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EssekerKif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Veljaca 2010 at 23:50
evo ovako...ja sam na masi trenutno...i sad mi se neke stvari pobrkale malo tu...neki kazu jedu P+M samo,neki P+UH,sta na kraju.znam da pwm treba bit UH+P a i prije treninga UH i ujutro UH.ako itko moze malo razjasnit.i sto se tice konkretno kolicine koju treba dnevno unositi,2gP po kilogramu,4gUH po kilogramu a sto s mastima?i sto kad i unosim toliko,jer to onda znaci da to pokriva samo moj bazalni metabolizam ili ?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Veljaca 2010 at 09:12

Originally posted by EssekerKif EssekerKif wrote:

evo ovako...ja sam na masi trenutno...i sad mi se neke stvari pobrkale malo tu...neki kazu jedu P+M samo,neki P+UH,sta na kraju.znam da pwm treba bit UH+P a i prije treninga UH i ujutro UH.ako itko moze malo razjasnit.i sto se tice konkretno kolicine koju treba dnevno unositi,2gP po kilogramu,4gUH po kilogramu a sto s mastima?i sto kad i unosim toliko,jer to onda znaci da to pokriva samo moj bazalni metabolizam ili ?

Jel znaš koliki ti je bazalni i koliko bi cca kal. trebao unijet?

Ako to znaš onda ti je lako posložit nutrijente - masti ti ostanu na kraju kad izracunaš UH i P, to prvo posložiš a što ti ostane ide ti u masti.

Izracunaš si približan kalorijski unos, odrediš omjer nutrijenata, rasporediš po više dnevnih obroka i to je to .

Na masi si, znaci UH ti trebaju u puno vecoj mjeri od masti tako da se baziraj na UH, A P+M ostavi za eventualno veceru i zadnji obrok prije spavanja ili u dane kada ne treniraš..

Inace, kalorijski unos bi ti trebao pokrivat onu vecu stavku, znaci bazalni + aktivnosti, ne samo bazalni... i to ne samo pokrivat, na masi si, znaci treba ti lagani suficit..

Edited by Gym_girl

PN Certified Coach

Back to Top
EssekerKif View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote EssekerKif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Veljaca 2010 at 11:58
e hvala puno,dotakla si se svega sto me zanimalo:)sad se bacam na racunanje hehe.bazalni metabolizam mi je š803kcal.Sto se tice aktivnosti to cu si za svaki dan morati racunati posebno jer mi je svaki dan na faksu drukciji od prethodnog

Edited by EssekerKif
Back to Top
Conly View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Conly Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ožujak 2010 at 19:27
Da se ubacim u temu...razmišljala sam da si "zasladim" s
vremena na vrijeme pudingom od soje...jeli se na njega
gleda kao na namirnicu koja se može priuštiti, ili da ga
izbjegnem?
Back to Top
T83B View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote T83B Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 14:30
  Da li je premalo prije jutarnjeg treninga pojest samo dvi banane?
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Ožujak 2010 at 19:12
Originally posted by T83B T83B wrote:

Da li je premalo prije jutarnjeg treninga pojest samo dvi banane?

što ste svi navalili na te banane? ako doruckuješ prije cardia jedi zobene s vocem i wheyem kao i za svaki drugi dorucak
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.