Pitanje za bulking i definiciju |
Post Reply | Page <1 789 |
Author | |
tina057
Cita FAQ Joined: 14 Svibanj 2019 Location: Rijeka, Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
I jos jedno pitanje za ovaj plan, kakoto da nije stavila proteina prije treninga?
|
|
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
Naravno da je moguće. Ja se grama nisam udebljala u godinu dana, a iskorake sam popravila za 10 kila, lat pulldown za 20, a mrtvo dizanje sam tek počela prije manje od godinu dana, pa sam sa 1RM od 66 kila došla na 74. Čisto za primjer. Zato sam te i pitala je li ti važnija snaga ili obujam ^.^ Ako ti želiš izgledati šire, nastavi kako si i dosad radila, ali ako želiš dizati više, ovo gore ti je ok plan. A proteine.... stavila je, kako ne, nešto sitno iz badema i mlijeka. Nisu toliko bitni obroci prije treninga, koliko ukupan unos kroz dane ili čak tjedan. Ti imaš nešto proteina u svakom obroku iz različitih izvora, što je ok. I ovim unosom možeš pokrit količinu koja ti treba na tvoju mišićnu masu, spol, dob i aktivnost. Nisu BB sheme od piletine i riže pod muss. Isprobavaj malo. Ja neke dane ni ne jedem UH prije treninga, ako mi više vuče na kardio/HIIT, ali zato kad su leđa ili noge, PWM su 2 jaja i breskva, a prije treninga je.... sve xD. I napredujem. Dižem više i bolje, a to mi je jedino bitno. Ne moram imati noge od 60 centimetara, ili biceps od 30, dapače. Moje su se recimo noge stanjile, ali izgledaju jače. A za to mi je bitna sveukupna prehrana kroz tjedan, a ne recimo kraljevski PWM, ali zato svi ostali obroci kroz dan-ništa.Od toga i imam baš to-ništa xD. Zato npr. cikliranje i pali. Kužiš što ti hoću reći?
Edited by Justanyone - 05 Lipanj 2019 at 21:27 |
|
tina057
Cita FAQ Joined: 14 Svibanj 2019 Location: Rijeka, Croatia Status: Offline Points: 94 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kužim kuzim, znaci bez straha da pratim ovaj plan?
|
|
Justanyone
Post Options
Thanks(0)
|
Pa, ja bi, da. Bar mjesec dana, pa vidi kako ide.
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Stavila ih je mada debelo ispod količina koje si ti prije jela, i neka je Ali...jesi to nju pitala i ako nisi zašto nisi?
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
tina057
Post Options
Thanks(0)
|
Dogovorile smo se da idem na balans, da jedem 2100 kcal dnevno. Jer mi je dosta vise i bulka i deficita i ako se stv mogu ovalo gradit misici zaato ne
|
|
tina057
Post Options
Thanks(0)
|
Ona mw pitala ocu izmjene faza bulka i deficita il cu jednostavno bit u balansu, i ipak sam odlucila za balans
|
|
Justanyone
Post Options
Thanks(0)
|
Konačno. Naravno da se mogu tako graditi mišići, pogotovo za više nekakvu rekompoziciju koju mislim da ti želiš. Nadajmo se samo da će se i neke druge stvari ovime posložiti.
|
|
tina057
Post Options
Thanks(0)
|
I rekla mi je da se na balansu mogu graditi misici ako je adekvatan obrok prije i poslije treninga, ali prvi put to cujem panda provjerim 😂
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja se isto slažem sa balansom, pogotovo radi zdravstvenih razloga. A što se tiče te gradnje mišića na održavanju, sve ovisi kakve su tvoje želje uopće u tom smjeru. To ti je otprilike priča kao i kod istovremenog fat loss-a i dobivanja na miš. masi - može se u nekoj mjeri sa dobrim planom, prvenstveno kod početnika, ali nećemo baš maksimizirati jedno i drugo u isto vrijeme...za to se ipak treba odlučiti na jedno. Tako i ovo, sve ovisi o tome na što ti misliš kad kažeš gradnja mišića, koliko to daleko ide :) Ali sudeći po tome što si pisala do sada, i po tome što većina cura želi, ja sam sigurna da sa dobrim treningom i držanjem ovog plana možeš izgraditi mišiće do nekog stupnja. Sve ovisi kako si posložiš treninge. I koliko budeš pomno pratila progres. Na kraju krajeva - ko kaže da ti i ovo neće biti suficit? Imaš manje P nego do sada, pitanje je kako će ti tijelo reagirati na ovakvu kompoziciju obroka. Pusti kalkulacije, tablice i ono što papir kaže - vremenom ćeš vidjeti što će ovo za tebe biti, to ne možeš znati prije nego što probaš. Hoće li te ona pratiti dalje ili si samo dobila jelovnik i to je to? Jer je pitanje kako će to ići bez nekog vođenja i korigiranja po potrebi. Edited by Gym_girl - 06 Lipanj 2019 at 09:45 |
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
...a ostali obroci se ne računaju? Malo je više toga potrebno za gradnju mišića....računa se hrana kroz cijeli dan, dobro posložen, odrađen i progresivan trening, dovoljno sna...
|
|
|
tina057
Post Options
Thanks(0)
|
Sad imam pitanje i za trening ne samo za prehranu 😂 danas sam bas u teretani gledala powerliftere koji dizu ogromnu kilazu i rade u seriji 3-5 ponavljanja i skuzila na njima da oni uopce nemaju vidljive misice. I danas sam bas isla eksperimentirat na hip thrustu. Napravila sam 8 ponavljanja sa 50 kg i pekla me cijelaa guzica uzasno i onda sam isla radit 5 ponavljanja sa 90 kg i niata me nije peklo nego mi je samo bilo izazovno. Da mozda nije u tome isto stvar? Jer ja želim hipertrofiju guzice a ne rast snage, znaci meni je bitno kako izgledam a ne koliko dizem. Mozda onda za takav cilj nema smisla radit maksimalnu kilazu sa 3-5 ponavljanja nego smanjit kilazu i radit 8-12? Isto tako ne bi trebala raditi ni 15 ponavljanja posto mi nije cilj muscle endurance? Jer koliko vidim na netu postoji tri vrste treninga: hipertrofija (8-12 ponavljanja) , strength (3-5 ponavljanja) i muscle endurance (15-20) ponavljanja. Zapravo bi ja onda trebala radit samo 8-12 ako zelim sto vecu guzicu? Ili grijeaim? Jer recimo kad pogledam jedini misic koji mi je stvarno narastao kako spada na tijelu je biceps, za njega uvijek radim 8-12 ponavljanja i stvarno rijetko povecavam kilazu jer ga i ova kilaza toliko izmuci, boli me i pece, i onda nemam snage povisit a on je narastao duplo, ma da duplo, deset puta brze od guzice a radim ga samo 4 vjwzbe tjedno. Da li grijesim sa ovom teorijom?
Edited by tina057 - 15 Lipanj 2019 at 01:15 |
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Tina, ti powerlifteri imaju neke sasvim druge ciljeve, dobro papaju i itekako imaju mišiće iako nisu toliko vidljivi :) Možda su sad već krenuli na neku defku pa ih malo bolje vidiš :)) Ostalo ću pokušat nekako skratit da ne ulazim u previše teorije i da se držimo onoga što tebe zanima. Ovi rangovi ponavljanja postoje s razlogom jer uključuju različite energetske sustave u tijelu koji dominiraju kod svakog od njih i time razvijaju određene sposobnosti, ali su svi iskoristivi u treningu i od svih možeš napredovati samo ih treba znat dobro posložit i tempirat. Ovo što si napravila sa hip thrustom i skokom sa 50 kg na 90 kg ti nije baš bilo mudro :) i nemoj to više tako radit da se ne ozljediš. To što tebe nije peklo ne mora značit da nisi dobro odradila, to pečenje neka ti ne bude vodilja - nego progres koji imaš na toj vježbi, da li u broju ponavljanja, opterećenju, tempu izvedbe, boljoj formi rada... osjećaj pečenja, kao i upale nisu indikatori dobrog treninga. Svejedno, nije rješenje napamet ulaziti u te veće težine i manja ponavljanja, pogotovo ako se još nisi usavršila ni na manjim težinama, odnosno ako već nemaš neki jako dobar temelj u treningu i formi i ako si ne znaš sama isplanirati trening da se ne preopteretiš. Za ono što ti želiš, dovoljno ti je ostati i u rangu 8-12. Da radiš s nekim mogla biš se igrati i sa snagom ali kad si ovako sama i gubiš se u raznim pitanjima sigurnije ti ostati u tome. Stražnjica će ti sigurno napredovati s time ako izabereš dobre vježbe, imaš dobru formu i ako konstantno napreduješ. |
|
|
Post Reply | Page <1 789 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |