pitanje za strucnjaka |
Post Reply |
Author | |
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Ožujak 2007 at 17:38 |
Molim da mi netko strucan odgovori na pitanjce; vako' visoka sam š59. imam 50kg, 26god. Nisam ljubitelj teretana i inih centara, pa sam si sama organizirala vjezbanje kod kuce. Imam sobni bicikl i malu strunjacu, bucice.
Moj trening izgleda otprilike ovako, imam razlicita 4 tipa treninga, razlikuju se po vjezbama na strunjaci. š0min-zagrijavanje i razgibavanje 20min-bicikl, sporo š0min- vjezbe na strunjaci naizmjenicno u seriji xš0: šdan.biceps, bedra, trbuh 2.dan;triceps, prednja loza, trbuh 3.dan:listovi, straznjica, trbuh 4.dan: struk, unutarnja loza, trbuh 20min-bicikl, umjereno š0min-vjezbe 20min-bicikl, jako š0min-razgibavanje To je šsat bicikla + 20min vjezbi po treningu. Meni nije cilj toliko smrsaviti, nego postici fleksibilnost, gipkost i malo se oblikovati, jer sam prirodno jace gradje, imam sira ramena, uske bokove, i jake noge. Imaju li ovi treninzi smisla i da li grijesim u necemu? Hvala na citanju pitanja i odgovoru! Edited by mala |
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
To sto si napisala to je intervalni trening koji je dobar ali se radi maksimalno dva puta tjedno. Ove promjene intervala rada smatram da nisu bas pogodni za tvoje ciljeve koje si nabrojala. Ako su ti ciljevi gipkost i fleksibilnost bilo bi dobro da kupis svedsku loptu i da neke vjezbe probas raditi s njom. crobni dio treninga koji radis na biciklu radi u komadu i ne mora biti duzi od 40 minuta i na kraju treninga radi staticko istezanje . Ovakva promjena intenziteta opterecuje srce, manji intenzitet dobar je za topljenje masnog tkiva a srednji intenzitet dobar je za kardio vaskularni i respiratorni sustav ( do 85% od maksimalne frekvencije srca) Mislim da previse radis trbuh a premalo ledja i to ti s vremenom moze postati problem jer su ti ledja bitna za pravilno drzanje ima jos nekih stvari ali da ne duzim ako hoces posalji mi mail jer nitko ne voli citati dugacke tekstove. Edited by fitnessHr |
|
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imate li kakve preporuke za vjezbe ledja? Prirodno imam jaka ledja, i dok sam ih vjezbala samo su se jos vise sirila
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
www.bodybuilding.com/fun/exercises.htm klickaj lower back (ledja djevojke).............nadam se da je to sto te zanima Edited by emilio |
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
Ajme majko, cim sam vidjela onu bildericu sam se uplasila!!! Gle, meni stvarno ne trebaju vjezbe tipa jacanje, nego vjezbe tipa istezanje, odnosno ciste amaterske vjezbe za ravno drzanje tijela.
|
|
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
mislis li ti na STRETCHING,,,,,jedna od tehnika istezanja misica koja se zasniva na zadrzavanju odredjenog polozaja............................ |
|
mala
Post Options
Thanks(0)
|
Tako je!
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nemoj se bojat da ces se prenabildat, za to je potrebno puno puno truda i odricanja, a to je meni ionako ruzno pa ni nema smisla! Ali nehotice se sigurno neces slucajno nabildat , to budi sigurna,mozes slobodno radit i one vjezbe i vjezbe strechinga!
šta se tice samog strechinga evo ti jedan super link, imas ovdje opisane i nacrtane vjezbe: http://www.sportmedia.hr/index.sport?usr=50X982540&rnd=3 07624&rrc=N&cip=66.249.66.238&pg=teme_trening_is tezanje Ima i jedna dobra knjiga u vezi toga, ali je nemam u pdf-u, a kosta šš eura (negdje oko 80 kn, a po sadrzaju mi se cini super) : http://www.sportska-knjiga.hr/index_files/streching.htm Probat cu ti je nabavit u pdf-u ali nista ne obecavam! Evo ti jos jedan koristan link u vezi razgibavanja i strechinga: http://www.hupt.hr/yesyoucan/yyc-006.html Nadam se da sam ti bar malo pomogao, ako nadjem jos nesto u vezi toga, postat cu! A ti se samo nemoj bojat da ces se prenabildat, samo vjezbaj slobodno Edited by Ive_ri |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |