Plan: SAMO POCETI, dalje ce lako |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||
Siberianaa
Cita FAQ Joined: 24 Svibanj 2012 Location: Zagreb Status: Offline Points: 33 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ajde da probam opet...mislila sam da sam dosta izmjenila i sad citam i opet mi se sve cini isto
znam da kave kasno navecer nisu baš...eto danas prvi dan zamjenila zelenim cajem, planiram i ujutro isto napraviti.. dakle; 1 dan 6.30h 7.30h velika kava s mljekom 11.30h 13.30h mala kava s mljekom 16.30h 19h trcanje 7km/45min 20.30h 22.30h velika kava s mljekom /spavanje oko ponoci
2 dan 6.30h mala kava s mljekom 7.30h 8.30h velika kava s mljekom 12h 14h zeleni caj (imala prijateljica na poslu :-) pa sam se poslužila) 17h 21.30h taj dan nisam trcala /odmor, isprobavala sam voziti onaj bicikl koji sam kakti naucila voziti prije par mjeseci i koma sam..imam muscul fiber od grcevitog držanja volana..ali practice make it perfect..pa ko zna za koji mjesec naucim zaobilaziti ljude
3dan 6.30h 7.30hvelika kava s mljekom 12h 13h mala kava s mljekom 14.30h 15.30h Spavanje od 16.40 do 18h 18.30h 19 h trcanje 21h 23h zeleni caj (kupljen svježe danas) znam da se kave ne broje u bilo kakav obrok ali da se vidi koliko pijem kave kroz dan eto nadam se da sam se bar malo popravila ili sam i dalje katastrofa? |
||
Tina_07
Cita FAQ Joined: 06 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 73 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hej,ovi malo bolje obrazovani ce ti reci sigurnije,ali cini mi se da ti fali proteina,posebno u ovom prvom danu.
I nemoj gledat samo kalorije na pakiranju,gledaj sve.Dimcek su malo zeznuli,prije je imao 16 g P,1 g UH,1 g M na 100 g,a pred nekih mjesec dana su promijenili i sad ima 5,6 g UH. Cisto da znaš. :). Vindon deluxe šunka ti je dobar izbor i još neku sam si ja našla,neka prsa,isto ima oke vrijednosti.Uglavnom citaj deklaracije i prepoznat ceš koja je dobra,a koja ne :) I sretno dalje |
||
If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse.
|
||
Slavonka23
Pali po spravama Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
55g pilecih prsa.. ma daj, pa to stane na jedan zub
|
||
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
||
Siberianaa
Post Options
Thanks(0)
|
|
Edited by Siberianaa - 13 Srpanj 2012 at 07:34 |
||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
1.dan
Izbaci mlijeko iz dorucka, izbaci mlijeko iz kave, izbaci šecer iz kave ako stavljaš. 5 sati ne jedeš ništa izmedju medjuobroka osim kave, probaj do iskorigirati. Prevelik razmak ti je izmedju treninga u 7 i rucka u pola 5, pojedi nešto bar sati i pol prije. Što uzimaš tokom trcanja, koju tekucinu? Nedovoljno proteina u obroku nakon treninga, a niti ugljikohidrata, pojela si vodu s povrcem realno. To što si izbacila sok prije spavanja, NE znaci da može i KAVA i to s MLIJEKOM - PRIJE SPAVANJA! Hrana se kupuje za unaprijed par dana, tako da ti sigurno nece sfaliti posni sir ili jaja da si si spekla i pojela s rajcicom npr. 2. dan Otišla spavat s kavom, probudila se s kavom. Kada ti se stvorila ta ovisnost? Ugl.loše, razmisli o promjeni navika zbog sebe same. Kod namirnica gledaj koliko ima grama P, M ili UH na 100g te tako racunaj. Premalo posnog sira navecer, opcenito premalo svega. Tu sam napisala kako da si izracunaš dnevne unose: https://www.fitness.com.hr/forum/novi-fitovacda-se-predstavim_topic5854_page2.html , imaš i na 1.stranici, prouci malo. 3. dan Opet, nema mlijeka u kavi ujutro, ako vec peceš jaja, 2 bjelanjka su ti premalo, opcenito svaki dan imaš premalo P. Mlijeko i jaja se nikada ne kombiniraju, ne apsorbira se onda željezo iz žutanjaka i sl, ima još razloga.. Stalno jedeš te juhe, što nemam ništa protiv ako nisu iz vrecice – to izbjegavaj!!! Edited by zika - 13 Srpanj 2012 at 11:44 |
||
LiveStrong
|
||
Siberianaa
Post Options
Thanks(0)
|
|
kava je dugogodišnja ovisnost, ide u kombinaciji s mljekom ali bez šecera ili sa stevijom
probat cu je smanjiti još, bar za rano ujutro i kasno navecer..
imam pitanje što ne valja s mljekom u kavi? što ne valja s pilecim hrenovkama..to mi je pitanje još ostalo u glavi od prvog ispravka jelovnika?
za vrijeme treninga i poslje treninga pijem samo vodu (za vrijeme nejkih deci - dva, a poslje bar 8 deci)
bojim se kad bi rucala nakon 15.30 - 16h a u 19h trcala da bi mi se sve muckalo u želudcu pa pokušavam napraviti što veci razmak
jako sam zbunjena što bi trebala jesti prije trcanja i u kojoj kolicini
znam da je svega više manje malo al i pokušavam smršaviti..imam 70kg..želja je 60
opet citanje kao da opet idem na faks..
ništa opet se bacam na proucavanje..pa popravak.. možda treca sreca upali |
||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kava se pije bez iceg dodatnog ako želiš mršaviti; velika kava s mlijekom u prosjeku ima i preko 250kcal, a to ti komotno može zamijeniti jedan obrok, sada zbroji koliko kave popiješ u danu i dobiješ možda i više od 700 kcal da popiješ iz kave (a tebi treba oko 1500 kcal unosa dnevno da mršaviš što znaci da bi trebala pojesti neka jedva tri mala obroka još, a kako tako misliš odradjivati treninge), plus mlijeko diže inzulin i prije spavanja u tom slucaju da zaobidjem objašnjenja detaljno - ako ne želiš naslage na trbuhu izbjegavaj. Plus kava nema baš neke nutritivne vrijednosti, jedino kofein da ima 'smisla'. Probaj smanjiti, da. Ili ako piješ ujutro, popij jednu malu, odradi neku šetnjicu i pojedi dorucak... Nemoj nikako kombinirati uz kavu peciva, kroasane ili jaja npr. Mlijeko se ako se pije, pije kao zaseban obrok.
Razumiješ, imaš ciljeve, imaš želje, a u tom slucaju ako želiš rezultate, potrebno je zagristi i biti spreman uvesti promjene! Hrenovke su preradjene, pune zasicenih masnoca, da ne pricam o kolicini natrija koji navlaci vodu - jednostavno - JUNK! Zamijeni piletinom, puretinom, junetinom... Trošiš si mišice jako trcanjem i u tom kontekstu bi trebala imati jako dobro sredjenu prehranu za rezultate i ne govorim samo o fizickom izgledu, nego i o tvom zdravlju. Na ovaj nacin si samo uništavaš mišice. Barem da si uzimaš animokiseline prije i nakon treninga. Nece ti se ništa muckati u želucu ako prodje 1,5-2h. Ti trciš - trebala bi na te dane imati bar 50% unosa UH, oni su ti potrebni za energiju -- krumpir, tjestenina, riža + proteini u svakom obroku i nakon trcanja odmah (+UH naravno). Ako se trcanjem baviš, onda moraš proucavati sve stranice, citati kako se u tom slucaju moraš hraniti. Googlaj, istražuj, uci!!!! Koji ti je bazalni, koliki ti je dnevni unos kalorija, koliko unosiš P, UH, M? Na sve ova pitanja moraš znati odgovore da bi se približila svojim ciljevima. Do tada, samo ceš biti na razmedju cesta - ideš negdje, a nema putokaza. Možda zvucim malo 'grublje', ali vrlo je bitno da postaviš sve ovo lijepo i odgovoriš si na pitanja gore kako bi zapocela novi korak! |
||
LiveStrong
|
||
Siberianaa
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma može zvucati grubo, nježno, što god..bitno mi je da mi se ukaže na pravi smjer i da napokon nešto dobro napravim..to cijenim
kava (šalica od 250ml, žlica i pol nescafea classic , do malo više od pola vode i dalje mljeko) ima 250kal? ako da onda sam u debeloj banani.. dobro mogu ja to smanjiti na dve šalice dnevno, samo se treba othrvati navici hrenovke kužim.. vidim smisao u svemu što pišeš...promjene sam spremna raditi samo mi se cini da uvijek napravim krive (ocito ne citam s razmjevanjem ).. ja sam UH uglavnom pokušavala smanjiti zbog mršavljenja trcanje je nešto što me veseli i nakon cega se osjecam dobro, tu imam cilj, da u 10 mj uspijem pretrcati polumaraton, al voljela bi pritom napraviti nešto dobro za sebe i svoje tijelo..ja znam da s trcanjem necu napraviti ništa specijal za oblik i da moram poceti i vježbati...samo ni tu nisam pametna kako poceti kao što sam rekla idem citati..opet...sad sam se sva izbedirala |
||
zika
Post Options
Thanks(0)
|
|
Siberianaa, ali baš sada se bi trebala bedirati jer si korak bliže pravom putu!
Prouci, pa nam se javi uskoro da vidimo kako si radila, isto ovako prehranicu modificiraj. Imaš i u temi: https://www.fitness.com.hr/forum/moj-dnevni-tjedni-jelovnik_topic1632.html puno primjera jelovnika, pogledaj si! |
||
LiveStrong
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ic cu po redu, za svaki obrok:
Uglavnom...mrvu bolje od prošlog puta. Sad još treba: 1. Povecat proteine po obrocima 2. Ubacit više povrca (zelenog lisnatog, to nigdje ne vidim osim brokule) 3. Odviknut se od tolikih kolicina kave (pogotovo navecer) 4. Ostavit se brojanja kalorija i pažnju preusmjerit na hranjive namirnice i ravnotežu izmedju proteina i ugljikohidrata. I da, nema ona obicna nes kava toliko kcal, jedino ako nije nagurano šecera, mlijeka i još ne znam što u nju. Drugo je onaj nes u kesicama ali ona obicna nema toliko....ovaj u vrecicama, te cokolade, vanilije i gluparije, to je cisti šecer..
A što se ovog tice...sve me više fascinira ta ljudska potreba da se zna ko s kim muti, ko se gdje prošetava u novim cipelicama i što Seve cita dok je na wc-u ali kad se radi o vlastitom tijelu onda je svako citanje tlaka Kada bi se masa tih glupavih casopisa i još glupavijih emisija po tv-u zamijenila informacijama kako izgledati i osjecati se dobro i biti zdrav i sretan bez carobnih napitaka vjerujem da bi svi bili puno sretniji. Ja znam da nece svatko ulazit u sitnice i detalje kao neki od nas ali brate mili....to je vaše tijelo, necete ga nac na policama na rasprodaji. Ovo su najmanje sitnice koje možete naucit, a cak vam i to može puno toga promijenit. Zato neka vam ne bude problem ucit o svemu ovome jer si možete bit samo zahvalni radi toga. Edited by Gym_girl - 14 Srpanj 2012 at 12:45 |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Ballerina
Viden/a u gymu Joined: 12 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
gymka ili žika, ja pijem 2-3 kave na dan... franckovu gold bez šecera sa 1dl mlijeka 0,9%mm...koliko je to kcal?
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ballerinica, nije problem u obicnim kavama, crnim, ili instanticama, one imaju zanemariv broj kalorija. Problem je u dodacima koje ljudi cesto trpaju u njih jer malo ljudi može podnijeti kavu bez šecera i ostalog. Dodaj vrhnje, dodaj šecer, punomasno mlijeko itd...i možeš lako dogurat do 100-200 kcal, najmanje. Ludi Ameri mogu i do 1000 kcal, šta je to njima Ali ovako ti ta šalica kave i nije nešto što biš trebala uzimat u obzir, osim što pribrojiš kalorije od mlijeka..a to je nekih 40 kcal. Samo s mlijekom popiješ 120 kcal, sama kava nije problem
E, i s obzirom da piješ malo više tih kava kroz dan, potrudi se pit i više vode pošto je kava diuretik Iako sam citala da to navodno ne vrijedi za ljude koji ju redovito piju, ja bi svejedno osigurala višak vode Edited by Gym_girl - 18 Srpanj 2012 at 08:32 |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Ballerina
Viden/a u gymu Joined: 12 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hvala ti Gymka :*
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
||
Nuria
Cita FAQ Joined: 14 Travanj 2012 Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gymka, crna kava (bez šecera i ostalih gluposti) je super prije treninga, jelda? To mi je ostalo u sjecanju
|
||
Najbrži nacin da smiriš um jest da pokreneš tijelo.
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Meni zakon, uvijek par ponavljanja više
|
||
||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |