Pocetak treniranja |
Post Reply |
Author | |
AsibuRS
Cita FAQ Joined: 31 Listopad 2017 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 31 Listopad 2017 at 18:54 |
Pozdrav,imam 18 godina i od 6 do 9 rzreda sam trenirao kik boks,nije to bilo nesto perfektno i ishrana i sve,nego ono idemo na trening 3x sedmicno itd.Prestao sam pocetkom srednje.izgledao sam ok nisam bio debeo do skoro ali u zadnje vreme jako puno jedem,moja visina je 186 i imam 90kg,i sve vise se debljam tj, stomak mi raste.
E sad hocu da krenem u teretanu i pocnem aktivno trenirati,pa me interesuje kako sta,kakca ishrana,neki suplementi itd.. |
|
Luis309
Cita FAQ Joined: 01 Listopad 2017 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da ti je najbitnije da si u kalorijskom deficitu znaci -500 kalorija od potreba i radi kardio znaci trci sto vise a od hrane uvijek se preporuca nes tipa Zobene,Jaja bjelanci riza piletina i tako sl. i jedi jabuke i dosta vlakna jer su jako dobra i napune te pa neces osjetit toliko glad
|
|
AsibuRS
Cita FAQ Joined: 31 Listopad 2017 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sto se tice mog kretanje to je nedeljom fudbal 90minuta amaterski (seoski fudbal),a ovo ostalo sve slabo,a sto se tice ishrane,jedem dosta jaja i piletine,2-3 jaja denevno minimum i dosta jedem piletine,a voca slabo...A htio bi krenuti u tretanu pa ako neko moze da mi pojasni malo koliko puta trenirati sedmicno,koliko vremenski trening da traje...Nemamo toliku zelju da budem sirok toliko u ramenima da imam prevelike ruke i to..Nego jednostavno da izgledam ono kulturica,malo plocice da se grudi istaknu,malo ramena,sve u granicama neke normale...Pa me interesuje sta da u pocetku forsiram...
|
|
dejan1471
Cita FAQ Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da ne dižem novu temu postavim pitanje ovdje.Počeo sam trenirati prije mjesec dana 4 puta teretana 2 puta plivanje tjedno.uzeo bi whey protein, zanima me sa obzirom da treniram tek mjesec dana i da ne dižem neke velike kilaže ima li potrebe i razloga da uzimam whey?
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |