policisticni jajnici |
Post Reply | Page <123> |
Author | ||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
da me ubijes.. mozak mi u potpuno drugim smjerovima al koliko znam daje se metformin zbog smanjenja razine inzulina u krvi jer je tipicno vezan problem za policisticne jajnike i povecana vrijednost inzulina u krvi zbog poremecenog metabolizma.. ena i ti imas problem ili? |
||||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
||||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
nisam nikad imala problema dok nisam prestala pit kontracepciju.. inace dolazile tocno na 28-29 dan... otkako sam ih prvi put dobila s š4 god... pila sam kontracepciju oko godinu dana, i prestanem ih pit... totalni kaos.. ima ih, nema ih... sve mi se poremetilo
|
||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
uzas..cime nas truju a druge posljedice? dal primjecujes na bazi apetita ili koze? naime kad sam pokrenula temu zanima me kako se i druge cure sa slicnim problemima nose jer kljuc uspjeha u mrsavljenju kod zena je i hormonalni balans.. |
||||
|
||||
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
cim sam ih prestala pit, apetit mi se smanjio... bar mi želudac ne kruli 20 minuta nakon sto pojedem š00g zobenih...
|
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Maddie
Cita FAQ Joined: 25 Listopad 2010 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ne pijam Yasmine, vec bas Yaz http://www.bayerhealthcare.rs/bayer-proizvodi/q-z/yaz.html ne, nema sanse. prolaktin uvijek iznad gornje granice plus stres na vec poremecene hormone i voila |
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Maddie
Cita FAQ Joined: 25 Listopad 2010 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
kaze: RADAJ!!! al prije radanja pij neke druge hormone da zatrudnis po njemu, sve ce se to rijesiti kad rodim. pa sam mu fino rekla nek on polozi ovo ispita sto mi je ostalo, a ja odo' praviti bebu i zamisli, nece |
||||
analee
Cita FAQ Joined: 25 Listopad 2010 Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A evo i mene...Meni su tek ove godine slucajno na nekom preventivnom pregledu ustanovili policisticne jajnike-i to oba-sa mnogo malih cista...
Ginekolog mi je rekao da ne trebam raditi ništa...da nije opasno za zdravlje ?! Samo je zanimljivo to da imam svaki drugi mjesec menstruaciju,sa užasnim PMS om koji traje najmanje 2 tjedna,puna vode,a da o celulitu i ne govorim... Navodno,da sam neplodna trenutno zbog toga (ali ne želim isprobavati i riskirati )jer vec imam dijete tako da mi nije potrebno imati neku terapiju-(to je bila izjava specijalista koji me pregledao) KOd mene se to pojavilo kad sam prošla recovery od anoreksije...tako da sam si sama skuhala kašu.. |
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
policisticni jajnici nisu opasni po zdravlje (ako gledas globalno). opasni su najvise po pitanju plodnosti odnosno ciste na jajnicima onemogucuju normalnu ovulaciju i vode ka disbalansu hormona. Kod nekoga su to samo spolni hormoni a kod nekog su poremeceni i hormoni stitnjace ako ne i vise od toga. sumnjam da su ti se policisticni jajnici javili zbog anoreksije? nekako mi to ne zvuci kao uzrocno povezano al danas nista ne mora znaciti. problem s jajnicima je prenosiv po zenskoj strani. bar su meni tako rekli. moja majka je dugo negirala da sam ja svoj problem preuzela s njene linije a opet danas (š3 god nakon dijagnoze) ona se bori sa rakom jajnika ja sa svojim policisticnim. O kontracepciji ima razlicitih polemika. jedni kazu da je bolje pit ih ako imas policisticne jajnike, drugi da nije. razlicite teorije.. specijalista kod kojeg ja idem tvrdi da nista osim Diana meni nece pomoc. U posljednjem broju Vite sam procitala dobar clanak o razlicitim mogucnostima pa cak i mogucnostima operacije jajnika (a i prije clanka sam o tome razmisljala) jer u mom slucaju ce to biti nuzno : trenutno imam 28 godina i nemam djece. Edited by crna_kej |
||||
|
||||
AnastasiaB
Pali po spravama Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
nisam znala ovaj dio s plodnosti...ako imam policisticne jajnike to znaci smanjena plodnost dakle?ispricavam se ako pitam glupost anyway, s tim uopce ne bih imala prob, ne vidim se niti sam se ikad vidjela s djecom u buducnosti jesam još mlada, ali nekako sumnjam da cu to mišljenje promijenit
|
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
plodnost.. zapravo smanjena je ili onemogucena ovulacija a time je i manja sansa da ces zatrudniti. mada znam osobe koje su to uzele zdravo za gotovo i brzo i vrlo mlade zatrudnile.. stoga.. ;-) |
||||
|
||||
analee
Cita FAQ Joined: 25 Listopad 2010 Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Znam da to nema veze s anoreksijom,ali mi je zbog nje došlo do disbalansa hormona,jer nisam imala skoro godinu dana menstruaciju,totalno pothranjena,i onda sam pocela dobivati dlake svugdje...GROZNO!
A prije toga nisam nikad imala problema s nicime,normalno zatrudnjela,rodila,poslije dojenja menstruacija svakih 28 dana...tako da moj ginekolog misli da je povezano u nekoj mjeri,isto kao što tvrdi da problem sa sporim metabolizmom i otežanim gubljenjem kg je povezan sa preboljelom anoreksijom... A ne bih htjela uzimati nikakve hormone,bojim se da bi još pogoršala problem celulita i zadržavanja vode u donjem dijelu tijela.. Kakva su vaša iskustva s tim hormonima...i kako utjece na psihu (i bez toga sam tempirana bomba) |
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
sad imas normalnu tezinu? pretpostavljam da je veci disbalans nastao u hormonima stitnjace.
Moje iskustvo sa Dianama.. najvise sam osjetila na psihickoj bazi - ceste promijene raspolozenja..anksioznost. same promijene na tijelu nisam odmah osjetila.. vec nakon nekoliko godina sam uvidjela kako se brze debljam ako ne pazim na UH. Al predugo sam uzimala pilule bez posebnog obaziranja pa mi je tesko reci koje probleme sam zbilja imala. Mogu rec koje probleme imam kao nusprodukt svega a trenutno ne pijem pilule i ne osjecam neku razliku |
||||
|
||||
AnastasiaB
Pali po spravama Joined: 01 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 1209 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ma ja sam i preparanoicna oko toga, nema šanse da uzmem zdravo za gotovo sreca da sam sad solo |
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
valjda kad se izborim za formu cu vec bit dovoljno zrela da mi se upeca i momak i dijete |
||||
|
||||
Post Reply | Page <123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |