Polpete s tunom (R/M) |
Post Reply |
Author | |
Scarlet_Letter
Viden/a u gymu Joined: 10 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 107 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Ožujak 2011 at 23:57 |
Za ovo vam ipak treba malo strpljenja, ali evo:
POLPETE S TUNOM I TIKVICAMA Sastojci: 2 x 80gr tune (Rio Mare) 3 šalice tikvica (a opet šalice, da, ja sve na šalice ) š00 gr posnog ili zrnatog sira (to možete po pakiranju odredit, jel) 2 jajeta ulje-ja koristim onu mješavinu maslinovg i suncokretovog sol, biber, malo chillyja Priprema: Tikvice naribati na krupnije. Ako je mlađa, ja ju samo operem, a ako nije onda ju malo, radi reda sastružem. Posoliti i staviti u cijedilo da odstoji barem 20 minuta u cijedilu. Tj da se ocijedi. U suprotnom ce vam se dogoditi ono što se meni danas-morat cete dodati žlicu-dvije brašna da se zgusne. Tavu dobro nauljiti. TIPS: Nemojte se zavaravat da je najpametnije stavit malo ulja jer ce vam se zalijepit. Osim ako ne koristite bogomdani teflon. Nemojte ga držat na nagloj vatri jer ce vam izvana zagorit, a nutra bit sirovo. Sa strane pripremite papirnati rucnik da možete odmah na njih stavljat polpete, pa ce se ulje upiti. Pomiješajte tikvice, jaja tunu. Dobite cete ovu divnu smjesu: http://tinypic.com/r/2wc0dvm/7 Da, smijete rec na kaj vas podsjeca. :D Uzmete kutlacu, šeflju, kakvectozovete i njome pomalo grabite i sipate na tavu. Meni je mjerica mala kutlaca. Lopaticom formirate da dobije kakav-takav oblik. http://tinypic.com/r/šz4g6d5/7 Okrenete cim vam se ucini da se nece raspast. I tako ispecete do kraja. http://tinypic.com/r/orum3o/7 Eto, nije loše cak ni meni koja ne volim tunu i prezirem posni. Tj, u ovom slucaju zrnati. Edited by Scarlet_Letter |
|
Dum spiro, spero.
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
sta je R/M? M je vjerojatno masti, a R?
|
|
Scarlet_Letter
Viden/a u gymu Joined: 10 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 107 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jok
R-rucak M-međuobrok |
|
Dum spiro, spero.
|
|
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
aaa...
|
|
Viden/a u gymu Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 352 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nešto slicno i ja radim samo bez tikvica
-š50 grama svježeg sira - 2 cijela jaja - tuna u salamuri - bacim na teflonku s malo ulja i odlican obrok P+M To su moji takozvani fishburgeri |
|
Spiral
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Points: 91 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja ih isto radim, doduše - bez jaja, i ne pržim ih u ulju, nego stavim u pecnicu na 200°C i cc. pola sata (nakon 20min. okrenem na drugu stranu pa još š0).
Odlicno i nemasno, a fino. Tako i od posnog radim burgere. I od gljiva. |
|
berlava
Viden/a u gymu Joined: 12 Sijecanj 2011 Status: Offline Points: 414 |
Post Options
Thanks(0)
|
bljak .
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |