Polu-informirana bucka |
Post Reply |
Author | |
Johanna969
Cita FAQ Joined: 02 Veljaca 2014 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 04 Veljaca 2014 at 01:05 |
Pozdrav fitnesovci,
Vidjela sam da na vašim forumima savjetujete kako početi raditi na sebi i koje treninge koristiti i kako se hraniti.. Ja sam dosta toga proučavala o prehrani i vježbanju i od svih tih informacija sam dosta toga i probala stotine zdravih recepata,savijete dr Oza, razne vježbe( insanity,zummba,aerobic,teretana), pa sam jela više proteina, pa sam samo prirodnu i ne prerađenu hranu, pa bez ugljikohidrata(samo one iz povrća) i tako sam smršavila sa 86 kg na 70 kg u nekih godinu dana ... dosta dugo vec odrzavam tu kilazu s malim oscilacijama gore kilo dolje dva.. naposljetku dozlogrdilo mi je imat viška još tih nekih 7-8 kg i ne znam kako bi pokrenula svoje tijelo ...Idem u teretanu 3 puta tjedno radim čučnjeve svaki dan i dosta šetam. Ali vec dva mjeseca nikakvih promjena. Znam i da su mišići 8ako ih uopće imam) teži pa se nebi trebala orijentirati po tome ali hranim se dosta zdravo racunala sam i bazalni metabolizam i koliko mi treba za mršanje ali neće i neće a ljeto sve bliže ...od ovoliko priče da skratim što mi vi preporučujete za usporen metabolizam,prehranu i vježbe kojim cu se napokon dotjerati!? Još jedan problem studentica sam skoro završavam fakultet učenje ide punom parom i još se borim s brucoškim kilogramima i organizacijom obroka. Primjer moga rezima prehrane: Doručak: Čaj, šnjita ražovog kruha,sir namaz,banana ili jaja sa istom kolicinom kruha ili zobeni muffin (recept:jaje,na tren,kakao,mlijeko,2 kašike raževog brašna) M:jabuka..više puta sok od mrkve Alnatura ili bademi R: Kuhano povrće, neko meso većinom piletina salata/tuna na salatu M: većinom izostavim ovaj međuobrok i idem vjezbati nakon rucka ali ako jedem jedem jogurt ili neku voćku V : Ovisi ako nešto ostane od ručka ili salatu i sira posnog,fete itd Što se tiče teretane radim: 10 min biciklo uvijek na početku jedan dan radim ruke nekih 7 vjezbi drugi dan noge pa opet ruke itd i na kraju 15-20 min traka,biciklo,steper ovisi što je slobodno. Kući radim čučnjeve i jedino što me raduje u zadnjih pola godine da vidim tu neki pomak prema gore ako em razumijete Bila bi zahvalna da mi date par savijeta ako vam se da |
|
Irija
Mixa shakeove Joined: 29 Studeni 2012 Status: Offline Points: 527 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hm, meni se ovo čini kao dosta malo kcal?
Na koliko si kcal bila do sada? Ako si išla ispod bazalnog, i ako si bila u prevelikom kcal deficitu, normalno da ti se metabolizam usporio. Digni malo kalorije na mjesec dana, probaj svaki tjedan dići po 100-200kcal, i pratiti vagu najmanje mjesec dana, i onda krenuti opet s deficitom i mršavljenjem. Što točno radiš u teretani? Ja ti preporučam da se primiš utega, pogotovo sad dok dižeš kcal, da bar nešto napraviš po pitanju mišićne mase. I definitivno da podebljaš taj jelovnik. Malo je to proteina, ovako odokativno, i malo kompleksih UH. Izračunaj i bmr i tdee. Trening izgleda dosta neodređeno, bar meni. Neznam koje vježbe za ruke, niti koje vježbe za noge, ali pretpostavljam da radiš uglavnom na spravama? Da vidiš kakav bi napredak imala sa čučnjevima da ih probaš raditi u teretani sa šipkom (za početak manje težine, probaj sa 10kg za početak ako si do sad radila samo bodyweight), isto vrijedi npr. za iskorake itd. Najbolje da napišeš baš za 1 dan primjer jelovnika i primjer treninga, znači količinu namirnica, izračunaj kcal otprilike... |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Definitivno premalo kcal, kao sto Irija kaze.. cudno si ti izracunala taj bazalni metabolizam... ti si vjerojatno skidala kalorije ispod bazalnog, sto se ne bi smjelo nikada..
Full body trening popracen kasnije biciklon 30min i to je to :) |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
Puno vam hvala na odgovorima
Danas sam računala jelovnik od jučer, i očito je da nesvjesno unosim premalo hrane...pogotovo proteina sutra ću poboljšati jelovnik pa ću vam ga napisati da vidite jeli boIje..izračun od jučer mi je bio oko 1303 što je stvarno premalo . Jela sam uobičajeno kako sam gore napisala . Moj bazalni metabolizam je 1550 TDEE:2140 A što se tiče teretane..uvijek imam zagrijavanje trbušnjaci,bicikl,traka.. kada radim noge radim na spravama za zadnju ložu,prednju, na spravi za duboki čučanj,steperu,iskorak s bućicama,čučnjeve i nešto što se gura u stranu a pošto sam ja laik nemam pojma kako se to zove A kada radim ruke radim dvoručno veslanje,bućice,leptir,vučenje na lat mašini (jedan trening naprijed prema prsnom košu ,drugi trening prema nazad), radim tri vježbe s bućicama dizanje iznad glave,dizanje do prsnog koša,i sa svakom rukom pojedinačno...i biciklo za kraj ili taka nekih 20 min.. nemoj te zamjerit, većinu vježbi ne znam po pravom nazivu ..ovo je program koji mi je dao trener ..kao standardni za žene ... probat cu tu vjezbu sa šipkom i više čučnjeva sad radim 30 day squat challenge...nadam se nekim rezultatima |
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
slažem se s davorom ja bi isto radije radila full body
standardni trening za žene... grrrr Ništa ne brini odradi program kako ti trener napisao, a u međuvremenu čitaj, uči i pronjuškaj malo o full body treninzima i primjerima programa. U međuvremenu sredi jelovnik i nemoj premalo jesti |
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
hahah da standarni za žene.. može mi dati što god hoce kad ne znam šta bi trebala raditi Hoću pogledat cu sve full body treninzima ..
Hvala ti Scarpetta
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
I taj standardni može napravit nešto ako se radi sa smislom. Johanna, koliko si napredovala u vježbama (težini, ponavljanjima...) otkad si krenula sa tim treningom? Mijenjaš li ikad vježbice? Bar redoslijed, hvat, stav, raspored treninga? Doručak: Čaj, šnjita ražovog kruha,sir namaz,banana ili jaja sa istom kolicinom kruha ili zobeni muffin (recept:jaje,na tren,kakao,mlijeko,2 kašike raževog brašna) M:jabuka..više puta sok od mrkve Alnatura ili bademi R: Kuhano povrće, neko meso većinom piletina salata/tuna na salatu M: većinom izostavim ovaj međuobrok i idem vjezbati nakon rucka ali ako jedem jedem jogurt ili neku voćku V : Ovisi ako nešto ostane od ručka ili salatu i sira posnog,fete itd Koliko dugo već jedeš ovako? Kad si zadnji put vidjela rižu, paštu, krumpir i ostalu devil ekipu? |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
cao Gym_girl.. a jedem samo integralnu tjesteninu bar jednom tjedno i integralni kruh ili razov...moj organizam ne podnosi baš škrob i proizvode od bijelog brašna pa ih i ne jedem! haha
danas sam pojela Doručak: 2 Šnjite itegralnog kruha,4 šnjite dimceka,250 ml mlijeka(0.9%mm), M: Šačica badema (5-6),jabuka, 2x homemade keks od zobenih pahuljica cca 50 kalorija jedan R: Pileći filet 150 grama, tortilja wrap homemade jedan ima oko 190 kalorija sa zelenom salatom i 3jušne kašike posnog sira M: Banana,čaj i jedan keks Večera : isto kao i ručak ... Idem na trening sada pa nakon treninga cu popiti kakao bez šećera jer mi se baš pije... čaša mlijeka (0,9%mm i kaškica kakaa) meni se čini bolji malo jelovnik Šta vi kažete?
|
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
A ovako jedem već dva mjeseca ali evo ima par dana pokusavam popraviti jelovnik :)
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
U kojem smislu ti organizam ne podnosi škrob? Jesi pokušala sa rižom, bulgurom, amaranthom, qouinom....? Ako je večera bila i inače je upola od ručka onda je svega toga premalo na dnevnoj bazi, pogotovo ako jedeš uvijek isto/slično. Treba ti više povrća, nešto više proteina, i malo više ravnoteže. Recimo - ja bih rađe te 3 žlice posnog ubacila negdje drugdje di fali proteina (recimo 2. međuobrok) nego ih gurala uz piletinu. Ti nekako moraš dignuti kcal malo pomalo ili bar uvesti 1-2 dana malo jače hrane. Možeš se i pogirati nekim cikliranjem ako hoćeš - samo da imaš bar 2 dana višeg unosa uh-a, iz izvora koje najbolje podnosiš. Ionako ti proizvodi od bijelog brašna ni ne trebaju Ovako mi se čini da stalno nešto zobaš, a na kraju niš sve skupa - pa bolje i da imaš 3 veća ali konkretna obroka nego ovako pomalo pa zbrčkano...Nekad forsirate međuobroke u kojima samo pojedete nešto što vam uopće ne treba I...kakva je to sitna šačica kad u nju stane 5-6 badema? |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
Hi,
Baš danas pravim integralnu rižu i piletinu...ovo ostalo nisam probala što si navela Gym _girl ... Kako jedem više puta dnevno uvijek mislim da sam dovoljno unijela..ali jucer je svakako bolje od ovog do sada ...odlučila sam pojačat dorucak i ručak,a večeru manju ... još jedna stvar je kad sam bila još deblja bas sam puno jela pa me drzi još od prije "manje jedi da smršaš,jedi salatu da smršaš ,nemoj jesti kruh ni ništa od ugljikohidrata" znam da su ovo više gluposti..trebalo mi je neko vrijeme da krenem normalno jest ..pa kako sam smršala sve kontam dosta mi je. ovoliko necu pretjerivati pa svega pomalo a ništaaa..ahhhh imam ja dosta posla na prehrani...plus ima 5-6 dana znam da mi je želudac pomaknut i to liječim plus imam nervozna crijeva pa mi dooosta toga ne odgovara od hrane ...pa je malo jednolično al šta je tu je bit će bolje ..super mi je da o tome mogu pisati ovdje s vama jer oko mene su svi zadovoljni sa svojim kilogramima i manjka i viška pa sam im dosadna
|
|
Johanna969
Post Options
Thanks(0)
|
hahhah imam male ruke, pa cu od sada u obe uzimati ;)
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |