Pomoć pri prehrani |
Post Reply ![]() |
Author | |
Godfather1985 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 01 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 17 Sijecanj 2014 at 01:37 |
Lijep pozdrav svima, trebao bih pomoć u vezi sastavljanja plana prehrane. Naime tek sam počeo s teretanom i nisam baš neki stručnjak na tom području pa sam se odlučio obratiti ovako putem foruma. Ja sam sebi napravio listu namirnica za koje sam čuo da bi se trebale koristiti ako se odlučim strikno držati prehrane, pa bi molio one koji imaju iskustva na tom području da mi daju preporuku nekog dnevnog jelovnika ( sva mišljenja su dobrodosla,ali preferiram stručnjake koji se razumiju ). Popis namirnica je: zobene žitarice, posni sir, banane, tuna, oslić, piletina, puretina, miješana salata, miješano povrće, bijela riža, proteini Pro Whey.
Nemam pojma kako da si to poslozim, uglavnom nesto sam iskombinirao pa mi je ispalo ovako: Doručak- zobene žitarice + whey Međuobrok- posni sir Ručak- piletina ili puretina + riža s povrćem + miješana salata Međuobrok- voće ( banane, naranča, jabuke ) TRENING Nakon treninga - whey + voda Večera - Tunjevina + miješana salata Ako netko ima bolji jelovnik neka mi svakako pošalje,hvala |
|
![]() |
|
Goranchero ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko si visok i težak? Bilo bi dobro i da krojačkim metrom izmjeriš opseg struka oko pupka i opseg vrata ispod adamove jabučice.
|
|
![]() |
|
avangarde ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Pozz
![]() izracunaj svoj BMR i TDEE; napisi kako si jeo prije ovog jelovnika. Koji ti je cilj? D: možeš dodati neku voćku u zobene i whey Mo: posni sir + orasasti neki + neko povrce ili komad voca R- ok, salatu pravi s maslinovim uljem Mo- ja bi tu radije izostavila voce i pojela recimo snitu razenog, posni sir i opet neko povrce sa uljem V: ok + neki orasasti naravno sve ovisi o tvom cilju i kcal unosu koji trebas unositi |
|
cookies are for pussies
|
|
![]() |
|
Godfather1985 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 01 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 11 |
Hvala na odgovorima
Ma prije sam jeo sve i svašta, nisam se još izvagao,ali imam oko 85 kg i visok sam 185 cm. Nisam debel, bavim se nogometom pa sam onak taman :P al htio bi to malo usavršit Cilj mi je dobiti trbušne i prsne mišiće, na to ću se orijentirati, ali neću zanemariti ruke i noge, samo sto cu malo vise raditi vježbe za ovo prvo. uglavnom danas sam prvi put bio u teretani pa sam si nekak ovak zamislio: krećem trening s trčanjem kao zagrijavanjem, 5 minuta onda bučice od 10 kg, 5 serija po 10 puta onda bench 20 kg, 5 serija po 10 puta zgibovi 5 serija po 5 x trbušnjaci 10 serija po 10 puta na običnoj spravi pa onda 5 serija po 10 puta na onoj spravi za trbusnjake, sto stavis preko ramena ( nemam pojma kak se sprave zovu jer sam početnik :) ) 5 serija po 10 puta na nekoj spravi sto vučeš prema sebi i onda ona dize one utege 5 serija po 10 puta na spravi za ramena i na kraju opet 5 minuta trcanja za kraj i to je zasad za početak to, budem oko sat, sat i pol u teretani, 3x tjedno |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |