New Posts New Posts RSS Feed - Pomoc oko odabira programa
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pomoc oko odabira programa

Post Reply Post Reply
Author
matrix View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matrix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pomoc oko odabira programa
    Posted: 22 Sijecanj 2008 at 13:01
 Bok! kako mogu znati koji program mi treba za vjezbanje, jer nisam siguran da li mi treba program za pocetnike ili ne? Jer sam prosle godine u ovo vrijeme krenuo u teretanu i radio sam program za pocetnike, kasnije sam krenuo na program za masu i prestao sam ici u teretanu u 6 mjesecu, do jucer kad sam krenuo ponovno i sad ne znam koji program da koristim.
Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sijecanj 2008 at 14:06
A cuj...ti bi trebao najbolje znati koji ti program odgovara a koji ne.

U prvom treningu kreni sa nekim laganim kruznim treningom  - 3 serije po spravi.

Onda kreni sa obicnim split treningom - ledja/biceps, ramena/noge, prsa/triceps pa poslije s vremenom rotiraj vjezbe i mjenjaj program po potrebi.

Ne znam da li si procitao: Vodic kroz osnovne principe treninga

Edited by Mr G.
Back to Top
matrix View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matrix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sijecanj 2008 at 14:32

Jesam, vidio sam ga... Mislio sam krenut s programom za misicnu definiciju pa se bojim da li mi je to prerano ili mi je to ok.  

Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sijecanj 2008 at 15:10
Mislis na ovaj program?
Program treninga za misicnu definiciju

Pise da nije za pocetnike i da bi se trebao upraznjavati nakon provedenog ciklusa dobivanja mase.

Ako razumijes sistem vjezbanja, jasne su ti sve vjezbe i ako znas kako se pravilno izvode sve vjezbe kreni sa nekakvom laksom varijacijom tog treninga, kombiniraj te vjezbe pa vidi kako ti odgovara.
Back to Top
matrix View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matrix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sijecanj 2008 at 15:23
 Da mislio sam na to, ali s malom laksom varijancijom. Hvala na odgovorima
Back to Top
sportasica View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sportasica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2008 at 22:47
iman jedno pitanje...s koliko god bi bilo u redu krenit u teretanu ,š6?? jel to prerano?? sad sam dosta smrsavila ,pa bi sve to tila ucvrstit i kakve su vjezbe najbolje za to...inace igram rukomet,al to mi nije dovoljno hvala
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2008 at 17:15
 Mozes ici u teretanu... sigurno...
Back to Top
matrix View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matrix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Veljaca 2008 at 12:41

Ako nikad nisam vjezbao za misicnu masu da li mogu odmah poceti s vjezbama za definiciju, jer je meni cilj da imam oblikovane misice ?

Back to Top
balerina View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote balerina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Veljaca 2008 at 12:19
 Koliko cesto treba mijenjati program vjezbanja.Svakih š,2 ili ... mjeseca
mala plese na rubu
Back to Top
Hammerstrength View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hammerstrength Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2008 at 10:41

Originally posted by balerina balerina wrote:

Koliko cesto treba mijenjati program vjezbanja.Svakih š,2 ili ... mjeseca

Nema univerzalnog odgovora. Kao i vecina stvari, ovisi o osobi. Najkrace receno, mijenjas program kad se tijelo privikne na dosadasnja opterecenja i adaptira se na trenutni program. ili ovako, ako primjetis pretreniranost, mijenjaj program. Takodjer ne moras mijenjati cijeli program (dakle sve parametre) mozes mijenjati vjezbe - s tim da osnovne treba svaki put odraditi bez obzira na program. Ako ti neka vjezba dosadjuje, ne napredujes u njoj, mijenjaj! Poanta je konstantnog sokiranja organizma, zatim njegovog adaptiranja, ponovnog sokiranja itd...

Edited by Hammerstrength
Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Ožujak 2008 at 12:26
Originally posted by Hammerstrength Hammerstrength wrote:

Nema univerzalnog odgovora. Kao i vecina stvari, ovisi o osobi. Najkrace receno, mijenjas program kad se tijelo privikne na dosadasnja opterecenja i adaptira se na trenutni program. ili ovako, ako primjetis pretreniranost, mijenjaj program. Takodjer ne moras mijenjati cijeli program (dakle sve parametre) mozes mijenjati vjezbe - s tim da osnovne treba svaki put odraditi bez obzira na program. Ako ti neka vjezba dosadjuje, ne napredujes u njoj, mijenjaj! Poanta je konstantnog sokiranja organizma, zatim njegovog adaptiranja, ponovnog sokiranja itd... 

Back to Top
balerina View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote balerina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Ožujak 2008 at 15:08
 Hvala na odgovoru, da kod mene je pretreniranost bila u pitanju jer treniram pet puta tjedno i u zadnje vrijeme osjecam se iscrpljeno i konstantno sam pod upalama.Napravila sam pauzu od par dana i krenula s nekim promjenama (druge vjezbe) i osjecam se bolje
mala plese na rubu
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.