Pomoc oko odabira programa |
Post Reply |
Author | |
matrix
Viden/a u gymu Joined: 22 Sijecanj 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Sijecanj 2008 at 13:01 |
Bok! kako mogu znati koji program mi treba za vjezbanje, jer nisam siguran da li mi treba program za pocetnike ili ne? Jer sam prosle godine u ovo vrijeme krenuo u teretanu i radio sam program za pocetnike, kasnije sam krenuo na program za masu i prestao sam ici u teretanu u 6 mjesecu, do jucer kad sam krenuo ponovno i sad ne znam koji program da koristim.
|
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
A cuj...ti bi trebao najbolje znati koji ti program odgovara a koji ne.
U prvom treningu kreni sa nekim laganim kruznim treningom - 3 serije po spravi. Onda kreni sa obicnim split treningom - ledja/biceps, ramena/noge, prsa/triceps pa poslije s vremenom rotiraj vjezbe i mjenjaj program po potrebi. Ne znam da li si procitao: Vodic kroz osnovne principe treninga Edited by Mr G. |
|
matrix
Viden/a u gymu Joined: 22 Sijecanj 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jesam, vidio sam ga... Mislio sam krenut s programom za misicnu definiciju pa se bojim da li mi je to prerano ili mi je to ok. |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislis na ovaj program?
Program treninga za misicnu definiciju Pise da nije za pocetnike i da bi se trebao upraznjavati nakon provedenog ciklusa dobivanja mase. Ako razumijes sistem vjezbanja, jasne su ti sve vjezbe i ako znas kako se pravilno izvode sve vjezbe kreni sa nekakvom laksom varijacijom tog treninga, kombiniraj te vjezbe pa vidi kako ti odgovara. |
|
matrix
Post Options
Thanks(0)
|
Da mislio sam na to, ali s malom laksom varijancijom. Hvala na odgovorima
|
|
sportasica
Viden/a u gymu Joined: 23 Sijecanj 2008 Location: Cuba Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
iman jedno pitanje...s koliko god bi bilo u redu krenit u teretanu ,š6?? jel to prerano?? sad sam dosta smrsavila ,pa bi sve to tila ucvrstit i kakve su vjezbe najbolje za to...inace igram rukomet,al to mi nije dovoljno hvala
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mozes ici u teretanu... sigurno...
|
|
matrix
Post Options
Thanks(0)
|
Ako nikad nisam vjezbao za misicnu masu da li mogu odmah poceti s vjezbama za definiciju, jer je meni cilj da imam oblikovane misice ? |
|
balerina
Viden/a u gymu Joined: 27 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko cesto treba mijenjati program vjezbanja.Svakih š,2 ili ... mjeseca
|
|
mala plese na rubu
|
|
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema univerzalnog odgovora. Kao i vecina stvari, ovisi o osobi. Najkrace receno, mijenjas program kad se tijelo privikne na dosadasnja opterecenja i adaptira se na trenutni program. ili ovako, ako primjetis pretreniranost, mijenjaj program. Takodjer ne moras mijenjati cijeli program (dakle sve parametre) mozes mijenjati vjezbe - s tim da osnovne treba svaki put odraditi bez obzira na program. Ako ti neka vjezba dosadjuje, ne napredujes u njoj, mijenjaj! Poanta je konstantnog sokiranja organizma, zatim njegovog adaptiranja, ponovnog sokiranja itd... Edited by Hammerstrength |
|
Mr G.
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
balerina
Viden/a u gymu Joined: 27 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na odgovoru, da kod mene je pretreniranost bila u pitanju jer treniram pet puta tjedno i u zadnje vrijeme osjecam se iscrpljeno i konstantno sam pod upalama.Napravila sam pauzu od par dana i krenula s nekim promjenama (druge vjezbe) i osjecam se bolje
|
|
mala plese na rubu
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |