Pomoc pri mrsavljenju i vjezbanju |
Post Reply | Page <12345 7> |
Author | ||
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa nije tako zato i pitam. Treningom s utezima bi sigurno trošio više kalorija nego samo kardiom.
I to iz više razloga ne samo tijekom treninga koliko se potroši nego i time što dobivaš na mišićnoj masi - potičeš i ubrzavaš metabolizam jer su mišići ti koji puno više "troše" tako da utezima dobiješ dimenziju više nego samo kardio. Mislim da je za trošenje kalorija i mršavljenje full body način treniranja s utezima najbolja stvar (teško je, troši se jako puno kalorija tijekom treninga) i ako još uz to na kraju treninga ubaciš 30 min LI kardia imaš dobru i efikasnu kombinaciju(naravno ako imaš snage, može se ubaciti kardio i u dane bez treninga s utezima) |
||
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Odlicno, od sutra cu malo korigirati nacin treniranja
A evo danasnjeg jelovnika: 7,30: 150g posnog, 100g nemasne sunke, 1 kuhano jaje, dva rizina vafla 9,30: 2 dl mlijeka i unutra musle s kokosom 12,15: jedna razrezena pecena tikvica, dva veca komada pilecih prsa, kuhana brokula, dva rizina vafla 16,30: dva komada pilecih prsa u razenom pecivu sa sjemenkama 19,30: jabuka 19,45-21,15: trening 21,45: 200 g kuhanog graha s pola crvenog luka, zacinjeno maslinovim uljem, uz to jedan rizin vafl |
||
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
|
čekam dojmove s novog treninga:)) (sigurna sam u još bolje rezultate i brži napredak)
ovaj jelovnik mi se čini dobar zbilja voliš te rižine vafle ili? |
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Veceras cu napisati dojmove, danas cu ranije ici, oko 18h
A sto se tice rizinih vaflova, nije bas da ih volim ali mi to nekako najbolje odgovara kao zamjena za kruh, krumpir itd. |
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Eh evo ga, trening obavljen. Malo sam promijenio trening. Čuo sam da je najbolje trenirati svaki drugi dan pa svaki trening raditi drugu skupinu mišića, jer tijelo ima 3 velike skupine i 3 male skupine mišića i onda kombinirati jednu veliku skupinu i jednu malu
Danas sam ovako radio, 5 serija po 10 ponavljanja na onoj spravi gdje se s obje ruke privlači prema sredini, kako se to zove pojma nemam ,i napravio sam 3 serije po 10 sa dva utega na kosom benchu. Nakon svake serije minuta odmora. Nakon toga sam joggirao 15 min brzinom 9km/h i time završio trening Ovaj trening me dosta izmorio, zbog ovih anaerobnih vježbi, nisam to prakticirao ranije previše jer kad radim na aerobnim spravama tamo mi piše okvirno koliko sam potrošio kalorija, a na anaerobnim spravama ne piše ništa pa sam u nedoumici još uvijek koliko se tako potroši Što se tiče današnje prehrane: 9,30 - 2,5 dl mlijeka 1.5%mm s 10-ak dg musla od kokosa 12,30 - juha od rajčice s rižom 13,00 - tri komada pecenih pilecih prsa, ~20dg vjerojatno, s brokulom i cetiri velike zlice graha 17,00 - jedan zdenka sir s jednim rizinim vaflom 20,30 - dva komada pecenih pilecih prsa s brokulom i dva rizina vafla 21,00 - jabuka BMR mi je 2400 i gledam da pojedem otprilike toliko svaki dan... |
||
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
|
s utezima ćeš potrošiti puno više i kratkoročno i dugoročno:) Te brojke na kardio spravama su okvirne i ja se osobno ne bi 100% pouzdala u njihovu točnost tako da te ne trebaju opterećivati... na svakom treningu daj svoj maksimum simple as that Ako ti više odgovara split program nema problema samo uhvati se utega i nećeš požaliti. Treba li ti tako duga pauza između serija ili možeš to skratit? Odnosno možeš probati polako smanjivati pauze između serija, kao neka vrsta progresije |
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Haha, minuta prođe dok se okreneš, ma može i manja pauza
|
||
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
|
samo pitam meni se čini ta pauza cijela vječnost ali ja uvijek treniram sa štopericom i na vrijeme:))
evo ako ti se da čitat: https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Full-body-vs-split-trening.aspx https://www.fitness.com.hr/vjezbe/programi-treninga/Full-body-trening.aspx http://www.muscleandstrength.com/workouts/density-training-fat-loss-cardio http://www.muscleandstrength.com/expert-guides/fat-loss#36 |
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Proučio sam malo ove članke, ali ne mogu se točno odlučiti šta mi više odgovara...
Ali od danas ovako treniram: 10 min zagrijavanje na traci 45 min po spravama za kraj 30 min orbitek Sad...ne znam koje bih vježbe trebao raditi na tim spravama? Tj. koje anaerobne sprave da koristim da trošim dosta kalorija na njima, kojim redom i to... Noge ne želim vježbati(Bar ne listove) jer za to nemam potrebe, ja bi više vježbe za prsa i leđa, neke koje troše dosta kalorija, koje mogu zamjeniti moj cardio kojeg sam do sada prakticirao
|
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
noge ne zalis vjezbati zasto? trebaš raditi cijelo tijelo
|
||
cookies are for pussies
|
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jer imam ogromne misice na listovima jer puno hodam brzim tempom uzbrdo vec dugo vremena i listovi su mi jako razvijeni
Mislim, meni je svejedno, samo trazim dobar program vjezbanja da se gubi dosta kalorija i da je efikasno, da mi se misici ne gube u procesu mrsavljenja Edited by r4mb0 - 19 Veljaca 2014 at 16:38 |
||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa sta je list jedini misic na nogama ? a gluteus, a kvadriceps, zadnja loza? nikako nemoj preskakat trening nogu. Pogledaj si ovaj fullbody trening Davora pa vidi jel mozes to iskoristit u teretani u koju ides https://www.fitness.com.hr/blog/Program_prehrane/Full_body_trening_-_nezamjenjiv.aspx
|
||
cookies are for pussies
|
||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Misliš da kod čučnjeva samo noge rade :) ?
|
||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hmmm, cucnjevi s poskocima uz gjrje zvuce odlicno
|
||
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ekipa, sta je po vama bolje? Trcanje na traci ili orbitrek? Na orbitreku se manje zapusem nego trcanjem zato ga vise prakticiram, ali sta je djelotvornije
I privikao sam se na zobene ! Svako jutro prvo sta jedem je 8 dg zobenih, zlicica lanenih sjemenki, zlicica suncokretovih sjemenki, zlicica mljevenih oraha, zlicica mljevenih bundevinih sjemenki, zlicica wheya, cimet i 2,5 dl mlijeka 0,9% masnoce, a po potrebi znam dodati i posnog Edited by r4mb0 - 22 Veljaca 2014 at 23:44 |
||
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja jedem zobene i bananu, ili rizu recimo...mislim na treninge s utezima...to mi pomaze da izdrzim trening, naravno svaciji organizam je individualan, ali meni bude lose na treningu ako ne unesem prije slozene UH |
||
Post Reply | Page <12345 7> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |