Pomoć,udebljati se i vratiti mišićnu masu |
Post Reply |
Author | |
Nadin
Cita FAQ Joined: 09 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Svibanj 2015 at 23:38 |
Pozz drustvo,
Evo nakon dvije trudnoće jedne za drugom,dojenjem i iscrpljenošću te od beba i ne spavanja i preskakanja obroka dosla sam na 52 kg na 1.72 cm visine,naravno organizam je popao sve pa tako i mišiće.Prije sam redovito vježbala 3 puta tjedno ali vise ne vjezbam jel sam i ovako fizicki u vecoj potrosnji kalorija nego unosu. Inače ne konzumiram meso ali jedem mlječne proizvode i jaja,bolje mi odgovara vise manjih obroka nego manje vecih ali ponekad nemam vremena za njih pa nadiknadim usput bananom obrok. Da li mozete preporuciti neke proteine iz iskustva, do sada to nisam uzimala nikad. Bila bi zahvalna na pomoći! |
|
yasska
Cita FAQ Joined: 02 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 33 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav
Bilo bi dobro da uvedeš zdrave masti u prehranu zbog kalorijskog deficita, orašaste plodove, maslinovo ulje, maslac, punomasni sir... Što se tiče proteina možda bolje da se zasad baziraš na unos proteina prehranom pogotovu ako ne vježbaš mislim da nemaš potrebe za suplementom. Ako ne jedeš meso onda svi mliječni proizvodi, mahunarke (grah, leća...) sjemenke, orašasti npr. kikiriki, bademi.. I neke vrste žitarica, zob npr. Npr uz bananu bi ti super dobrodošla šaka badema ;) A mišiće ćeš potaknuti na rast samo stimulacijom, tj. progresivnom vježbom, neće narasti samo od proteina kad bi bar bilo tako lako A možda te netko od iskusnijih fitovaca može savjetovati u vezi suplemenata |
|
Nadin
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala ti sto si dala svoje misljenje,naravno da znam da bez stimulacije nema mišića ali ja imam namjeru vratiti se vjezbanju ali tek kad pocnem unositi potrebne kalorijske vrijednosti pa sam mislila da bi mi i unos proteina u tome pomogao
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako još dojiš, bitno je da uzmeš što čišći protein, sa što manje onečišćenja i bez umjetnih dodataka, bebe su super osjetljive. Nebitno je da ima 80 ili 9x % proteina, bitno je da ima što manje kontaminacija. Evo ovdje nekih labtestova, sigurno su daleko od savršenog jer od kontaminacija gledaju samo teške metale, ali su bolji nego druge gluposti i naklapanja na netu. Obrati pažnju na ingredient safety i purity https://labdoor.com/rankings/protein
a na par mjesta. Ne mogu se sjetiti gdje sam vidjeo labtestove i preporuke za mlade mame, ali podacima samih proizvođača, osim ako su farmakološke kvalitete(ali su oni dosta skuplji), baš nemoj vjerovati. |
|
Nadin
Post Options
Thanks(0)
|
Ne,ne dojim vise pa bi zato i pocela sa proteinima a naravno pokusavam se vratiti vjezbanju jel cijeli zivot vjezbam 3 puta tjedno al eto trudnoce su me skrsile i dojenje naravno i dve bebe i nespavanje i ode sve do kosti pa vise ni nemam energije za vjezbu,pitam dali bi mi ti proteini pomogli u mojoj namjeri da se udebljam i vratim misice? Narucila sam tu neke na akciji okus vanilije sad se ne mogu sjetit naziva na w nesto pise da su pogodni i za vegetarijance a posto ne jedem meso mozda bi mi pomogli nadoknaditi propustene proteine iz mesa,pocela sam
Dodavati orahe i lješnjake i drugu zdravu kaloricnu hranu pa i maslac |
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(0)
|
S obzirom da jedeš mliječne proizvode, svi proteini odavde na bazi mlijeka(ili sirutke koja je isto jeli iz mlijeka) bi ti odgovarali, mislim da u HR ima jako malo životinjskih. Ako inače unosiš dovoljno kalorija iz ugljikohidrata i masnoća da pokriješ dnevnu potrošnju i vježbaš, kako ti prehrana očito nije prebogata proteinima, kao dodatak prehrani, proteini su za tebe izmišljeni. Mnoge mlade mame bi bile sretne na tvom mjestu, ako si već prije imala mišiće, tebi bi trebalo biti lakše to vratiti nego što je većini skidati masno tkivo. Vjerojatno si se u zadnje vrijeme i slabije hranila, jer i dizanje djece može biti dobra vježba
|
|
Nadin
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala ti puno na odgovoru! Počet ću se bazirati na tome da počnem unositi što više kalorija ,uzet ću i te proteine i lagano krenut i sa vježbanjem pokusat cu ak nađem vremena zapisivati unos i potrošnju i voditi brigu da nesto kalorija i ostane 😩, ma znam koliko se zene muce sa tim masnim tkivom i skidanjem al ja sam opet drugi tip mogu samo tako sve skinut jedan dobar stres neredovito jelo i ode sve by by a vratit kilu mi je križni put uffff,neki misle da ja nemam problem samo jedes i jedes al nije bas tako.
Izgledam ko breza visoka a ruke i noge ko stapici a naravno gdje je bilo malo masti prsa...ostala koza buaaaaa moram se pokrenuti mozda kroz par mjeseci uspijem,gluteuse vise ne vidim samo trzicne kosti 😂😂😂😂😄 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |