Posljednji korak |
Post Reply |
Author | |
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Ožujak 2010 at 12:39 |
Pozdrav...
Kod mene je problem sljedeci: uspio sam skinuti glavninu viska kila, ali zadnji slaufi na stomaku ne ide pa ne ide (o ovome sam vec par puta pisao na forumu)... Dakle stanje na vagi je stabilno, 90 kg (š88 cm visina), ali izgledaju dobro rasporedjeni, tj. ne izgledam debeo nimalo, dok se ne skinem i taj jedan slauf ne ispadne ! I vec ga dva-tri mjeseca pokusavam skinuti ubijajuci se od crobnih treninga, plivanja,trcanja,bicikla,orbitreka, zadnje tri sedmice radim HIIT po tri puta sedmicno ali ne primjetim apsolutno nikakav napredak, sto znaci on ne ide- energija vjerovatno dolazi iz misica, sto nikako ne zelim... Mislim da stvarno radim dosta, ako ne i previse crobne aktivnosti,ali ocigledno da je prehrana problem... kao da unosim previse UH, a ne cini mi se tako: ujutru pojedem zobene sa niskomasnim mlijekom oko š3:00 na faksu dvije vocke (najcesce naranca+jabuka) oko š8:00 rijetko (dva puta sedmicno mozda) sendvic od integralnog kruha sa tunjevinom (ulje iscjedim iz nje) to je sve od UH sto pojedem preko dana... Mislim da mi i proteina ne fali u prehrani: ujutru dva kuhana jaja uz zobene oko š5 h 200 g posnog tunjevina u sendvicu poslijepodne za veceru posni (200g)sa bademima Da ne govorim da sam zaboravio kakav je okus pice,bureka,pita, raznih,kolaca,tjestenine,grickalica itd... Ne vidim problem,a vec 3-4 mjeseca pokusavam disciplinom skinuti salo sa stomaka... |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovo je vec ne znam koja tema s istim problemom pa je ocito da imaš nekih pogrešaka koje stalno ponavljaš Moje sumnje: povišen kortizol (što zbog manjka uh, što zbog pretjeranog kcal deficita) i svakako premalo proteina, pogotovo za defku. cini mi se da zaboravljaš da od svih nutrijenata, P imaju najveci termicki efekt tj. najviše energije se potroši za njihovu probavu |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
slažem se sa Thornom...uh-a je definitivno premalo s obzirom na treninge, a o proteinima da ne govorim...ovo sve skupa ti ne dođe ni blizu š00g P...prvo to podebljaj :) inace...zadnje odlazi najteže, tu tek pocinje pravi posao
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na odgovorima...
Pitam se da mi se mozda organizam nije navikao, jer ja vec skoro š0 godina treniram crobno, ali uvijek duge treninge od najmanje sat vremena, niskog do srednjeg intenziteta... Jel HIIT uspjesniji za skidanje sala od dugog treninga jednolicnog intenziteta? I sta mislite o High Octan Trainingu (HOC)- upravo sam citao o njemu i cini mi se jako dobar i planiram to pocet isto prakticirati... Hvala ! |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
š0 god. iste treninge, LI? Nouuuuu brzo to mijenjaj i hvataj se sprinteva HIIT, HOC, eventualno kardio natašte....al ovo definitivno pusti, sprintevi su zakon, pogotovo za ove zadnje tvrdoglavce..snaga, snaga tebi treba |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |