Potreban savjet |
Post Reply |
Author | |
Username
Cita FAQ Joined: 18 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Veljaca 2012 at 18:59 |
Pozdrav svima. Novi sam na forumu i trebam "jedan" savjet.Naime ja sam nekad trenirao, , kosarku, atletiku,fudbal ,rukomet i kratkoMMA.....Inace sam zavrsio sportsku gimnaziju i bio sam jedno vrijeme trener omladinskih kategorija u jednom kosarkaskom klubu. U prvom srednje sam imao odraz 60 cm iz mjesta , a skako sam iz mjesta 2.40 u dalj a kasnije i 2.60. Na atletici sam trcao 12.07 na sto metara i to bez sprinterica na prvom treningu koji je u jedno i bio probni. Da ne duzim, nakon pauze i duzeg recimo aktivnog ne treniranja poceo sam vec 15 dana da aktivno treniram kuci, znaci razboj(serije sada mogu 3 po 25) mada nekada rasirim razboj pa onda kad je uzi radim 3 po 25 , a kad je siri 2 po 25 i jednu 15 . Radim preko 100 sklekova na dan s tim da radim dvije serije po 40 i jednu od 25, 30 noge stavim na stolicu ili krevet i ruke rasirim (radim na sakama). Takodjer uz sve to radim preskakanje prepona iz mjesta visine oko metar i to serije po 3 po 15 puta. Radim tri serije od po sto puta sa onom spravom sto sluzi za jacanje podlaktice i zglobova(kao ona guma sto se stisce). Sada sam poceo prije svega ovoga , a i u toku treninga da radim sa konopcem, veoma brzo preskacem i po sto puta u jednoj seriji, cak su dosle i komsije da me gledaju (mada mi se nije svidjelo). Sada sljedi pitanje , ja 80% od gore nabrojanih vjezbi uradim u toku jednog treninga racimo ujutru oko 7, ali odradim skoro isti trening negdje oko 15.00 i jos jedan oko 20.00 sati. Neki misici me bole ,ali to me ne sprjecava jednostavno imam uvijek snage za jos, pa se bojim da ne pretjeram i da ne ozljedim neki od misica, pa sam u zadnjih par dana poceo malo da korigujem vjezbe. Zamolio bih one koji imaju vise iskustva da mi kazu koliko je ovo normalno i smijem li nastaviti dalje sa tri treninga dnevno i kako da ih iskombinujem. Iako i ja imam znanja o ovome malo sam "zakrzljao" nisam odavno obnavljao gradivo.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |