Pozdrav ekipa |
Post Reply |
Author | |
Vesna-Petra
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2021 Location: Zagreb Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Sijecanj 2021 at 08:00 |
Jedna sam od onih koja je natukla puno kila u zadnjih 13 godina,i odlučila sam tome stati na kraj. Naravno da su kile i dugogodišnje pušenje uzele danak, i da sam tlakaš, visoki trigliceridi, kolesterol,početak KOPB-a dugogodišnja leukocitoza kojoj neznaju uzrok, ali.. Ali, prestala sam pušit 01.08. i užasno sam ponosna na samu sebe, jer sam se riješila dugogodišnje ovisnosti. Imam problema i sa povišenim šećerom, od 7-9 pa sam odlučila svoj život okrenuti na glavačke. Krenula sam na nordijsko hodanje, i svaki dan oko 18 sati ja hodam sat vremena. Subotom kada ne pada kiša, možete me naći na bindeku, u grupi hodača. Za koji tjedan kupujem sobni bicikl(čekam plaću)😉, pa ću i njega cajbat dok gledam tv. A, krenula sam i sa prehranom. To mi je najteži dio. Kupila sam psilium ljuskice i pravim kruh. Bučino, heljdino i pirovo brašno. Izbacila slatko, i pekarske proizvode, počela malo više konzumirati lešadu sa maslinovim uljem,i jako je teško. Dakle, tek sam tjedan dana na takvoj prehrani. Pijem puno vode, naročito na poslu, i kad se vratim sa hidanja. I ovak, imam 56 godina,visoka sam 166, i užasnih 92kg. Ako ima još kakav savjet, što i kako, pomozite. I da, nisam bila svakodnevni konzument slatkog, ali kad mi je došlo, maznula bih malu milku. To mi najviše fali,i Coca-Cola. Pozdrav od žene koja pokušava spasiti što se još spasiti da.😊
|
|
Vesna-Petra
Cita FAQ Joined: 24 Sijecanj 2021 Location: Zagreb Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
I da, zaboravila sam napisati, imem hiperteriozu, štitnjača je puna kvržica, i krajem mjeseca sam ponovno naručena na punkciju.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |