Pozdrav |
Post Reply |
Author | |
Sused
Cita FAQ Joined: 01 Prosinac 2015 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Prosinac 2015 at 12:28 |
Dobar dan ljudi.
Evo ovako...odlučio sam se registrirati ovdje jer mi je potrebna mala pomoć. Naime, imam 24 godine (191cm/110kg) i odlučio sam stati na kraj osmogodišnjem upropaštavanju svog zdravlja, izgleda, te povratiti nekadašnje motoričke sposobnosti koje su pomalo zakržljale. 5 godina bavio sam se sportom na visokoj razini (od 11-16 godine sam trenirao košarku) te mogu reći kako mi disciplina pri treningu nije strani pojam te sam kao 15-godišnjak mogao trčati 12km u komadu dok mi je sadašnja realnost 2,5 km max. Početkom srednje škole počeo sam sve manje trenirati, odao se porocima u vidu alkohola&cigareta te je iz godine u godinu fizičko stanje postajalo sve gore, kulminiralo je odlaskom na fax te sam u jednom trenutku imao 113kg, dok mi je neki prosjek koji sada držim 109kg. U nekoliko navrata počeo sam se boriti s kilogramima = dijete, planovi o trčanju polumaratona, teretana, biciklizam, no sve je to bilo kratkog vijeka i ne duže od 2 tjedna, iako bi u ta 2 tjedna uvijek postigao dobre rezultate. Odustajao sam zbog nedostatka vremena, no najveća prepreka mi je bila što sam uvijek bio sam u tome, no sada ću krenuti u borbu zajedno sa zaručnicom, a i većina kolega na poslu se dosta uspješno bori s kilogramima tako da jednostavno imam takvo okruženje gdje sve pršti od motivacije Do nove godine želim steći naviku odlaska u teretanu i upoznati se s tim okruženjem/vježbama, a onda planiram uplatiti godišnju članarinu tako da znam da neću odustati i baciti 2.000 kuna u vjetar. Što se tiče same prehrane tu mi ne treba savjet niti planiram ikoga gnjaviti jer sam o tome dosta čitao i jasno mi je šta/ kako trebam jesti. Ono što bih vas molio da mi netko da nekakav početni program treninga jer jednostavno mi je zbrka u glavi od programa koje nalazim na netu, a oni koji mi se sviđaju ne spominju težine utega koje se koriste, tako da ukoliko netko ima nekakav program s kojim bih mogao početi neka mi napiše ili da link. Danas krećem u teretanu i ne želim tamo doći i nemati ideje šta i kako, a to mi se znalo dogoditi. Hvala unaprijed! |
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa kilaze svakako moras prilagoditi sebi. Kreni sa manje dok ne usvojis tehnike, a kasnije kad su tehnike savladane potrebno je opterecenje. Radi cucanj, deadlift i bench i jos neke izolacijske vjezbe uz to i kombiniraj svaki trening i to je to.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |