New Posts New Posts RSS Feed - Pozdrav!
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pozdrav!

 Post Reply Post Reply
Author
Brujeria View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brujeria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pozdrav!
    Posted: 10 Prosinac 2013 at 02:59
Pozdrav svima!

Za pocetak, nisam sigurna dali uopce pripadam ovdje, no, registracija je besplatna. :P
Nisam neki "fitnesaš", zapravo, vježbam svake prestupne kada me pocne mucit bol u ramenu, ledjima ili koljenu. Ono, malo za korekciju, pa ponovno ispocetka. Kad kažem ispocetka, zagriženi vježbaci sigurno znaju o cemu pricam. Osim što nestane bol, nuspojava je, zapravo, definicija i naznaka da se ispod te naslage želeastog futra nalazi jebena snaga, koja te i mentalno ojaca. Da, jesam spomenula definiciju? Nadam se da ce te mi oprostit samoljublje ali to je jedan seksi bonus. No, i dalje, iako sam svjesna tih beneficija nisam zagrizla za vježbanje.
Htjela sam otrcat polu maraton. Problem je što mrzim trcat. Pre stresno mi je. U glavi se pitam kog vraga trcim kad me nitko ne naganja.. s druge strane da me neko stvarno naganja, nebi stigla daleko. :) Da budem iskrena kapacitet duljine trcanja mi je negdje oko pola minute. (I kid you not)
Gajim simpatije prema borilackim sportovima, iako se moj decko zgraža na to, po njemu nepotrebno nasilje, osobno u tome vidim red i disciplinu. Ta osoba koja da mjesece predanosti, znoja i zadobivenih udaraca, samo za taj moment u kojem ce susresti drugu "divnu životinju" u okršaju snage i dokazati se. Poezija. Možda malo to previše romantiziram al nema mi pomoci.

Ne mogu vam puno reci o sebi jer nedavno sam prebrodila klinicku depresiju. Gledala sam bespomocno kako mi se cijeli život urušava kao kula od karata, a s njime i ja. Svakim danom gubeci trunku sebe i žudeci da te nema. Danas sam zahvalna da to što sam izgubila je samo osjecaj prestiža i položaj na društvenoj ljestvici, a ne sebe. Ako nikom drugome, barem bi meni bilo žao što me nema. :P
Ne znam kada je preobražaj tocno poceo. No svjesna želja za promjenom je pocela kako sam bolje upoznavala svoga decka. Što sam više vremena provodila sa njime postajala sam svjesnija sebe. Izmedju ostalog, on me je upoznao sa carima veranja. Prvo veranjem na Sljeme usred zime, po snjegu sa ozljedjenim koljenom i u starkama, poslje je krenulo tromjesecno veranje po Gorskom Kotaru i spavanje uz riku jelena. Ne sjecam se kad sam prije toga bolje spavala. Poslje smo se cak na moju inicijativu verali po divnom li i tako ljupko vrelom kamenjaru od Paklenice. U to mjesto sam se zaljubila, nešto tako surovo a opet privlacno. Sva ta mjesta propisujem kao pravi lijek za dušu.. takodjer i Goranske rakije gospodina Arbanasa. Ako te nešto iz miksa njegove žene ne spasi, hej, mamurluk uvijek zna bit zabavna stvar.
Hobi mi je bio citanje knjiga o vježbanju, da ne pricam i kako mi je ova divna naprava omogucila uvid u tudja postignuca i transformacije. Jednostavan dokaz da je moguce.

Ne znam dali mi je mjesto ovdje ili ne. Presudite vi sami.

Puno pozdrava i hvala na citanju.
Bruja
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2013 at 10:45
pozdrav i dobrodošla ne vidim razlog zasto ti ne bi bilo mjesto ovdje?

Edited by avangarde - 10 Prosinac 2013 at 10:45
cookies are for pussies
Back to Top
Brujeria View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brujeria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Prosinac 2013 at 23:24
Hvala ti na dobrodošlici Avangarde.

Vjerojatno jer nisam niti sama sigurna što radim ovdje. Ukljucivanje u ovaj forum se odigralo poprilicno spontano i bez razmišljanja.

Kao dodatan uzrok nesigurnosti je i cinjenica da ne podnosim teretanu, niti mi se neda uvijek paziti na odabir namirnica.

Iako me zanima zdravlje, pitam se što mogu ponuditi ovdje i kako uopce funkcionira ovaj forum.
Back to Top
avangarde View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2012
Location: Osijek
Status: Offline
Points: 4028
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote avangarde Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Prosinac 2013 at 10:39
pa nije teretana glavni i jedini oblik tjelovježbe, svatko ima svoje preferencije ja sam se recimo unatrag 10 godina, recimo "tražila" - od tenisa, aerobica, plesova raznoraznih pa sve do bodybuildinga. Ali ne mislim ni danas da je bb jedino što volim i što je dobro. Ako voliš planinarit, planirnari, ako volis borilacke sta te briga sta drugi misle o tome a što se tice hrane--mislis li da svi ovdje uvijek paze na izbor namirnica? eeeeee, da je tako, bilo bi skroz dosadno (bar meni )
cookies are for pussies
Back to Top
Brujeria View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 10 Prosinac 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brujeria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Prosinac 2013 at 02:55
Iskreno, da. Mislila sam da svi paze na prehranu, štoviše, u svojoj zabludi sam stekla dojam da se radi o "hard core" skupini zagriženih fitnesaša koji striktno paze što je sadržaj tih šest dnevnih obroka.

Stvarno je nevjerojatno lagano steci krivi dojam o skupini vodjen samo svojim predpostavkama.

Drago mi je za cuti da je atmosfera opuštena.

Iako zadnjih par mjeseci pikiram par klubova. Još uvijek nemam dovoljno hrabrosti upustit se u sam trening u klubu.
Planinarim tu i tamo, ponekad je dobar trening, ponekad samo zamor, no svaki taj put molim pluca da ne otkažu. :))

Apsolutno si u pravu, uvidjam da ima i drugaciji pristup vježbanju. No pitam se koliko ustrajanosti mogu imati sama, kada me niti clanstvo u klubu i teretani nije uspijelo zadržati tamo.
Dali znaš možda gdje se predanost dila?

Za sada mi je samo jedna stvar jasna, a to je da želim promjenu. No toliko sam van sebe sa ush*tom da neznam niti gdje da pocnem. Kaos.
Back to Top
baba44 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 10 Sijecanj 2012
Status: Offline
Points: 1118
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote baba44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Prosinac 2013 at 07:30
pozdrav i dobrodošla!
take it easy, i meni je kaos u glavi,imam 45 godina,i još uvijek se tražim, i sebe i smisao života,funkciju,itd.
a,ovo kaj momentalno radim,isto nisam sigurna kud ce me odvesti i što ustvari želim,ali baš me briga :),zasada mi je zabavno.
isto sam se u pocetku pitala,pripadam li ja na ovaj forum?!
pripadamo svi.
a,kaj se tice mentalnog zdravlja,i tu imam iskustva,procitaj,moj blog,ak ti se da.
vidjet ceš dg. i sve ti bude jasno,isto tako jasno ti mora biti da je to konstantna borba.
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 29 Lipanj 2009
Location: RI
Status: Offline
Points: 9271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Prosinac 2013 at 11:11
Hehehe odlicno, dobrodošla ti nama Brujeria, ne znam što te natjeralo misliti da to nisi Wink

Mislim da si vec i sama skužila koliko je ovdje opuštena atmosfera, nitko ovdje ne spava u gym-u niti sa piletinom ispod jastuka Big smile, dapace - svi mi pokušavamo i od vježbanja i od prehrane napraviti što veci gušt, kako bi te navike mogli održati na dugi rok - a to i je smisao, ne? Star

Ja sam neko vrijeme cak i bila zagrižena, za prehranu pogotovo, no s vremenom sam shvatila da cu se jednog dana radje sjecat nekih posebnih trenutaka sa dragim ljudima i finom hranom, nego svojih plocica pred ogledalom Smile Naravno, sve se može uskladit, i gušti i forma - samo ja to nekad nisam znala pa sam uporno drvila po svome :)

Kako god - moj ti je savjet odmah na pocetku da sve što radiš maksimalno prilagodiš sebi, da u tome nadješ barem malo gušta. Jer ima puno nacina da bi ostvarili svoje ciljeve, i što prije nadjemo neki svoj put, to cemo uspješniji biti. Nikakva dijeta nije uspješna ako se ne održi na duži rok i ne nauci nas novim navikama, ne?


Ostani s nama, i budi uporna i pozitivna Wink
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.