prehrana i vježbanje |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
iwana
Viden/a u gymu Joined: 31 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Rujan 2009 at 19:49 |
|
ja sam pomalo nova u ovome i treba mi pomoc.
visoka sam oko š68 cm i imam 5š kilu.Mislim da je to dobra težina iako mi mongi kažu da sam premršava , ali ja je želim održati. Jedem 3 puta dnevno i sada cu krenuti na fitness 2 puta tjedno + jedanput trcanje. Znam da bi se trebala svaki dan baviti nekom fizickom aktivnosti ali mi sad uskoro krece škola i obaveze mi to nedopuštaju. Treba mi pomoc oko tjednog jelovnika i vježbi. Hvala ! |
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Daj nam neki svoj prijedlog pa cemo uskociti.
Kako trenutacno izgleda tvoj jelovnik? Reci nam sve svoje navike. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
iwana
Post Options
Thanks(0)
|
|
evo tek nedavno sam pocela se zanimati oko prehrane.
ALI ja cu tek š6 godina pa mi e je teško palnirati svoj jelovnik kad ovisim o tome što ce mama skuhat evo moj jelovnik od danas: DORUcAK: mali corny bez šecera i caša mlijeka RUcAK: jedna pureca rolica punjena sirom i šunkom + prilog riža i salata VEcERA: jedan vocni jogurt 0,7 % mm i 4 integralna keksa sad nzm jel to valja? xD |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to je premalo hrane za jednu djevojku u razvoju, pogotovo ako ceš povecati fizicke aktivnosti
povecaj broj obroka i potrudi se da unosiš zdravije stvari! prouci malo podforum prehrana pa dođi sa nekim svojim viđenjem jelovnika s obzirom na ovo što sam ti rekao |
||
iwana
Post Options
Thanks(0)
|
|
kad ja nemogu utjecat baš na svoju prehranu. bar ne za ruckove za dorucak i veceru ajde.
proucila sam malo taj podforum al mislim da ti svi ljudi vježbaju više od mene pa normalno da više unose, a i ja nemam naviku jesti više od 3 puta dnevno i to e problem a i bojim se da cu se udebljat onda nemogu si pomoc. neznam uopce gdej da povecam unos hrane. |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a tko ce ako ne ti ako rucak prepustimo mami - ostaje ti dorucak, vecera i ajmo rec 2 međuobroka...znaci imaš utjecaj od cak 80%
š. Navika je samo - navika, a to ljudi precesto zaboravljaju. 2. Toga te ne mora biti strah. Udebljat ceš se ako iz obroka u obrok redaš junk, šecere, i ostale gluposti i to u velikim kolicinama. Neceš se udebljat ako jedeš manje i zdrave obroke u kontinuiranim razmacima. Ako ništa drugo sprijecit ce te da nakon par sati nejedenja pojedeš sve što vidiš na stolu. Uostalom, da biš se udebljala unos hrane mora biti veci od potrošnje. Tu dolaze na red aktivnosti. 3. Možeš si pomoc. Svi si možemo pomoc, ko ce nam drugi ako necemo sami sebi. Prvo poslušaj Iluvatara - u razvoju si, nije ti potrebno brojanje kalorija pogotovo zato što imaš normalnu težinu (možda cak i premalu ali to je sad teško procijenit ovako). Povecaj te obroke i obrati pozornost na zdrave stvari. Kakav vražji corny ujutro? Rucak ajde...mama kuha, ne diram se u to :) Vocni jogurt za veceru? Stavi ga u međuobrok ako baš moraš. Di je povrce, malo žitarica? Ovdje ima puno primjera jelovnika, ne samo tu, posvuda. Svi ce ti tu dati neke osnovne smjernice ali moraš znat da ce se najviše cijenit tvoj trud i volja da nađeš neki primjer i staviš ga tu da prokomentiramo i damo koji dodatni savjet. Moraš se i ti malo potruditi oko sebe da bi se i mi potrudili oko tebe, ok? Edited by Gym_girl |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Lovro
Viden/a u gymu Joined: 19 Rujan 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 71 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
trebalo bi dorucak dobrano pojacat
|
||
iwana
Post Options
Thanks(0)
|
|
hvala na odgovorima. citala sam tu razne jelovnike i mislim da bi sebi najviše mogla prilagodit montignac jelovnik.
Danas sam za dorucak jela 30 g vitalis pahuljica + bananu za rucak sarmu + 2 štrudle od jabuka a za veceru planiram pojesti svejži sir + neko voce nadam se da je ovo malo bolje.Odlucila sam bilježiti što sam pojela i cak unaprjed si napisati neke dorucke ili vecere. Mislite da je tako bolje? Sad samo moram sve to pokušat uskladiti sa školom.cula sam da nije baš dobro jesti iza 7-8 sati navece jer metabolizam sporije radi a ja cu morati jesti onda jer tek oko 8 navece dolazim iz škole. Valjda to nie veliki bed? |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jesi sigurna da je to Montignac? Koliko znam, Montignac se bavi prvenstveno ugljikohidratima i njihovim GI vrijednostima - preporucuje izbacivanje onih visokog GI-a i konzumiranje onih manjeg, odnosno nižeg....i što je još važnije ne preporucuje kombiniranje tih brzih loših ugljikohidrata u kombinaciji s mastima, vec odvajanje masti u poseban obrok ili u onaj s bjelancevinama. U ovom tvom primjeru dorucka i rucka tražim njegove principe ali nalazim samo šecer . Vitalis pahuljice...cini mi se da stalno pišem o tim šarenim artiklima . Samo okreni kutijicu i procitaj deklaraciju, sve ce ti biti jasno. Ima puno izbora zdravijih pahuljica, bez ikakvih dodataka. Zdravije je, probaj. Ove štrudle su umjesto priloga ili? šalim se...neka ti rucak sadrži puno povrca/ složenih ugljikohidrata/bjelancevina - biraj ...s obzirom da se ne boriš s kilama možeš si priuštiti i desert ali ne pretjeruj. Voce možeš pustit i za međuobroke između ako ogladniš, a za veceru onda ili ponovi rucak, ili uzmi taj svježi sir, jaja, tunu, salatu... Ma ne moraš bilježiti, ne opterecuj se time. Nije ti cilj smršaviti nego održavati tu kilažu koju imaš i hraniti se zdravo. Pocni polako uvrštavati sve više kvalitetne hrane i krenut ce samo od sebe. Uvijek možeš uzet hranu sa sobom. Sve se da uskladit, samo malo posveti vremena tome. Istina, metabolizam se usporava ALI nije dobro ništa ne jesti zato! Možeš ti i bez straha i oko 20 - 20.30 pojest nešto lagano - možeš dodat i koju fetu kruha - zapamti, cilj ti je održati težinu ne smanjivati je! Pogotovo jer ceš sad krenut na treninge, dakle neceš sjedit cijeli dan. i za kraj, procitaj još jednom o montignacu https://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/Montignac-dijeta.a spx Edited by Gym_girl |
||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
iwana
Post Options
Thanks(0)
|
|
evo baš sam sad skinula taj monignac jelovnik za tjedan dana https://www.fitness.com.hr/blog/heh/Montignac_jelovnik_za_tje dan_dana.aspx
sad to citam i rucak odma mogu prekrižiti a dorucak i veceru bi mogla prilagoditi više sebi. Sad sam baš citala na forumu i dosta ljudi preporuca zobene pahuljice jesu li one stavrno najbolje? |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
http://health.learninginfo.org/benefits-oatmeal.htm - nadam se da znaš dobro eng. Dakle, vlakna koje sadrže omogucuju sporije razlaganje ugljikohidrata cime se održava jedna konstantna razina glukoze u krvi, bez njenih velikih oscilacija koje se javljaju prilikom konzumiranja nekih drugih određenih namirnica te nas tako drže sitima duže vrijeme za razliku od ostalih izvora uh-a...Edited by Gym_girl |
||
||
Lovro
Viden/a u gymu Joined: 19 Rujan 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 71 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobre su , ali im treba vremena da se skuhaju, pa si možeš kupit punozrnate muesle bez dodanog šecera za danekad recimo imaš školu ujutro |
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne moraš ih kuhat, a niti im treba vremena da se skuhaju , osim ako govorimo o zobenoj kaši, a u tome ne govorimo. Obicne zobene pahuljice (sitne/krupne) mogu se stavit u jogurt/mlijeko, pustit par min da se malo namoce u tome i gotovo...a mogu se i odmah jest. Ako se idu kuhat u vodi ili mlijeku treba im cca 2 min da omekšaju tako da nije ni to toliki posao... |
||
||
Lovro
Post Options
Thanks(0)
|
|
meni treba nekic cca š0 minuta da ih skuham u mlijeku da postanu mekane i da se mlijeko zgusne
|
||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
|
hmmmm meni 2-3, sad ko je u pravu? ja ne cekam da mi se skroz raspadnu, samo da mi se malo smekšaju, i ovako su mi dobre... ništa, iwana probaj skuhat pa štopaj kolko tebi treba da se smekšaju |
||
||
Lovro
Post Options
Thanks(0)
|
|
ni ja ne cekam da mi se skroz raspadnu, nego da mi se mlijeko zgusne.
prije sam ih kuhao isto samo 2-3 minute, ali su mi ovako bolje |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |