Prehrna bez suplementa.. |
Post Reply | Page <12 |
Author | ||
murko90
Cita FAQ Joined: 17 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
MIT O ZASIcENIM MASTIMA
iako je hidrogenacija masti pocela u š9š2g srcana bolest je bila jako rijetka u americi prije š920g- tako rijetka da kad je mladi internist zvan Paul Dudley White upoznao svoje kolege s njemackim elektrocardiographom u Harvard University-u, oni su ga savjetovali ta se više koncentrira na više profitabilnu granu medicine. Ta nova mašina je otkrivala postotak od arterijskih blokada, i tako saznati rano za bolest srca. Ali u tim danima zacepljene arterije su bile rijetkost, i White je morao tražiti pacijente koji bi imali koristi od nove tehnologije. tjekom sljedecih 40g incidenti od srcanih bolesti se povecala dramaticno, tako puno da je do polovice š950g srcana bolest bila glavni uzrok smrti meðu amerikancima. Danas srcana bolest je uzrok najmanje 40% svih smrti u Americi.I kao što smo receni da je problem zasicene masne kiseline, covjek bi ocekivo da bi i odgovarajuce trebalo i masti od životinja skociti... U periodu od š9š0 do š970g proporcija životinjskih masti u americkoj djeti je pala sa 83% na 62%, a maslac je pao sa š8 pounds po osobi na godinu na 4 na godinu. tjekom zadnjih 8g dijetalne masti su se povecale samo za š%. A tjekom istog perioda, postotak od dijetalnih masti iz povrca i obliku margarina i preraðenih masti su se povecale za 400%, dok se potrošnja šecera i preraðenih proizvoda povecala na oko 60%. znaci zasicene masti i kolesterol koji tako svi izbjegavaju nije zasužan za sve bolesti. Da je mit o zasicenim mastima i kolesterolu istinit, nitko od nas nebi bio živ danas zato jer su zasicene masti bile primarni izbor hrane vecine naših predaka. Studije Sjeverno Americkih Indijanaca, Eskima i drugih plemena govore da 80% od njihovih dnevnih calorijskih unosa se sastoji od masti, a vecina je od zasicenih... pogledaj studije malo Weston A. Price: Nutrition and Physical Degeneration Wendy Cook: Foodwise: Understanding What We Eat and How It Affects Us: The Story of Human Nutrition Gary Taubes: Good Calories, Bad Calories :D |
||
AND THEN SOME
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jesi ti bio na klasicnim malim seoskim gospodarstvima sa par krava u zadnjih 20 godina? Da jesi onda bi znao da 95% njih drzi krave iskljucivo u štali kao i na farmi tako da cesto u konacnici te životinje žive u još gorim uvjetima, mracnim, vlažnim , zmazanim štalama koje su daleko neprimjerenije nego farme i još pod nekontroliranim uvijetima kladim se da dobe na kraju više kemije od onih koji znaju što rade............žalosno da, al ljudi su komotni pa je lakše držat kravu u štali neg bit s njom par sati vani da pase........globalizacija i nacin života.... |
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tare studira farmaciju prijatelju, ne moraš se ti bojat za njega i njegovo znanje |
||
Rije¹eno na PM.
|
||
murko90
Cita FAQ Joined: 17 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a šta si ti soneru negov govornik... bistar si decko... pa ajde mi ti odgovori na pitanje ako on nece...
|
||
AND THEN SOME
|
||
murko90
Post Options
Thanks(0)
|
|
phenix jesi bio kod svojih stocara od kojih kupuješ? jesi li ih upozno? jer ja jesam... ja imam svog covjeka i tocno znam šta radi i reko sam mu par stvari šta da još radi... ja uvjek govorim da upoznaš ljude od kojih kupuješ...nije sve tak komplicirano kak ti to predstavljaš :D
|
||
AND THEN SOME
|
||
murko90
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja uopce ne kužim... ušli smo u raspravu kao o prehrani, a zapravo vi mene samo pitate pitanja i pljujete po mom, a kad ja vas pitam niko niš ne odg. nego samo popljujete i mjenjate temu... fascinantno... nisam neki umišljen ili neš tako nego želim pricati s ljudima u svojoj struci... kaj previše tražim?
Edited by murko90 |
||
AND THEN SOME
|
||
illusions
Cita FAQ Joined: 18 Srpanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 51 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Citiram: Pitajte me bilo što što želite (o zdravoj prehrani),tvoje rijeci,zašto se sad žališ kad te neko nešto pita? I ja tu ne znam nikog u tvojoj struci,jedino ak mi neko nije promaknul al sigurno bi ga zapamtila s takvim zvucnim zanimanjem ,pa na koga onda to misliš? a gle sad bu opet izgledalo ko da te napadam,pretpostavljam |
||
'You create your own universe as you go along'
Winston Churchill |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nego što si ako ne umišljen? I ti ne želiš pricati s ljudima, nego ih docekat na noževe, tj. da se tebe neš ispituje a ti ceš kao veliki naucnik sve odgovoriti..zašto bi baš tebe ispitivali a ne nekog drugog? Onak ako želiš pricat s nekim cekaj priliku za to a ne ovak jadno pozivat ljude na "pricanje" tj. propitivanje bolje receno. Ako si gledao film Year One (2009) kad Jack Black pojede onu zabranjenu vocku i zabrije si da je pokupio svu pamet svijeta pa traži onog kompanjona da ga ispituje što god želi...ak nisi, svakako pogledaj taj dio u filmu pa ceš vidjet koliko slicnosti imate obojica
|
||
soner_9393
Fit moderator Joined: 22 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 3111 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
šta si ti Oprah pa ti ja trebam odgovarat na pitanja
cek, jel ovdje pricaš o svom dileru od kojeg nabavljaš roidse, ili? |
||
Rije¹eno na PM.
|
||
murko90
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja suplemente uopce ne koristim niti nešto preporucujem, a kamoli prodajem... a ovo šta sam prico da moraš upoznat trgovca sam mislio svog mljekara i mesara i poljoprivrednika... i illusions ti si u pravu... jesam reko sam da me pitate ali nisam ocekivo tako negativnu reakciju i pljuvalje po svemu kaj kažem... pa barem mislim da bi bilo uredu da ako tako puno znate da možete pljuvati... zanima me šta vi to znate šta ste završili ili pocinjete... to je ko da ja serem košarkašu kako loše vodi loptu a ja par puta igro vani na ulici... jel me sad razumijete?
|
||
AND THEN SOME
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tebi je jedini nacin procjene vrijednosti neke osobe razina postignutog obrazovanja? Sad si ti u stvari neki strucnjak a mi ostali selje-belje? covjece imaš 20g i završen dopisni tecaj za bio-life gurua a ponašaš se po forumu ko da si naftu otkrio... |
||
soner_9393
Post Options
Thanks(0)
|
|
A gle, trebao si pretpostavit kako cemo odreagirat na tvoj stav, razumiješ ;) Ne znamo ni mi sve, ali ne uletavamo sa spikom, "evo me, ja sam fitness enciklopedija, pitajte me šta hocete, sve znam" |
||
Rije¹eno na PM.
|
||
Post Reply | Page <12 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |