Pretreniranost ??? |
Post Reply |
Author | |
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 08 Sijecanj 2013 at 17:49 |
Pozz fitovci.
Odavno sam vec na ovom forumu i par zadnjih godina tjelesna aktivnost svake vrste je neodvojiva od mog života. Sve do prije par mjeseci sam se bavio kombinovano teretanom i aerobnim treningom svake vrste- biciklo, plivanje, trcanje. U zadnjih godinu dana se bavim skoro iskljucivo teretanom, jer sam se preselio u takvu sredinu gdje su aerobne aktivnosti skoro pa neizvodive a da nije prekomplicirano. Dosta sam napredovao u ovih godinu dana sa težinama i tehnikom izvodjenja vježbi, no u zadnjih par mjeseci se nešto cudno dešava sa mojim tijelom. Osjecam pri treninzima nedostatak snage, zamor, brzo se umaram, ubrzano disem, srce mi lupa i preskace... obavljao sam pretrage, sve je uredu, potpuno sam zdrav. Poslije treninga me jako cesto znaju boliti zglobovi, pogotovo tetive pri odredjenim pokretima, misici su mi ukoceni i nekada bole. Imam osjecaj da sam došao pred zid što se tice napretka. Medjutim, ne desavaju mi se samo fizicke promjene. Postao sam nervozan, nestrpljiv, kruze mi neke negativne misli glavom koje nikada u zivotu nisam imao. Sport mi je prestao predstavljati zabavu, sada je obaveza. Po noci lošije spavam. Biram cesto teretanu umjesto izlaska s društvom. Imam grižnju savjesti ako moram preskociti trening zbog obaveze. Da napomenem da redovno i dobro, kvalitetno jedem, tako da ova opca iscrpljenost nije posljedica manjka ili nekvalitetne hrane. Pricao sam s jednim drugom, koji mi je rekao da se sigurno radi o pretreniranosti, jer je bio u slicnoj situaciji. Nešto kao opsjednutost sportom. Kako da nadjem izlaz iz ove situacija a da ne prestanem potpuno sa sportom ? Hvala i pozdrav
Edited by tare - 08 Sijecanj 2013 at 17:54 |
|
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav,
uzmi jednostavno mjesec dana off od bilo kakvih obvezujucih aktivnosti, radi samo ono sto ti se da, odmaraj, prekini striktno pazit na hranu i jednostavno pusti mozak na pašu malo i zaželjet ceš se ponovno ubrzo svega. Ništa strašno ti se nece desiti niti pokvariti forma neka i sl. Iako ovo mi vise zvuci kao neka opca anksioznost, ne izazvana treninzima , nego jednostavno vjerovatno kao posljedica nagomilanog stresa il neceg. jednostavno stani na loptu malo i udahni jer tjeranjem samog sebe a da ti ne predstavlja zadovoljstvo neces postici nista |
|
deejay
Viden/a u gymu Joined: 10 Veljaca 2012 Location: cerna Status: Offline Points: 106 |
Post Options
Thanks(0)
|
malo glutamina i sexa dodaj
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
The phoenix i ti imaš nekad problema sa anksioznosti, kako to izdrzavas, ja isto tako iman u zadnjih godinu dana da se previše brinen za zdravlje da se nešto nedogodi, nije sad nešto pretjerano al isto desi se
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni se cini da sam i ja u toj fazi
sve cešce mi se desi da jedva odradim trening koji sam si zacrtala za taj dan,ili tjedan i palo mi je na pamet da možda malo "oladim" za pocetak cu probati trenirati 3 puta tjedno,a ne 4 ko do sada,i moram popraviti prehranu,jer mi po racunici ispada premalo kcal! |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
uzme se tjedan dana pauze, malo se ugodi samom sebi, procitaš neku knjigu, odeš u kinu umjesto u teretanu i obnovljen si a u tjedan dana nisi puno izgubio
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Amiketa
Cita FAQ Joined: 08 Srpanj 2010 Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
Spavaj, jedi i ponovi to par dana :-))
|
|
Centar za promicanje zdravlja Miketa
http://www.centar-miketa.hr |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |