Pretvorba whey proteina |
Post Reply |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Sijecanj 2007 at 22:49 |
Procitao sam negdje da ako se whey uzima tijekom dana sa vodom da se pretvara u glukozu i odlazi u masno tkivo pa se stoga i ne preporucava piti u dane kada ne treniramo.
Sta vi mislite o tome, dali su uopce moguce takve transformacije ? Edited by Mr G. |
|
vice
Viden/a u gymu Joined: 19 Prosinac 2006 Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
|
svaki energetski visak u organizmu prelazi u masno tkivo. to mogu biti i proteini, i masti i ugljikohidrati. tijelo u organizmu mora odrzati odredjenu koncentraciju glukoze, i za mormalan metabolizam i za funkcioniranje mozga (mozak primarno trosi glukozu). energetski metabolizam se sastoji od dva mehanizma, glikolize i glukoneogeneze. jednostavno receno, u jednom se glukoza trosi, a u drugom stvara. ali neka te to ne brine. whey ti nece ici samo tako lako u glukozu, pa ga mozes slobodno koristiti. nisko je kalorican, pa ti nece povisiti energetski unos, a dodatno ima bcaa. bitno je da se bcaa iskljicivo trose u misicnom tkivu, a ne u jetri, tako da dobijes dodatni izvor energije za misice
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, ne preporuca se uzimati ga u dane kada ne treniras. I najbolje ti je popiti jedan shake poslije treninga s vodom da ti se odmah apsorbira, a ako ides na masu, onda i prije spavanja s mlijekom, da ti se sporije apsorbira.
|
|
David
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja osobno mislim da ne, pogotovo zato sto whey je protein, a secer kao takav je uh. Slobodno ga koristi u dane i kada ne treniras, prvenstveno zato da umorne misic opskrbis proteinima. |
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
Naravni da je moguce!! Aminokiseline koje se ne potrose za izgradnju proteina se deaminiraju u jetri i transformiraju u glukozu procesom glukoneogeneze. Ako nest pametno radimo taj dan preci ce u glikogen, a ako nist ne radimo u masno tkivo. |
|
David
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
Greska...
Fulao sam topic... Edited by David |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja smatram da ne treba uzimati whey u danima kada ne treniramo!
Ja ga osobno uzimam samo poslije treninga i neki put ujutro, jer ipak mislim da je prehrana puuno vaznija od tih dodataka |
|
David
Post Options
Thanks(0)
|
Ne da je prehrana puno vaznija, prehrana je SVE.
Dodatak je samo dodatak, dakle kao sto rijec dodatak kaze: On moze a ne treba biti tu. Ja osobno uzimam i whey u dane kada ne treniram, osjetno je manja upala misica. Kao npr. kada stavis spojler na auto. Auto ti nije nista kvalitetnije, ali ima spojler koji je u tom slucaju dodatak. Edited by David |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |