Previse voca - Istina ili ne |
Post Reply | Page <1 234 |
Author | ||
Pitbull
Pali po spravama Joined: 27 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 1572 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To ti je najpametnije, slažem se Edited by Pitbull |
||
Sandokan
Cita FAQ Joined: 14 Rujan 2011 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Voce...da ili ne...ovisi iskljucivo o jednom faktoru,a to je glikemijski indeks...ako postoji zabranjena lista voca, u vezi sa mršavljenjem,onda je i ta lista prilicno mršava:
š.Lubenica 2.Banane 3.Grožđe 4.Smokve .... ostalo voce možeš jesti koliko god želiš...ali ipak s jednom napomenom.., voce nebi trebalo kombinirati unutar obroka,zbog produljenja probavnog procesa i fermentacije,vec bi trebalo jesti kao zaseban međuobrok,dakle barem 2 sata prije ili poslije nekog od glavnih obroka. Isto tako ne preporuca se jesti voce neposredno prije spavanja,jer u tom slucaju,cak i "dobro voce" nece metabolizirati u mišicni glikogen,jer su metabolicki procesi prilikom nocnog odmora (spavanja),sporiji od puža...dakle,vjerovatno ce ih jetra pretvoriti u mast...doduše, nece puno,ali ipak hoce. |
||
Sandokan
Cita FAQ Joined: 14 Rujan 2011 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A šta sa treningom? šta sa stanjem glikogena? šta je sa glikemijskim indeksom ako ga kombiniramo sa drugim namirnicama što po meni nije problem, npr. proteinima? |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Passiongym
Viden/a u gymu Joined: 23 Veljaca 2011 Status: Offline Points: 161 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gym girl ako sam te dobro shvatila, sugeriraš da je ok poslije treninga jesti voce pošto su nam glikogenske rezerve prazne. Međutim, koliko je meni poznato fruktoza se skladišti samo u jetri, ne u mišicima stoga voce po meni ne bi bilo najbolje riješenje kao obrok iza treninga (iako u vocu osim fruktoze ima između ostaloga i glukoze).
Po meni je idealno vrijeme za voce ujutro i prije treninga (banana pogotovo) u kombinaciji s nekim izvorom proteina. Ne valja pretjerivat ni sa cime, a u prirodi imamo bezbroj primjera gdje ista stvar može biti i lijek i otrov, samo je pitanje kolicine u kojim se konzumira BTW malo je off topic al me živo zanima. Procitala sam negdje da Larissa Reis poslije treninga uz proteinski shake pojede i šaku badema. Malo mi je to cudno, zar masti ne usporavaju absorpciju proteina? Evo zanima me neki konstruktivni odgovor |
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Eto, sama si sebi odgovorila U nekom vocu ima više fruktoze, u nekom ima nešto više glukoze...zato i je po nekima preporucljivo prije treninga birati ono sa više fruktoze jer daje brzu energiju, a ne provocira inzulin (ako nam je bitan gubitak masnih naslaga), a poslije treninga obrnuto. Znaci nije svejedno koje cemo voce jesti nakon treninga ako vec to hocemo ali u svakom slucaju po meni je to bez obzira na sve dobro znane teorije možda i bolje od tone dekstroze godišnje koje mnogi sipaju u sebe...gledam sa zdravstvenog stajališta....bitno je da se sprijeci katabolizam neposredno poslije treninga, a to se može i sa vocem.. Inace mi smo tu voce spominjali nakon treninga kao dobro vrijeme s obzirom da su glikogenske zalihe ispražnjene pa je, ako nam se vec jede u tom trenutku, najmanja opasnost da krene u krivom smjeru...zato se i preporucuje ujutro i oko aktivnosti....jer teško je reci kada su nam zalihe glikogena ispunjene i kada taj šecer iz voca pocne radit štetu..to može bit par vocki, a može bit kila vocki...u svakom slucaju, u ovim terminima smo malo sigurniji To su neka moja razmišljanja pa neka se netko ukljuci ako hoce ... :) |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Post Reply | Page <1 234 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |